Zondag 22 mei

Politieberichten van zondag 22 mei.

Vrouw gewond bij aanrijding
DRACHTEN- De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.15 uur een aanrijding afgehandeld op de Dr. Martin Luther Kingsingel. Een 82-jarige inwoonster van Drachten die uit de richting van de Eikensingel fietste, kreeg geen voorrang van een 23-jarige automobilist uit Bakkeveen. De bejaarde vrouw kwam ten val. De vrouw is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Man aangehouden voor auto inbraak
SURHUISTERVEEN- De politie heeft zaterdagmorgen in de Verkerckstraat een onderzoek ingesteld naar een autoinbraak. Een getuige had gezien dat een man een inbraak pleegde in een geparkeerde personenauto. Hij belde direct via 1-1-2 de politie en gaf een goed signalement en looprichting door. Toen de agenten arriveerden bleek de man net weg te zijn. De verdachte, een 31-jarige inwoner van Surhuisterveen, werd even later in de Keijserstraat aangetroffen en daar aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor verhoor in gesloten. De man bekende de inbraak gepleegd te hebben en had een paar geluidsboxen uit de auto gestolen. De boxen werden in beslag genomen en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging
RIED- De politie heeft zaterdagavond een 40-jarige inwoner van Ried aangehouden op verdenking van bedreiging. Op het kaatsveld bedreigde de verdachte een 16-jarige inwoner van Ried met de dood. De jongen deed aangifte. De politie heeft de verdachte vervolgens in zijn woning aangehouden. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Jongen aangehouden voor mishandeling
JOURE- De politie heeft zaterdagmorgen, buiten heterdaad, een 16-jarige inwoner van Joure aangehouden op verdenking van mishandeling. Deze werd donderdagmiddag gepleegd op de Scheen nabij de fietstunnel. Daar werd zonder enige aanleiding een 15-jarige inwoner van Joure door de verdachte mishandeld. Een getuige die dit zag gebeuren is naar het slachtoffer toegelopen en heeft hem thuis gebracht waarna men de politie belde. Tijdens de mishandeling liep het slachtoffer diverse kneuzingen in zijn lichaam op. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling moeten stellen van een arts. De verdachte werd verhoord in het politiebureau en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
HARLINGEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een 39-jarige inwoner van Leeuwarden ingevorderd. De agenten de bestuurder in de Fahrenheitstraat rijden. Toen hij de agenten zag, probeerde hij zijn auto te keren. Toen de verdachte werd achterhaald en werd aangesproken. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daar blies hij 685 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 uur.

Man aangehouden voor mishandeling
SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 20-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. De man kreeg in een horecagelegenheid ruzie met een andere man en sloeg deze tegen zijn hoofd. Vervolgens greep hij een medewerker bij zijn keel toen deze in wilde grijpen. De verdachte werd door een beveiliger aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij proces-verbaal kreeg. Daarnaast kregen een 20 en 21 jarige inwoner van Sneek proces-verbaal omdat zij zich met de aanhouding van de verdachte bemoeiden en niet wensten te vertrekken op vordering van de agenten. Ook tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto kwijt voor rijden zonder rijbewijs
DRONRIJP- De politie heeft zaterdagavond de auto van een 34-jarige inwoner van Franeker in beslag genomen. Agenten zagen de man op de Strjitwei in een auto rijden. Zij herkenden de man en wisten dat de bestuurder geen rijbewijs had. Nadat zij de verdachte staande hadden gehouden werd zijn auto in beslag genomen en kreeg de hardleerse bestuurder opnieuw proces-verbaal.

Geld en zilver buit bij inbraak
HEMRIK- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Poasen. Zaterdagavond om 18.15 uur kwamen de bewoners thuis en zagen dat het raam aan de achterzijde van de woning was opengebroken. Eenmaal binnen bleek er inderdaad te zijn ingebroken. De dieven hebben geld en zilveren guldens weggenomen. De inbraak moet zijn gepleegd tussen 12.00 uur en 18.15 uur. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van Hemrik deed aangifte.

Mountainbike gestolen bij inbraak
LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een kelderbox van een flat in de Eikenstraat. Zaterdagavond ontdekte de eigenaar, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, dat zijn fiets, een zwarte ATB moutainbike bleek te zijn gestolen. Hij deed aangifte.

Man gewond na mishandeling
HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29-jarige inwoner van Heerenveen op de Gedempte Molenwijk aangehouden op verdenking van mishandeling. De man sloeg zonder enige aanleiding een 46-jarige Herenvener in zijn gezicht. Het slachtoffer kwam ten val en viel tegen een ijzeren paal en viel daarna met zijn hoofd op de stoep. De man is met een hoofdwond en een hersenschudding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Auto te water geduwd
LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht een onderzoek ingesteld naar een vernieling. De eigenaar, (leeftijd en woonplaats onbekend) had zijn auto op het talud geparkeerd en was samen met zijn vriendin op een bankje gaan zitten. Toen zag hij dat zijn auto door de twee mannen het water van de Dokkumer Ee werd ingeduwd. Hij belde daarop direct via 1-1-2 de politie. De daders konden niet meer worden achterhaald. De auto is vervolgens naar de vaargeul gedreven en is daar naar de bodem gezonken. De auto zal zondagmiddag uit het water worden gehaald. Het scheepvaartverkeer is daardoor tot ongeveer 17.00 uur zondagmiddag gestremd. De eigenaar deed aangifte.

Man vernield auto
SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige inwoner van Harlingen aangehouden. De man wordt ervan verdachte en deuk in een auto, die geparkeerd stond in de Lange Marktstraat, te hebben geschopt. Een getuige zag de vernieling gebeuren, belde direct via 1-1-2 de politie en hield vervolgens de verdachte aan. De verdachte werd aan de politie overgedragen waarna hij voor verhoor in het politiebureau werd ingesloten. De eigenaar deed aangifte.

Politie zoekt getuigen van bedreiging
NIJEGA- De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging die zaterdagavond rond 22.00 uur plaatsvond op de Nijegaesterhoek. Het slachtoffer, een 15-jarige inwoner van Nijega, was samen met vrienden op het schelpenpad achter het dorpshuis toen drie jongens op de fiets langs kwamen rijden. Door nog onbekende reden ontstond er een woordenwisseling waarna van de fietsers stopten en afstapten. Een van mannen pakte vervolgens het slachtoffer vast en gooide hem omver en ging boven op hem zitten. Daarna pakte hij een mes en bedreigde hij zijn slachtoffer.

Signalement verdachte:

Verdachte 1:
[bullets]Blanke jongeman
Leeftijd ongeveer 16 jaar
Moedervlek op de bovenlip onder de neus
Kort zwart/bruin haar
Brildragend (vierkant montuur)
Hij reed op een oude damesfiets[/bullets]

Verdachte 2:
[bullets]Blanke jongeman
Leeftijd ongeveer 15/16 jaar
Opvallende haardracht, boven blond haar met daaronder een rand bruin haar
Hij reed op een oude damesfiets
Hij rookte[/bullets]

Verdachte 3:
[bullets]Jongeman
Leeftijd ongeveer 15/16 jaar
Bruin haar, langer dan de twee andere verdachten[/bullets]

De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding
HEERENVEEN- De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 21-jarige inwoonster van Meerpelt (B) ingevorderd. Agenten meten op de A32 ter hoogte van Oudeschoot, waar men bezig is met wegwerkzaamheden, een snelheid van 155 kilometer per uur. Tijdelijk geld hier een maximum snelheid geldt van 90 kilometer per uur in verband met wegwerkzaamheden. De vrouw kreeg proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. Daarnaast werden nog acht andere automobilisten bekeurd omdat zij te snel reden. Hierbij werden snelheden gemeten van 122 kilometer puur tot 143 kilometer per uur. Rijkswaterstaat is bezig met wegwerkzaamheden aan de vluchtstrook.

Verdachten aangehouden voor vernieling
OOSTERWOLDE- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Stationsstraat twee een 16-jarige inwoners van Oosterwolde aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige hoorde rond 03.20 uur een harde knal en zag twee knapen snel wegrennen. Bij belde direct via 1-1-2 de politie. Deze bleken in de buurt te zijn. Een agent zag de beide knapen rennen en stelde de achtervolging in waarna hij beide verdachten aan kon houden. Een van de verdachten verwondde zichzelf toen hij probeerde over een hek te klimmen en met zijn hand bleef haken. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide mannen worden ervan verdacht een fiets te hebben vernield. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor onzedelijke betasting
DRACHTEN/HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige inwoner van Waskemeer aangehouden toen hij een vrouw in een horecagelegenheid aan de Noordkade onzedelijk had betast. De vrouw belde de politie waarna de verachte kon worden aangehouden. Zij deed aangifte. Diezelfde nacht betaste een 29-jarige inwoner van Langezwaag een vrouw onzedelijk in een horecagelegenheid aan de Oude Koemarkt. Ook werd aangehouden en het slachtoffer deed aangifte. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Man slaat vrouw met bierfles
EE- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Engwierum op de Humaldawei op verdenking van mishandeling aangehouden. De man sloeg tijdens een ruzie een vrouw, een 18-jarige inwoonster van Ee, met een bierfles tegen haar hoofd. De verdachte en aangeefster hadden ruzie gekregen over eerdere problemen. Vervolgens werd de verdachte kwaad en sloeg hij het slachtoffer. De vrouw liep hierbij een hoofdwond op en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Zij deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging en bedreiging
OLDEBERKOOP- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige inwoner van Oldeberkoop aangehouden op verdenking van belediging en bedreiging. Toen de agenten met hun dienstauto over de Heerenveenseweg langs een horecagelegenheid reden, werden zij door de verdachte beledigd. De agenten besloten de man aan te houden waarbij deze zich hevig verzette. Nadat zij de man hadden geboeid en in de dienstwagen hadden gezet, meende hij de agenten ook nog met de dood te moeten bedriegen. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor lokaalverbod
WOLVEGA- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner van Wolvega in de Pastoriestraat aangehouden op verdenking van lokaalvredebreuk. De man had zich in het verleden in de horecagelegenheid vervelend gedragen en aan hem was dan ook de toegang ontzegt. Toen hij toch naar binnen wist te komen en hem gevorderd werd om de zaak te verlaten, weigerde hij dit. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kreeg de verdachte proces-verbaal en werd heengezonden.

Aangehouden voor bedreiging
SNEEK- De politie heeft zaterdagavond op de Slingerrak een 21-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. De aangever, een 50-jarige inwoner van Sneek, had zich de hele middag en avond geërgerd aan een bootje die met veel te hoge snelheid langs voer. Toen hij de betrokken boot opnieuw langs zag varen, besloot hij de mannen in de boot te filmen. De verdachte kreeg dit in de gaten en keerden hun vaartuig en meerden bij de aangever aan. De verdachte stapte uit de boot bedreigde de aangever en zijn vrouw. Nadat de agressieve verdachte was vertrokken belde de aangever de politie. Toen deze ter plaatse waren, kwam het bootje opnieuw met hoge snelheid langs varen. De agenten de konden verdachte even later op de het Slingerrak aanhouden. Men deed aangifte.

Aangehouden voor vernieling
LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond in de Dahliastraat een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling van raam. Naar aanleiding van een ruzie meende de verdachte een raam van de woning te moeten vernielen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De eigenaar deed aangifte. Na verhoor werd de verdachte heengezonden.

Onder invloed op verdachte scooter
WOLVEGA- De politie heeft zaterdagmiddag op de Grote Weebree een 20-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, het rijden zonder rijbewijs, het rijden op een scooter met valse kentekenplaten, het rijden zonder verzekering. Daarnaast droeg de verdachte geen helm. Agenten zagen de man op zijn scooter rijden. De verdachte ging ervandoor toen hij de politie zag en probeerde zich te verstoppen achter een container. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Op de ademanalyse blies de verdachte 355 ug/l. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De scooter werd in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan