Fryslân, 29-11-2009 • Politieberichten van zaterdag 14 november 11.00 uur t/m zondag 15 november 11.00 uur.

Leeuwarden: vermiste Ludmila Postma is aangetroffen – vermissing ‘OLGA’
De regiopolitie Midden en West Brabant heeft in de omgeving van Breda de vermiste Ludmila Postma in verwarde toestand aangetroffen. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 november belde zij rond 01.30 uur aan bij een woning en vroeg om hulp. De bewoners hebben via 1-1-2 de politie gebeld die haar vervolgens heeft opgevangen. Ludmila Postma vertelde aan de politie dat zij op zaterdag 7 november vanuit Leeuwarden door een aantal mannen onder dwang in een auto is meegenomen. Daarna is zij door de mannen gevangen gehouden in een woning. In deze woning werd volgens Ludmila Postma ook een haar onbekende vrouw, Russisch sprekende vrouw, gegijzeld/gevangen gehouden. De naam van die vrouw was ‘OLGA’ en zij zou woonachtig zijn in Groningen of in de buurt van Groningen. Donderdag 12 november werden beide vrouwen met een auto naar een onbekende plaats vervoerd. Onderweg zag Postma kans om te ontsnappen en hulp te zoeken. De andere vrouw kon niet ontsnappen. De politie gaat er vanuit dat ‘OLGA’ nog in handen is van de ontvoerders en is naarstig op zoek naar haar verblijfplaats en identiteit.

Signalement:
blanke vrouw
ca 25 jaar
goed verzorgd uiterlijk
lengte tussen de 1.70 m en 1.75 m
normaal Postuur
donker rood geverfd haar met zogenaamde ‘high lights’

[img]http://www.politie.nl/Friesland/Images/compositiefoto%20olga_tcm7-522435.JPG[/img]

Indien u aan de hand van de compositietekening Olga denkt te (her) kennen of weet waar zij nu is, wordt u dringend verzocht de politie te bellen. Ook mensen die meer weten over deze ontvoering worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie Fryslân is te bereiken via 0900 – 8844. Indien u anoniem wilt blijven, kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Op de opsporingssite van de politie Fryslân [url=http://www.dadergezocht.nl ]www.dadergezocht.nl [/url]kunt u deze zaak nalezen.

Leeuwarden: politie houdt man aan na zware mishandeling van politieagente
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 32-jarige inwoner van Harlingen aangehouden, nadat deze een politieagente dusdanig had mishandeld dat ze met ernstig letsel in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De verdachte was op de Groeneweg met zijn auto door politieagenten staande gehouden voor een controle. De man reageerde daarop meteen zo agressief, dat hij door één van de agenten met pepperspray werd bespoten. Hij kwam daardoor niet tot rust, waarop werd geprobeerd hem te boeien. De verdachte gaf daarbij een politieagent een vuistslag in het gezicht. Deze hield daar een bloedneus aan over. Inmiddels waren ook twee andere politieagenten gearriveerd om bij de aanhouding te assisteren. Eén van hen, een 33-jarige agente, werd ook door de verdachte in het gezicht geslagen. De agente raakte door de klap buiten westen en viel hard achterover op het trottoir. Aangezien onmiddellijk duidelijk was dat haar situatie ernstig was, werd vervolgens geprobeerd met getrokken dienstpistool de verdachte onder controle te krijgen. Deze rende daarop weg, maar kon korte tijd later alsnog worden aangehouden. De politieagente werd per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht, maar gezien haar letsel later overgebracht naar het UMC in Groningen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Delfstrahuizen: motorrijder gewond
De politie heeft zaterdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Trekkerweg. Een 60-jarige inwoner van Heerenveen was daar, achteruit rijdend op het fietspad, in botsing gekomen met een motor. De bestuurder daarvan, een 23-jarige inwoner van Delfstrahuizen, liep daarbij letsel op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Makkum: inbraak clubgebouw
De politie onderzoekt de inbraak in een clubgebouw aan de Klipperstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd van het gebouw een raam geforceerd. Vervolgens werd uit een kassalade een klein geldbedrag weggenomen. Een 30-jarige inwoner van Makkum deed aangifte.

Leeuwarden: mannen aangehouden na bedreiging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee Leeuwarders van 33 en 26 jaar aangehouden. De 33-jarige had een portier van een horecagelegenheid aan de Nieuwestad met de dood bedreigd toen deze hem de toegang weigerde. Bij diens aanhouding door de politie meende de 26-jarige Leeuwarder de agenten te moeten bedreigen, waarop ook hij werd aangehouden. Deze verdachte pleegde bij zijn aanhouding bovendien verzet en beledigde de agenten. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Drachten: politie houdt drie mannen aan na mishandeling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Zuidkade twee Groningers van 20 en 19 jaar en een 22-jarige inwoner van Frieschepalen aangehouden. De drie waren betrokken bij een vechtpartij en gingen, ondanks een oproep van de gewaarschuwde politie te stoppen, door met vechten. Zij werden daarop aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Fryslân: alcohol in het verkeer
De politie heeft zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit resulteerde in zeven processen-verbaal en rijverboden. In een geval was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof een 49-jarige automobilist uit Boornbergum die in Drachten op de Rispinge staande werd gehouden. Op het bureau blies de man 690 ug/l.

112Fryslan

})