Zondag 18 maart

Politieberichten van zondag 18 maart

Overleden man in water gevonden

STAVOREN – Zaterdagmorgen werd het lichaam van een 46-jarige man uit Essen (Duitsland) in het water bij het Suderstrand gevonden. Waarschijnlijk is de man de nacht ervoor van boord gevallen en verdronken. Een 49-jarige plaatsgenoot belde de politie.

Overval goudhandelaar

DRACHTEN – De politie is zaterdag een onderzoek gestart naar een overval op een goudhandelaar aan het Raadhuisplein. Rond 11.00 uur kwamen twee mannen met bivakmutsen op met een vuurwapen de winkel binnen en eisten geld. De 40-jarige eigenaar gaf ze wat geld en raakte daarna met ze in gevecht. Hierbij wist hij het wapen van de overvallers te pakken te krijgen. Nadat hij een van de overvallers een tik met het wapen gegeven had, gingen ze er vandoor. Niet veel later kwam een melding bij de meldkamer binnen dat iemand had gezien dat twee mannen met een bivakmuts op een flat aan de Vogelweide naar binnen waren gegaan. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek uit onderzoek dat zij niets met de overval te maken hadden en zij mochten het bureau weer verlaten. Het wapen werd in beslag genomen en de 40-jarige man deed aangifte.

Winkeldief aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmiddag in een winkel aan de Wirdumerdijk een 20-jarige man met een onbekende woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van de winkel zag de man met diverse kledingstukken een paskamer ingaan en er met slechts een kledingstuk weer uitkomen. Bij controle van zijn tas werden daar een niet afgerekende broek en een paar schoenen in gevonden. De politie werd gewaarschuwd die de man overbracht naar het bureau. Na verhoor mocht de man met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Winkeldief aangehouden na Burgernetactie

SNEEK – De politie heeft zaterdagmiddag een 24-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Rond 17.00 uur kwam een melding binnen dat in een winkel aan de Oosterdijk een winkeldiefstal door twee mannen plaatsgevonden had. Het personeel gaf een duidelijk signalement door en dit werd via Burgernet verspreid. Een van de deelnemers meldde dat zij een van de mannen in het Zwettebos zag lopen. Hier werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. Een 24-jarige vrouw deed aangifte.

Autodief aangehouden

FRANEKER – De politie In Alkmaar heeft zaterdag een 22-jarige man uit Opmeer aangehouden op verdenking van diefstal. De man had zaterdag een auto voor een testrit meegenomen vanuit een garage aan de Leeuwarderweg. Later zag de eigenaar dat de man een rijbewijs van een vrouw achter gelaten had en waarschuwde de politie. Omdat het om het rijbewijs van iemand uit Alkmaar ging, werd de politie in Noord Holland ook in kennis gesteld. Die hielden de man aan. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Man aangehouden voor bedreiging

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagavond op de Veenscheiding een 32-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had rond 18.00 uur bij zijn 26-jarige buurvrouw aangebeld om over lawaai te klagen. Toen zij de deur open deed begon hij onmiddellijk met gebalde vuisten bedreigend te schreeuwen. De vrouw waarschuwde de politie die de man ter plekke aanhield. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Fietsenhok in brand gestoken

HARLINGEN- De politie heeft zaterdagavond een onderzoek ingesteld naar de brand in een fietsenhok bij een leegstaande school aan de Klipperstraat. Rond 19.15 uur werd het fietsenhok hier in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige zag vlak voor de brand drie jongens op het dak.

Inbraak in woning

SURHUISTERVEEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan de Zetveld. Tussen 19.30 en 23.30 uur werden diverse sieraden weggenomen. De 77-jarige bewoonster deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagavond rond 23.00 uur op de Kaden een 19-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had kort daarvoor bij een tankstation aan de Stationsweg om onduidelijke reden een 18- en een 19-jarige man uit Drachten geslagen. Op basis van het signalement konden gealarmeerde agenten de verdachte aanhouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Bij zijn fouillering werd een hoeveelheid cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De geslagen mannen deden aangifte.

Man slaat portier

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond middernacht op de Noordkade een 19-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten hoorden een klap en zagen een portier een man vasthouden. Twee andere portiers kwamen erbij en gaven aan dat de man de portier geslagen had. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig, maar uiteindelijk werd hij overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De portier deed aangifte.

Man met speed aangehouden

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Gedempte Pol een 21-jarige man uit Sneek aangehouden. De man kwam tijdens een alcoholcontrole bij een auto staan omdat hij een van de gecontroleerde mannen kende. Op dat moment viel er een wikkel speed uit zijn jaszak. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij met proces-verbaal het bureau weer verlaten. De speed werd in beslag genomen.

Man aangehouden voor diefstal consumptiemuntjes

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Lelystad overgebracht naar het bureau. De man was kort daarvoor door een portier van een discotheek aan de Nieuwestad aangehouden op verdenking van diefstal van tien consumptiemuntjes. Hij mocht na verhoor het bureau met proces-verbaal weer verlaten.

Man aangehouden na mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Champino een 40-jarige man uit Drachten aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die nacht zijn 37-jarige vrouw in hun woning mishandeld te hebben. Hierna verliet hij de woning. De vrouw deed aangifte, waarna de man aan de hand van het doorgegeven signalement aangehouden werd. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het protocol huiselijk geweld werd opgestart.

Twee mannen aangehouden voor belediging

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Oude Koemarkt een 19-jarige man uit Tjalleberd en een 21-jarige man uit Luinjeberd aangehouden op verdenking van belediging. De 19-jarige schold surveillerende agenten uit. Toen hij hiervoor aangehouden werd, bemoeide de 21-jarige man zich ermee en begon de agenten ook te beledigen. Beide mannen verzette zich bij hun aanhouding maar werden uiteindelijk overgebracht naar het bureau. Bij de 21-jarige werden nog twee wikkels cocaïne gevonden en in beslag genomen. Na verhoor mochten de mannen met proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Rijbewijs ingevorderd

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs ingevorderd van een 53-jarige man uit Tijnje. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid over de A7 van Drachten in de richting van Heerenveen rijden. Bij de achtervolging werd een snelheid gemeten van 171 kilometer per uur. Op de K.R. Poststraat kreeg de man een stopteken. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Vier jongens aangehouden voor vernieling

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 15-jarige jongen uit Kortehemmen, en een 15-, een 17- en een 19-jarige jongen uit Sneek aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Een getuige belde de politie toen zij de jongens bij de waterpoort met stenen zag gooien. Ter plaatse troffen agenten de jongens boven in de waterpoort aan. Aan de achterzijde van de waterpoort waren over een lengte van een paar meter de straatstenen uit de straat gehaald. De jongens werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten. De ouders van de minderjarige jongens werden in kennis gesteld.

Bel altijd 1-1-2 bij het zien van een misdrijf

Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf. Dus als u ziet dat iemand inbreekt, iets vernielt, steelt, of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie razendsnel in actie komen om de dader(s) te pakken!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan