Politieberichten van zondag 23 januari.

Man trapt spiegel van politieauto
BOLSWARD – De politie heeft een in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur een 33-jarige inwoner van Bolsward aangehouden voor vernieling. De Bolswarder trapte een spiegel van een politieauto die geparkeerd stond in de Dijkstraat. Een agent die getuige was van de vernieling, heeft de verdachte aangehouden. De 33-jarige is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor is hij heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling met drinkglas
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden voor mishandeling. Tijdens een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Noordkade had hij een 20-jarige inwoner van Burgum met een glas geslagen. Het slachtoffer raakte gewond en is naar het Nij Smellinghe ziekenhuis gebracht. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Naar de toedracht van de mishandeling wordt nog onderzoek gedaan.

Vechtpartij disco
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een 24-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat een medewerker van een horeca gelegenheid aan de Kleine Kerkstraat de Sneker uit de disco zette. De man werd er van verdacht dat hij iemand geslagen zou hebben. De Sneker is aangehouden. Uit het politieonderzoek bleek dat de 24-jarige een 18-jarige jongen uit Iens geslagen had. Het slachtoffer was gewond geraakt aan het hoofd en nek. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling agent
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling, poging tot zware mishandeling en mishandeling van een agent. Naar aanleiding van een vechtpartij die ontstaan was in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad, werd de hulp van de politie ingeroepen. Agenten zagen dat er in de garderobe gevochten werd waarbij een aantal bezoekers en medewerkers van de horeca gelegenheid betrokken waren. Eén van de agenten werd in de garderobe aangevallen door de Leeuwarder en in het gezicht geslagen. Hij raakte hierbij gewond aan het hoofd. De verdachte is overmeesterd en aangehouden. Uit het politie onderzoek kwam vast te staan dat de Leeuwarder deel uit maakte van een groep personen die moeilijkheden hadden veroorzaakt. Medewerkers van de horecagelegenheid hadden hen hier op aangesproken en vervolgens ontstond er een ruzie waarbij in ieder geval twee portiers geslagen zijn en gewond geraakt. Tijdens de vechtpartij is één van portiers door de verdachte van een trap geduwd en naar beneden gevallen. De mishandelde medewerkers van de horecagelegenheid zijn naar het MCL ziekenhuis gebracht. Naar de oorzaak van de vechtpartij en de betrokkenheid hierbij van andere bezoekers wordt nog onderzoek gedaan.

Baldadigheid
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag om zondag een 22-jarige inwoner van Sneek en een 27-jarige inwoner van Nijland aangehouden voor baldadigheid. Agenten zagen dat zij op de Oosterdijk tegen vuilnisbakken trapten en fietsen kapot maakten. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een tegen hen opgemaakt proces-verbaal mochten zij het bureau weer verlaten.

Bedreiging met mes
HEERENVEEN – De politie heeft zaterdag twee mannen in de leeftijd 21- en 41-jaar, beiden woonachtig in Heerenveen, aangehouden voor bedreiging. Rond 19.00 uur werd bij de politie een melding ontvangen dat er op de Sieverstraat iemand bedreigd was met een mes. Agenten troffen op het Baken een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij was in het gezelschap van de 21-jarige. Beide mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering van de 41-jarige werd een mes aangetroffen. Uit het politieonderzoek bleek dat het slachtoffer, een 21-jarige inwoonster van Heerenveen, rond 19.00 uur door de Sieverstraat liep. Hier kreeg zij een meningsverschil met een familielid. De 41-jarige, die hen niet eens kende, begon zich hier mee te bemoeien. Dit werd niet op prijs gesteld door de 21-jarige en gaf aan dat hij weg moest gaan. De 41-jarige haalde vervolgens een mes te voorschijn en dreigde haar neer te steken. De 41-jarige is ingesloten en de 21-jarige, die niets met de zaak te maken bleek te hebben, is heengezonden.

Vernielingen
METSLAWIER – De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die plaats hebben gevonden in het dorp. In de nacht van zaterdag op zondag werd er een aanhangwagen gestolen die geparkeerd stond bij een woning aan de Roptawei. Agenten die polshoogte gingen nemen zagen tijdens een rondgang door het dorp dat er in de Tunstrjitte een grote ravage aan was gericht. Op straat lagen diverse brievenbussen, vuilniscontainers en verkeersborden. Tussen al de rotzooi werd de gestolen aanhangwagen aangetroffen. Getuigen hadden tussen 04.30 en 05.30 uur een groepje jongeren op straat gezien die in de weer waren met verkeersmeubilair. De politie wil graag in contact komen met mensen die ook getuige zijn geweest van deze vernielingen of die het groepje jongeren hebben gezien. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met het telefoonnummer 0800 – 7000.

Vernieling winkelruit
DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond middernacht een 21-jarige inwoner van Boornbergum aangehouden voor vernieling. Een getuige zag dat hij met een stoeptegel een ruit kapot probeerde te gooien van een kledingzaak aan de Noorderbuurt. Agenten troffen de 21-jarige aan op de J.M. Houwenstraat en hebben hem aangehouden. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het raam van de kledingzaak was niet kapotgegaan maar wel zaten er ‘sterren’ in.

Autobrand
LEEUWARDEN – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een auto die geparkeerd stond op de Heliconweg. Een voorbijganger belde rond 02.30 uur met de hulpdiensten omdat er rook uit de auto kwam. De brandweer heeft het vuur gedoofd maar de auto is verloren gegaan.

Lokaalvredebreuk
NOARDBURGUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 22-jarige inwoner van Bornwird, en twee inwoners van Raad van 21- en 24 jaar oud aangehouden voor lokaalvredebreuk. De drie verdachten hadden zich vervelend gedragen in de horecagelegenheid en waren er uit gestuurd. Hier waren zij het niet mee eens en wilden weer naar binnen. Ondanks diverse sommeringen van ter plaatse gekomen agenten om weg te gaan bij de disco ging, de 22-jarige toch weer naar binnen. Hij is aangehouden. De verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, verzette zich tegen zijn aanhouding is geboeid. De 21-jarige en de 24-jarige, ook behoorlijk onder invloed van alcohol, bemoeiden zich met de aanhouding en trachtten de 22-jarige te ontzetten. Ook zij zijn aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Mishandeling
WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 22-jarige inwoner van Oldeholtpade aangehouden voor mishandeling. Voor een horeca gelegenheid aan de Baerdstraat trof de politie een 19-jarige inwoner van Wolvega aan die gewond was aan zijn hoofd. Het slachtoffer gaf aan dat hij in het café ruzie had gekregen met iemand en dat hij tijdens de ruzie geslagen was met een glas. De verdachte die nog in het café aanwezig was is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer is voor behandeling naar het Tjongerschans ziekenhuis gebracht.

Invordering rijbewijs
HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 20- jarige inwoner van Heerenveen. Op de Fok werd hij tijdens een controle staande gehouden. Aangezien het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde, is hij overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse. Hier blies hij 665 ug-l- De bestuurder was in het bezit van een rijbewijs wat afgegeven was in Letland. Dit rijbewijs is ingevorderd. Tegen de verdachte is proces/verbaal opgemaakt.

Alcohol controle
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op diverse locaties in Leeuwarden alcohol controle gehouden. 327 bestuurders moesten een blaastest ondergaan. 6 bestuurders hadden teveel gedronken en zij hebben een proces/verbaal gekregen. Eén van deze bestuurders blies 740 ug-l. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Dekzeilen kapot gesneden
HAULERWIJK – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een groot aantal vrachtauto´s. In de nacht van zaterdag op zondag tussen 02.00 uur en 05.30 uur zijn bij een transportbedrijf aan de Leeksterweg dekzeilen van vrachtauto´s kapot gesneden. De eigenaar ontdekte de inbraken en waarschuwde de politie. Het is nog niet bekend of er goederen uit de vrachtwagens gestolen zijn maar de schade voor die bedrijf is nu al erg hoog. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben op het terrein of omgeving van het transportbedrijf. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u liever anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Aantreffen kluis
DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van een witte (lege) kluis die aangetroffen werd in de berm van het Noorderend. De kluis was opengebroken en mogelijk buit gemaakt bij een inbraak.

112Fryslan