Zondag 19 juni

Politieberichten van zondag 19 juni

Inbraak in woning

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Schieringerweg die in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvond. Toen de bewoners zaterdagmorgen wakker werden ontdekten zij dat er in hun woning was ingebroken. Uit de woning werden een LCD televisie en een laptop weggenomen. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam te forceren. De aangever, een 28-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte

Auto gestolen

HARLINGEN- De politie onderzoekt een diefstal van een personenauto van het merk SEAT, type Ibiza 1.9 tdi grijs van kleur die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ontvreemd bij een woning aan de Galjoenhof. De auto werd zaterdag later op de dag uitgebrand aangetroffen op de Industrieweg. De eigenaar deed aangifte.

Man mishandeld en bedreigd

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een aangifte opgenomen van een 22-jarige inwoner van Leeuwarden terzake mishandeling. Het slachtoffer kreeg op het Cambuurplein ruzie met een man. Deze gaf het slachtoffer een kopstoot en bedreigde hem met de dood. Daarna reed de verdachte weg in de rode auto. Het kenteken van de auto werd door oplettende getuigen bij de politie gemeld. De politie heeft inmiddels contact gehad met de 24-jarige verdachte uit Leeuwarden. Hij zal zich melden.

Rijbewijs van bromfietser ingevorderd

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs van een 46-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden ingevorderd omdat de man onder invloed van alcohol op zijn bromfiets reed. Agenten zagen op de Brandemeer met een krat bier op zijn voertuig rijden. De helm van de bestuurder bleek niet goed vast te zitten waarna zij besloten hem een stopteken te geven. Toen zij de bestuurder aanspraken, bleek hij alcohol te hebben gedronken. De verdachte werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau waar hij 465 ug/l blies. Naast een proces-verbaal en het invorderen van zijn rijbewijs, kreeg de verdachte nog een rijverbod van 6 uur.

Twee verdachten aangehouden voor diefstal

OOSTERWOLDE- De politie heeft donderdag en vrijdag een 44- jarige inwoonster van Elsloo en een 32-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van diefstal van een boodschappen trolly. De diefstal vond woensdagavond plaats in een supermarkt aan de Oostenbrug. Toen het slachtoffer haar boodschappentrolly even bij een inpaktafel had neergezet en deze even onbeheerd achterliet werd deze door de verdachten weggenomen en reden vervolgens op een bromscooter weg. Naar aanleiding van getuigen verklaringen en beelden op de beveiligingcamera kwam de politie de beide verdachten op het spoor. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer, een 61-jarige bewoonster van Oosterwolde deed aangifte.

Verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging en diefstal

BURGUM- De politie heeft en onderzoek afgerond van openlijke geweldpleging en diefstal die in de nacht van 19 op 20 mei plaatsvond aan de Schoolstraat. Tijdens en na een voorstelling van het Iepenloftspul werd een voorstelling verziekt door een vijftal jongeren van 16, 16, 16, 16 en een 17-jaar waarvan vier van de vijf verdachten inwoners van Burgum zijn. De andere verdachte is een 16-jarige inwoner van Veenwouden. Tijdens de voorstelling gedroegen de jongens zich erg vervelend. Na de voorstelling bleek dat de verdachten een melkbus en fakkels mee hadden genomen. Een getuige meldde dit bij de politie. Onder leiding van de buurtagent werd een onderzoek ingesteld. In de periode van 9 juni tot en met 18 juni werden alle vijf verdachten aangehouden en werden aan het politiebureau verhoord. Tegen alle verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Men deed aangifte.

Aangehouden voor handel in cocaïne

GROU- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige inwoner van Grou aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een getuige zag in een horecagelegenheid aan de Doorbraak, dat de verdachte bezig was met dealen van verdovende middelen en waarschuwde het personeel die de man op zijn gedrag aanspraken. Toen bleek dat de verdachte vier wikkels met vermoedelijk cocaïne bij zich had. Het personeel waarschuwde de politie die man vervolgens hebben aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor diefstal buitenboord motor

EASTERMAR- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29 en 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor. Via een tip kregen de agenten informatie dat de beide verdachten bezig waren een buitenboordmotor te stelen van een boot die aangemeerd lag in het water aan de Zwarteweg. Direct stelden de agenten een onderzoek in de omgeving in en zagen de betrokken auto op de Bildwei te Rottevalle rijden. In de auto zaten de twee verdachten en werd ook de gestolen buitenboordmotor aangetroffen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Rubberboot gestolen

NES (B)- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een blauw-wit gekleurde rubberboot van het merk Aquatec. De boot is 2.65 meter lang en heeft een geel touw aan de voorzijde. Op de boot zit een 2 takt Mercury buitenboordmotor van 5 pk. De boot werd zaterdagavond om 22.00 uur gestolen aan de Strikel. Na de melding werd een burgernetaktie opgestart waarbij 120 deelnemers werden geactiveerd om uit te kijken naar het gestolen vaartuig. Deze werd helaas niet meer aangetroffen. De eigenaar deed aangifte

Duo aangehouden voor vernieling auto’s

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Oldegalileen een 25 en 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige had gezien dat beide mannen tegen geparkeerde auto schopten. Hij belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten zagen direct daarna de beide verdachten lopen. Toen zij deze aanspraken werden de beide mannen erg vervelend. Tijdens de aanhouding probeerde een van de verdachten een agent te slaan en werden de beide agenten door de mannen beledigd. Beide verdachten werden aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Uit onderzoek blijkt, dat de verdachten in ieder geval twee auto’s in de Pieterseliestraat hebben vernield.

Auto vernield

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een vernieling van een personenauto in de Rengerslaan die om 05.50 uur plaatsvond. Daar werd het dak en ramen van een geparkeerde auto door een onbekende man vernield. De eigenaar deed aangifte.

Aanrijding met onverzekerde auto

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond rond 20.00 uur op de Pasteurweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 31-jarige inwoonster van Leeuwarden gewond raakte. Zij zat in een auto die bestuurd werd door een 42-jarige inwoner van Leeuwarden. De auto van de 42-jarige automobilist werd van achteren aangereden door een auto die bestuurd werd door een 41-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze lette niet op toen de eerder genoemde auto afsloeg en hij niet voldoende afstand hield. De auto van de 42-jarige Leeuwarder bleek niet te zijn verzekerd en de APK bleek te zijn verlopen. Daarnaast reed de verdachte met gladde voorbanden. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De 31-jarige vrouw is met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

APPELSCHA- De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur het rijbewijs van een 27-jarige inwoner van Deurze ingevorderd. De man reed in zijn auto op de N381 161 kilometer per uur daar waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man bedreigd met mes

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 20-jarige inwoner van De Wilgen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man bedreigde een 19-jarige inwoner van Drachtstercompagnie met een mes toen deze met een meisje stond te praten. Vervolgens ging de aangever weg en waarschuwde via 1-1-2 de politie. Deze trof de verdachte op de Noordkade aan. Tijdens de fouillering werd het mes in zijn kleding aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen en tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige man deed aangifte.

Vrouw slaat portier

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoonster van Tuitjenhorn aangehouden op verdenking van mishandeling. De vrouw sloeg een portier in zijn gezicht toen deze de vrouw vroeg om weg te gaan. Toen deze dit weigerde sloeg zij de 46-jarige portier uit Leeuwarden in zijn gezicht. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt. De portier deed aangifte.

Loods door brand verwoest

URETERP- De politie stelt een onderzoek in naar een brand aan De Feart die in de nacht van zaterdag op zondag uitbrak. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in een houten loods waarna deze compleet door de brand werd verwoest. In de loods bevonden zich onder meer meubelen, fietsen en grasmaaier.

Aangehouden voor belediging

SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Marktstraat een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van belediging. De man was erg vervelend en onder invloed van alcohol. De man bleek in bezit te zijn van alcoholische drank die hij op straat nuttigde. Toen de agenten de man hem daarvoor proces-verbaal hadden gegeven, meende hij een agent te moeten beledigen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tegen hem werd nogmaals proces-verbaal opgemaakt.

Containerbrand

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een containerbrand die in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur plaatsvond aan de achterzijde van een woning aan de Prinses Irenestraat. Daar werd door onbekende(n) de container in brand gestoken waarna ook een schutting en een fiets door de brand werden verwoest. De brandweer had de brand snel onder controle. De eigenaar, een 40-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging portiers

SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kleine Kerkstraat een 19-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De man was erg vervelend in een horecagelegenheid waarna de portiers besloten, na enkele waarschuwingen te hebben gegeven, om de man uit het bedrijf te verwijderen. Toen meende de verdachte de 42 en de 38-jarige portier te moeten bedreigen. Daarnaast werd de 38-jarige portier meerdere malen door de verdachte geslagen. De verdachte werd door de politie aangehouden en voor verhoor ingesloten in het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. De beide portiers deden aangifte.

Man aangehouden voor vernieling

DRACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur op de Noorderdwarsvaart een 15-jarige inwoner van Twijzelerheide aangehouden op verdenking van vernieling. Agenten zagen dat de jongen een lantaarnpaal vernielde en hielden hem aan. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau. Daar kreeg hij proces-verbaal. De gemeente doet aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

SINT-JOHANNESGA- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Streek een 18-jarige inwoner van Bantega aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De man wordt er van verdacht een 16-jarige inwoner van Oudeschoot te hebben mishandeld samen met nog een aantal tot nu toe onbekende personen. De verdachte is voor verhoor ingesloten in het politiebureau. De 16-jarige man uit Oudeschoot deed aangifte.

Man aangehouden voor aanranding

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoner van Sint-Annaparochie aangehouden op verdenking van aanranding. De verdachte betaste een 25-jarige inwoonster van Leeuwarden onzedelijk in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad. De verdachte werd direct na de melding aangehouden en werd voor verhoor ingesloten. De Leeuwardense deed aangifte.

Aangehouden voor niet voldoen aan bevel

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Nieuwestad een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering. De man wilde naar binnen bij een horecagelegenheid aan de Nieuwestad maar werd door zijn gedrag geweigerd. Toen de man door bleef gaan met zijn vervelend gedrag belde een portier de politie. Toen de verdachte op bevel van de politie weigerde weg te gaan, werd hij aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor auto inbraak

MARSSUM- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op It Aldlan een 19 en 20-jarige man, beide met een Poolse nationaliteit, aangehouden op verdenking van een auto inbraak. Surveillerende agenten zagen om 01.00 uur twee personen op een carpoolplaats verdacht bij een geparkeerde auto staan. Toen de agenten de mannen aanspraken en naar de auto keken, bleek dat de betrokken auto niet meer op slot te staan en dat de audio apparatuur was weggenomen. Vervolgens vroegen de agenten even om de auto van de beide Poolse verdachten te mogen kijken. Daar troffen de agenten de gestolen audioapparatuur aan waaronder een autoradio, subwoofer en een versterker. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. De eigenaar een 42-jarige inwoonster van Sint-Annaparochie deed aangifte

Fryslân: alcohol in het verkeer

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag weer op diverse plaatsen in de provincie weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hierbij werd in 2 gevallen zoveel gedronken, dat naast het proces-verbaal en rijverbod, ook het rijbewijs ingevorderd moest worden. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte en uitslag ademanalyse en eventuele bijzonderheden):

Zondag 02.05 uur, Oldeholtwolde, Rijksweg A32, een 26-jarige inwoner van Terherne. Hij blies 750 ug/l. De man was met zijn auto betrokken bij een eenzijdige aanrijding waarbij hij in een greppel gereden.

Zondag 04.45 uur, Leeuwarden, Ruiterskwartier, een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden, hij blies 695 ug/l.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan