Zondag 26 september

Politie persberichten van zondag 26 september 2010.

Man aangehouden niet voldoen aan bevel of vordering
HEERENVEEN- De politie heeft zaterdagmiddag op het Gemeenteplein een 22-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan een bevel en vordering. De man had zich tegenover een aantal meisjes vervelend gedragen en had hen oneerbare voorstellen gedaan. De meisjes spraken vervolgens surveillerende agenten aan die de man op zijn gedrag aanspraken. Omdat de man ook onder invloed van alcohol was, vorderden zij de verdachte vijf keer om weg te gaan. Toen de man dit weigerde werd hij aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling meisje
OOSTERWOLDE- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Venekoterweg een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had in de borrelbus ruzie gekregen met een 18-jarige meisje uit Ureterp. De Drachtster sloeg het meisje. Vervolgens werd de man door de inmiddels gearriveerde agenten aangehouden. De man overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Aangehouden voor baldadigheid
SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Parkstraat een 19-jarige inwoner van Haren (Gr) en een 16-jarige inwoner van Hindelopen aangehouden op verdenking van baldadigheid. Getuigen zagen de mannen met een container lopen en deze over de weg gooiden. Agenten op de fiets zagen de verdachten lopen. De twee verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een bekeuring kregen voor baldadigheid. Vervolgens kon het duo huiswaarts keren.

Vervelende man en vrouw aangehouden
DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 23-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van niet voldoen aan bevel of vordering. Daarnaast werd zijn vriendin, een 21-jarige inwoonster van Drachten, aangehouden omdat zij de aanhouding belemmerde. De man gedroeg zich vervelend en maakte ruzie met een andere man. Toen de agenten de man verzochten om weg te gaan en de man maar bleef doorgaan met ruzie zoeken, werd hij aangehouden. Toen de verdachte eenmaal in de auto zat, wilde de vrouw hem uit de surveillanceauto trekken waarna ook zij werd aangehouden. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Aangehouden voor baldadigheid
DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Berglaan een 19-jarige inwoner van Harich proces-verbaal gegeven op verdenking van baldadigheid. Een oplettende politieman zag de man verkeersborden uit de grond trekken en sprak hem daarop aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor baldadigheid. Vervolgens kon hij huiswaarts keren.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering
HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Gedempte Molenwijk een 17-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was betrokken bij een opstootje en gedroeg zich vervolgens erg vervelend en stond te schreeuwen op straat. Nadat de agenten de man hadden gevraagd om weg te gaan en hij daaraan niet voldeed, werd hij aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Aanrijding veroorzaakt onder invloed en zonder rijbewijs
BREEZANDDIJK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de A7 een 23- jarige inwoner van Witmarsum aangehouden. De man wordt ervan verdacht als automobilist een aanrijding te hebben veroorzaakt terwijl hij onder invloed van alcohol was en niet in het bezit van een geldig rijbewijs reed. De 23-jarige automobilist botste ter hoogte van sluizen tegen de achterzijde van een auto die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Harlingen. Toen de agenten ter plaatse waren en met de beide betrokkenen spraken, bleek de 23-jarige verdachte alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 810 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor baldadigheid
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Ruiterskwartier een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van baldadigheid. Agenten zagen de man fietsen omver gooien. Daarnaast trok hij ook een paal uit de grond. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor baldadigheid. In zijn kleding werd nog een wikkel met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Dit werd door de agenten in beslag genomen. Vervolgens kon hij met een bekeuring huiswaarts keren.

Man aangehouden voor bedreiging agent
DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 28- jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. Agenten zagen de man staan wildplassen. Toen de agenten de man wilden bekeuren, werd hij vervelend en wilde zijn identiteitsbewijs niet ter inzage afgeven. Toen de man vervolgens werd aangehouden bedreigde hij één van de agenten. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar de man voor verhoor werd ingesloten.

Drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Stationsplein drie 16-jarige inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Via een melding van vernieling van ramen bij het busstation, stelden de agenten een onderzoek in. Toen zij naar het busstation toe reden, zagen zij van afstand de verdachten tegen ramen schoppen. Vervolgens werd alle drie verdachten aangehouden. Ook bleek dat op het NS Station vijf ramen waren vernield. Een getuige had gezien dat de verdachten dit ook op hun kerfstok hadden. Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Een verdachte kon huiswaarts keren omdat uit onderzoek bleek dat hij niets met de vernielingen te maken had gehad.

Man aangehouden met mes en drugs
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een fouilleringactie een 45-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van het in zijn bezit hebben van een mes en harddrugs.  De controle werd gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor de binnenstad van Leeuwarden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Tijdens een controle bleek de man een mes en drugs bij zich te hebben. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Op heterdaad aangehouden voor fietsendiefstal
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationweg een 32-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een getuige zag dat de man een fiets stal en belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten konden de man direct aanhouden. De fiets werd in beslag genomen en de man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Televisie en laptop gestolen bij woninginbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die zaterdagavond heeft plaatsgevonden in een woning aan de Giekerkstraat. Toen de bewoners rond 01.30 uur thuis kwamen ontdekten zij dat er was ingebroken. Uit de woning werden een televisie en een laptop weggenomen. De 35-jarige eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering
DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Klokhuislaan een 46-jarige inwoner van Drachten aangehouden omdat hij na een bevel of vordering niet wilde vertrekken. De man had tijdens een feestje ruzie gekregen. Nadat de politie was gearriveerd, vroegen de agenten meerdere keren aan de man of hij wilde vertrekken. Hij kwam steeds terug en daarom werd hij aangehouden. De verdacjte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling
SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 17-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. De man sloeg zonder enige aanleiding een 18-jarige inwoner van Sneek met een vuist tegen zijn hoofd. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Invordering rijbewijs en belediging
DOKKUM- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Lauwerseeewei twee inwoners van EE van 21 en 22 jaar op verdenking van gevaarlijk rijgedrag en voor belediging. Toen de agenten op de Oostersingel liepen werden zij door de inzittenden van een voorbij rijdende auto beledigd. De bestuurder van de auto ging er vervolgens met hoge snelheid en met gedoofde lichten ervandoor. Op de Lauwersseewei kon de auto worden staande gehouden en de beide mannen worden aangehouden. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
LLEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond een aanrijding op het Cambuurplein afgehandeld. Daarbij raakte een 22-jarige inwoner van Leeuwarden gewond. De man reed op zijn scooter en haalde een auto in die bestuurd werd door een21-jarige inwoonster van Oosterwolde. Toen de vrouw een parkeerhaven wilde insteken zag zij de bromscooter over het hoofd waarna een aanrijding volgde. De gewonde is met schaafwonden en kneuzingen per ambulance overgebracht naar het MCL.

Auto’s vernield
BERLIKUM- De politie onderzoekt de vernieling van vijf auto’s die geparkeerd stonden op een parkeerplaats aan de Wiersterdijk. In de nacht van zaterdag op zondag werden de spiegels van de auto vernield. De eigenaren doen aangifte. Wanneer u getuige bent geweest of anderszins informatie heeft, dan kunt de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt bellen met Meld Misdaad Anoniem.

Man gewond na val
DRONRIJP- De politie heeft zaterdagmorgen het ambulance personeel geassisteerd bij een ongeval op de It Skilpaed. Daar raakte een 47-jarige inwoner van Dronrijp aan zijn hoofd gewond toen hij bezig was met het boomzagen. Door nog onbekende oorzaak is man tijdens het zagen van zijn ladder gevallen waarna hij op straat viel. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Man mishandeld tijdens autowassen
SNEEK- De politie heeft zaterdagmiddag op de Lemmerweg een 58-jarige inwoner van Warten aangehouden op verdenking van mishandeling. Toen de verdachte een kaartje voor de wasstraat had gehaald en zijn auto in de wasstraat wilde rijden, was de aangever hem voor gegaan. Tijdens de ontstane ruzie werd het slachtoffer, een 40-jarige inwoner van Sneek, door de verdachte geschopt. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Geen rijbewijs en onderinvloed
HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Beugel een 18-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden omdat hij onder invloed reed en geen geldig rijbewijs had. Tijdens een controle troffen zij de automobilist aan. Toen de agenten hem naar zijn rijbewijs vroegen bleek hij deze niet te hebben. Ook bleek hij alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen de man werd opgemaakt.

Aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een 18-jarige inwoner van Meppel en een 19-jarige inwoner van Damwoude aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling. De verdachten hadden de sloten van een bedrijf vernield en waren het bedrijf naar binnen te gaan met de bedoeling dit gebouw te kraken. In het bedrijf was nog apparatuur aanwezig. De verdachten hadden de sloten van de deuren inmiddels vervangen voor nieuwe sloten. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De eigenaar deed aangifte.

Hennepplanten in tuin
SNEEK- De politie heeft zaterdagmiddag in de Waterhoenstraat een 42-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor het kweken van hennep in zijn achtertuin. Agenten kwamen de hennepkwekerij bij toeval op het spoor toen zij de avond daarvoor een onderzoek instelden in verband met een andere melding. Toen troffen zij in de tuin bij toeval de hennepkwekerij aan. Zaterdagmiddag werd de verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en de planten werden in beslag genomen.

Alcohol in het verkeer
FRYSLAN – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in de provincie op het rijden onder invloed van alcohol gecontroleerd. Drie bestuurders hadden zoveel gedronken, dat naast een proces-verbaal en een rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd werd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

– Zaterdag, 18.23 uur, Betonwei in Harkema, een 40-jarige automobilist uit Harkema, 1145 ug/l;
– Zaterdag, 23.00 uur, Rijksstraatweg in Ryptsjerk, een 37-jarige automobilist uit Buitenpost. Van hem is een bloedproef afgenomen omdat hij onder invloed was van drugs en/of medicijnen.
– Zondag, 04.00 uur, Koningstraat in Dokkum, een 21-jarige beginnende bestuurder uit Dokkum, 525 ug/l.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan