Zondag 22 januari

Politieberichten van zondag 22 januari


Rooien bomen stilgelegd

BOLSWARD – De politie heeft zaterdag het rooien van bomen aan De Marne stilgelegd. Bij de Meldkamer Noord Nederland werd een melding ontvangen dat er een aantal personen bomen aan het rooien waren, vermoedelijk zonder de vereiste vergunningen. Agenten die polshoogte gingen nemen troffen een drietal personen aan die al een groot aantal bomen omgezaagd hadden. De bomen werden omgezaagd in opdracht van een bedrijf. Aangezien de mannen geen vergunning konden tonen is het werk stilgelegd en is de gemeente in kennis gesteld die een nader onderzoek in gaan stellen.

Inbraak sportvereniging

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een kantine van een sportvereniging aan de Middelzeelaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hier ingebroken. De inbrekers doorzochten de kantine en namen o.a. twee flatscreen tv’s mee als buit.

Woning inbraak

GORREDIJK – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond in een woning aan de Nijewei. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hier ingebroken. De inbreker(s) had(den) een raam opengebroken en waren naar binnen geklommen. Uit de woning werden o.a. twee fototoestellen, een laptop en horloges gestolen.

Eenzijdig ongeval

NIJLAN – De politie heeft zaterdag geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de A-7 tussen Bolsward en Sneek. Een 56-jarige bestuurster van Bolsward was door een onduidelijke oorzaak de macht over het stuur verloren en met de auto in een bomenrij terecht gekomen. De 56-jarige en een 61-jarige passagier raakten gewond en zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

Fietsendief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 05.00 uur een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor fietsendiefstal. Een 19-jarige inwoonster van Leeuwarden zag haar onlangs gestolen fiets in de stalling staan op het Ruiterskwartier en waarschuwde de politie. De agenten die bleven posten zagen dat de 23-jarige de stalling binnenging en de fiets meenam. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 06.00 uur een 25-jarige en een 29-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor bedreiging en belediging. Door een ruzie en bedreiging werden de twee mannen uit een café gezet in de Grote Hoogstraat. De ruzie ging op straat verder en agenten scheidden de partijen. De 29-jarige werd aangehouden voor bedreiging. De 25-jarige was het hier niet mee eens en beledigde de agenten en spuwde op een politieauto.

Vechtpartij

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 25-
jarige inwoner van Nieuwehorne. In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur ontstond er een ruzie tussen twee groepen jongeren in een horeca gelegenheid aan de Vleesmarkt. Eén van deze groepen werd de horeca gelegenheid uitgezet maar even later ging de ruzie op straat verder. Hierbij werd de 25-jarige zo hard geslagen dat zijn kunstgebit kapot raakte en zijn bril verloren ging.

Vernieling auto

OUDEHASKE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 06.00 uur een 24-jarige inwoner van Oudehaske en een 26-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden voor vernieling en bedreiging. Bij de politie werd een melding ontvangen dat de banden van een auto die geparkeerd stond aan de Haskerfinne lek gestoken waren door twee personen die nog in de buurt zouden zijn. Aan de hand van de verklaringen van de aangever en getuigen werd de 24-jarige aangetroffen in de tuin van een woning. De 26-jarige werd even later aangetroffen onder een auto. Hier had zij zich verstopt. Uit het politie onderzoek bleek dat de 26-jarige die in gezelschap was van de 24-jarige, onder het oog van de eigenaar, een 24-jarige inwoner van Oudehaske, de banden van zijn auto met een mes lek had gestoken. Vervolgens had zij de 24-jarige met het mes bedreigd. De oorzaak van dit alles lag in de relationele sfeer. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Zware mishandeling politieagent

KOLLUM – De politie stelt een onderzoek in naar de zware mishandeling van een politieagent. In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur werd een man op de Oosterdiepswal bekeurd voor het drinken van alcohol op straat. Een groep personen die uit een horecagelegenheid kwamen bemoeiden zich hiermee en beledigden een agent. Hiervoor werd een 53-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden en naar een politieauto gebracht. De rest van de groep voldeed niet aan de vordering van de agenten om weg te gaan. Een 41-jarige inwoner van Gerkesklooster bleef de agenten beledigen en bedreigen. Hij werd ook aangehouden. Tijdens ruzie en tumult wat er na de aanhoudingen ontstond werd een agent hard op zijn hoofd geslagen en verloor hierdoor het bewustzijn. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Met behulp van ter assistentie gekomen agenten werden een 16-jarige inwoner van Twijzel en een 17-jarige inwoner van Gerkesklooster aangehouden.
De politie heeft met behulp van portiers van de in de buurt zijnde horeca en een hondengeleider van de politie, de groep uit elkaar gedreven waarna de rust terug keerde.
De 53-jarige die over was gebracht naar een politieauto had tijdens het tumult kans gezien om uit de politieauto te ontsnappen. Later die nacht heeft hij zich gemeld bij de politie.
De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Agenten geslagen

BOLSWARD – Tijdens een massale vechtpartij in de Dijkstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag agenten mishandeld. Naar aanleiding van een mishandeling in een horecagelegenheid werd een 22-jarige inwoner van Bolsward aangehouden. De 22-jarige ging mee naar de politieauto maar verzette zich toen tegen zijn aanhouding. Een groot aantal personen die zich in de nabijheid van de politieauto bevonden gingen zich met de aanhouding bemoeien. Mensen uit deze groep vielen de agenten aan en er ontstond een grote vechtpartij waarbij de agenten werden geschopt en geslagen. Een burger die de agenten te hulp schoot werd door de groep in elkaar geslagen. In de chaos die er ontstond wist de 22-jarige weg te vluchtten. Hij is later die nacht thuis weer opgehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de personen die de agenten aanvielen. Bent u getuige geweest van deze vechtpartij of hebt u hier informatie over? Bel dan met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 7000.

Vernieling

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond 20.00 uur een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor vernieling. Tijdens een ruzie had de 17-jarige een raam ingeslagen van een gebouw aan het Noorderend. Aan de hand van het opgegeven signalement troffen de agenten de verdachte aan op het industrieterrein A-7. De 17-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Auto rijdt tegen winkel

LEEUWARDEN – De politie heeft zondag rond 04.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op het Hoeksterpad. Een 18-jarige bestuurder uit Leeuwarden was de macht over het stuur verloren en tegen de gevel van een supermarkt gereden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

Dronken bestuurster

HARLINGEN – De politie heeft zaterdag rond 13.30 uur een 39-jarige inwoonster van Harlingen aangehouden voor het rijden onder invloed. De 39-jarige was eerst op de Heiligeweg tegen een auto gereden en later op de Rommelhaven/Noordijs tegen een hek. Getuigen van de aanrijding(en) hadden de 39-jarige, die behoorlijk onderinvloed van alcohol was, uit de auto gehaald en de politie gebeld. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar een bloedproef van haar is afgenomen. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijs

SNEEK – De politie heeft zondag rond 01.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige inwoner van Sneek. De 53-jarige reed op de Einstraat met zijn auto tegen een hek en bleek alcohol gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 615 ug/l, Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken

FRYSLAN – In de periode van zaterdag op zondag werd er op diverse plaatsen ingebroken. Dit was op de volgende plaatsen:

Heerenveen, Waterranonkel, hier werd zaterdag tussen 14.00 uur en 21.00 uur ingebroken. De dader(s) zijn via een raam naar binnengeklommen en hebben o.a. sieraden gestolen
Surhuisterveen, De Wijk, hier werd zaterdag tussen 18.00 uur en 20.37 uur ingebroken. Na het forceren van een deur zijn de dader(s) naar binnengegaan. Als buit zijn o.a een laptop, sieraden en geld gestolen.
Beetsterzwaag, Vlaslaan, hier werd zaterdag rond 20.00 uur ingebroken. De dader(s) zijn de woning binnen gegaan door een raam open te breken. Het is nog niet bekend wat er uit de woning vermist wordt
Heerenveen, Tormentil, hier werd zaterdag tussen 12.15 uur en 21.30 uur ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door een raam. Uit de woning werden o.a. sieraden gestolen.
Joure, Harddraversweg, hier werd zaterdag tussen 15.30 uur en 23.30 uur ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door een raam open te breken. Als buit werden o.a. een horloge en gouden hanger gestolen
Delfstrahuizen, De Kampen, hier werd ingebroken tussen zaterdag 08.30 uur en zondag 01.15 uur. De woning is doorzocht maar het is nog niet bekend wat er gestolen is.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan