Politieberichten van zondag 22 juli

Politie vraagt getuigen vechtpartij

HARLINGEN – De politie doet onderzoek naar een vechtpartij die zaterdagnacht tussen 01.30 uur en 02.00 uur plaatsvond op de Kleine Bredeplaats en de Voorstraat in Harlingen. Hierbij waren in totaal vier personen betrokken. Twee van de mannen hadden ruzie met de andere twee, waarbij een mes en een wapen zijn gebruikt. Ook is er meerdere keren geschoten. De politie werd gealarmeerd nadat alle mannen er vandoor waren gegaan. Uit het eerste onderzoek kwam naar voren dat een 48-jarige man uit Franeker mogelijk verdachte was. Hij werd in Harlingen aangehouden voor mishandeling, bedreiging en verboden wapenbezit. Van hem werd een zogenaamde schiethand afgenomen, om vast te kunnen stellen of hij geschoten heeft. De politie doet onderzoek naar de toedracht, de overige betrokken en wat ieders aandeel is geweest en vraagt getuigen zich te melden. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Harlingen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

De politie is je beste vriend

SNEEK – Een 63-jarige vrouw uit Sneek is zaterdagavond door agenten thuisgebracht, nadat ze onwel was geworden. De vrouw was behoorlijk onder invloed van alcohol en kon niet meer op haar benen staan. Ze werd nog onderzocht door ambulanceverpleegkundigen, maar de vrouw mocht gewoon naar huis. Agenten brachten haar thuis, maar ze kon haar huis niet in, omdat ze haar sleutels niet bij zich had. Een van de agenten leende een ladder van de buren, klom bij een openstaand raam naar binnen en opende de voordeur voor de vrouw.

Aanhouding voor wederspanningheid 2012076782

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag op de Herenstraat een tweetal aangehouden voor wederspanningheid. De politie was gealarmeerd over een ruzie op de Zwitserswaltje. Ter plaatse kon een 28-jarige inwoner uit Leeuwarden zich niet identificeren. Toen aangegeven werd dat hij mee moest naar het bureau zette hij het op een lopen. De politie wist hem na een korte achtervolging op de Herenstraat te pakken te krijgen waarbij hij zich verzette tegen zijn aanhouding. Een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden die vanaf de Zwitserswaltje achter hen aan was gelopen, bemoeide zich met de aanhouding. Hij trok een man die de agent probeerde te helpen weg. Ook hij werd aangehouden.

Drietal aangehouden voor fiets in gracht

LEEUWARDEN – De politie werd in de nacht van zaterdag op zonderdag door een getuige aangesproken op de Grote Hoogstraat. Hij had gezien dat even daarvoor 3 jongens op de Nieuwstad een fiets in het water hadden gegooid. De mannen (een 18-jarige uit Hallum, een 20-jarige uit Oudebildtzijl en een 20-jarige uit Leeuwarden) konden op zijn aanwijzingen even later op de Grote Hoogstraat worden aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Winkeldievegge gaat er van door

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige vrouw uit Drachten aan De Geeuw aangehouden. De vrouw werd in een winkel herkend door een medewerker. Ze wordt er van verdacht eerder die week drank hebben gestolen. De vrouw werd door het personeel gevraagd om mee te gaan en de camerabeelden te bekijken. Na het zien van de beelden rende ze er snel van door en verstopte zich in de omgeving. Medewerkers van de winkel postten ondertussen bij de auto van de vrouw. Toen zij even later daar aankwam, stapte ze in en ging er snel met de auto vandoor. Ze miste de winkelmedewerkers maar net. De politie kon de vrouw uiteindelijk aan de hand van camerabeelden en het kenteken aanhouden. Ze is overgebracht naar het bureau voor nader verhoor.

Geen rijbewijs en ID

LEMMER – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 28-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. De man werd langs de kant van de weg gezet, nadat agenten hem met hoge snelheid de Flevostraat zagen inrijden. De man kon zich niet identificeren en had geen rijbewijs bij zich. Een blaastest wees uit dat hij onder invleod van alcohol was. Hij blies een F (Fail) waarop hij werd aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de agenten. Met enige moeite wisten de agenten hem in de politieauto te krijgen waarna hij werd overgebracht naar het bureau. Ook tijdens de rit bleef de verdachte zich vervelend gedragen naar de collega’s toe. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan