Politieberichten van zaterdag 20 februari 11.00 uur tot zondag 21 februari 11.00 uur.

Drachten: hennepkwekerij ontdekt
De politie heeft zaterdagmiddag op de zolder van een woning aan de Houtlaan een hennepkwekerij ontdekt. Naar aanleiding van een anonieme tip stelden agenten een nader onderzoek in. Op de zolder van de woning werd een plantage met 173 hennepplanten ontdekt. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.
 
Heerenveen: politie houdt vijf jongens aan voor mishandeling
De politie heeft zaterdag rond 22.00 uur vier jongens van 16,17,18,19 uit Heerenveen en een 20- jarige man uit Joure aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 16-jarige jongen uit Wolvega. De politie hield hen aan na melding van een steekpartij op het station. Toen de agenten daar arriveerden konden ze op grond van verklaringen van de aangever en getuigen de verdachten, die zich nog in de omgeving van het station bevonden, aanhouden. Het slachtoffer had ruzie gekregen met een groep van ongeveer 10 jongens en was door een aantal van hen geslagen en met een kapot bierflesje in zijn oor gestoken. De verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen.
Ui t het onderzoek bleek dat de rol van de vijf aangehouden verdachten zeer beperkt was. De politie weet inmiddels wel wie de mishandeling gepleegd heeft. Deze verdachten worden binnenkort aangehouden.
 
Gorredijk: politie houdt recalcitrante man aan
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige inwoner van Gorredijk aangehouden op verdenking van belediging. Rond 03.30 uur ontvingen surveillerende agenten een melding dat een man zich erg vervelend had gedragen in horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. Door de portier was hij uit het café gezet maar eenmaal buiten op straat schopte de man tegen geparkeerd auto’s aan. De agenten vroegen meerdere malen aan de man om weg te vertrekekn, maar hier voldeed hij niet aan. Uiteindelijk werd de 24-jarige aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het bureau werd de man agressief en beledigde de agenten.  De verdachten is voor nader onderzoek ingesloten.
 
Drachten: politie houdt dronken jongen aan voor belediging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18- jarige inwoner van Drachten aangehouden voor belediging en dronkenschap. Surveillerende agenten kwamen op het Noorderend twee fietsers tegen. Een van deze fietsers stak zijn middelvinger op naar de agenten. Toen deze hem aanspraken op zijn gedrag beledigde hij hen. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau en ter ontnuchtering en nader verhoor ingesloten.
 
Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer op diverse plaatsen in de provincie weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij was in drie gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):
 
[bullets]Zaterdag, 21:00 uur, Keizersmantel in Sneek, een 47-jarige bestuurder uit Oppenhuizen, 750 ug/l.
Zondag, 00.10 uur, DeWijnhornsterstraatin Leeuwarden,  een 30-jarige snorfietser uit Leeuwarden, 670 ug/l.
Zondag, 03.00 uur, Verlengde Schrans in Leeuwarden, een 20-jarige beginnend bestuurder uit Apeldoorn, 400 ug/l.
[/bullets]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan