Zondag 15 mei

Politieberichten van zondag 15 mei

Politie zoekt bestuurster witte bestelbus
OLDEHOLTPADE – De politie is op zoek naar de bestuurster van een witte bestelbus die zaterdagmiddag rond 15.00 uur bij een aanrijding op de Hoofdweg betrokken was. De bestuurster stond hier ter hoogte van nummer 239 stil. Een 24-jarige motorrijder kwam aanrijden en haalde haar in. Op dat moment keerde de vrouw de bus en reed de motorrijder met passagier omver. Beiden waren niet gewond, maar de man had wel schade aan zijn motor. Bewoners van een nabijgelegen huis nodigen de partijen uit om in hun huis de schadepapieren in te vullen. De vrouw geeft aan haar bus even weg te zullen zetten, maar even later bleek dat zij weggereden was zonder haar identiteit bekend te maken. Het gaat om de chauffeuse van een witte bestelbus met twee klapdeuren aan de achterzijde. Op de zijkant staat tekst die betrekking heeft op een schade herstelbedrijf. De politie wil graag in contact komen met de bestuurster van de bestelbus of met mensen die anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844.

Auto uitgebrand
LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een auto die zaterdagavond in de Corellistraat volledig uitbrandde. Rond 21.45 uur kwam een melding binnen dat daar een auto in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De 19-jarige eigenaar uit Leeuwarden deed aangifte.

Man aangehouden voor belediging
SNEEK – De politie heeft zaterdagavond rond 21.30 uur een 21-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten troffen de man half slapend aan op het Veemarktplein. Toen zij hem naar zijn identiteit vroegen werd de man wakker en gedroeg zich meteen agressief en beledigend richting de agenten. Op het moment dat hem werd gezegd dat hij was aangehouden voor belediging, ging hij er vandoor. Op de Stationsstraat kon hij worden aangehouden en naar het bureau overgebracht. Hier werd hij voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor belediging
FRANEKER – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van belediging, niet voldoen aan de identificatieplicht en openbaar dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de man in de Vijverstraat lopen en spraken hem aan. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn, weigerde zich te identificeren en beledigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor ingesloten werd.

Man aangehouden met harddrugs
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 38-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Surveillerende agenten zagen dat de man op de Weaze steeds wegdook op het moment dat hij agenten zag lopen. Hierop werd de man aangesproken en hij kon zich niet identificeren. Bij de fouillering werden een aantal bolletjes, waarschijnlijk, cocaïne gevonden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden na ruzie
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Weaze een 40-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van niet voldoen aan de identificatieplicht en verstoring van de openbare orde. Surveillerende agenten zagen de verdachte en een vrouw ruzie maken en kwamen tussenbeide. De vrouw liep hierop weg, maar de verdachte bleef agressief en weigerde mee te werken aan zijn staande houding. Uiteindelijk werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor ingesloten werd.

Man aangehouden voor belediging
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Ruiterskwartier een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. De man begon daar de agenten die stonden te surveilleren te beledigen. Toen de man, ondanks meerdere verzoeken, weigerde hiermee op te houden en te vertrekken, werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten.

Brand in drie auto’s
ANJUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een onderzoek ingesteld naar de brand in drie auto’s op het parkeerterrein bij Lauwersoog. De brandweer kon niet voorkomen dat twee auto’s volledig uitbrandde. Van een derde auto raakte alleen de voorzijde uitgebrand. Uit onderzoek bleek dat het om brandstichting ging. De eigenaren moeten nog in kennis gesteld worden.

Motorrijder gewond
BALK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een ongeval op de N359 richting Balk, waarbij een 43-jarige motorrijder uit Balk ernstig gewond raakte. Een getuige gaf aan dat zij rond 02.15 uur bij de rotonde ter hoogte van Balk de man in de berm zag liggen. Het is nog onduidelijk hoe de man onderuit gegaan is. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en heeft de man naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht.

Man aangehouden met wapen
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noorderdwarsstraat een 36-jarige man uit Wijnjewoude aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van een verboden wapen. Surveillerende agenten hoorden enkele personen schreeuwen en gingen een kijkje nemen. In de buurt van de personen gekomen hoorden zij ook een knetterend geluid. De vier werden staande gehouden en gefouilleerd. Hierbij werd bij de verdachte een op een gsm lijkend stroomstootwapen gevonden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor ingesloten werd. Het wapen werd in beslag genomen.

Twee mannen aangehouden na poging inbraak
AKKRUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Spikerboor een 16-jarige man uit Akkrum en een 17-jarige man uit Oosterzee aangehouden op verdenking van inbraak. Een getuige had de politie gebeld nadat hij twee mannen had gezien die zich daar verdacht ophielden. De politie was snel ter plaatse en zag twee mannen wegvluchten. Beide mannen werden echter aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze voor nader onderzoek ingesloten werden. Bij een pand aan de Spikerboor bleek een raam te zijn vernield.

Man aangehouden voor mishandeling
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 44-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. Nadat een melding binnen gekomen was dat bij een vechtpartij op de kruising Kruizerbroederstraat met de Muntstraat een 20-jarige man uit Sneek van de verdachte een klap gekregen had, gingen agenten ter plaatse. Vanuit de Muntstraat kwam de verdachte op dat moment aangelopen en werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Twee mannen aangehouden voor belediging
KOLLUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden op verdenking van belediging. In de Eskesstraat beledigde een 41-jarige inwoner van Kollum surveillerende agenten. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten in het bureau. Even later werd op de Gasthuisstraat een 29-jarige man uit Kollum aangehouden die, nadat hij vanwege zijn agressieve gedrag gesommeerd was door te lopen, de agenten beledigde. Ook hij werd voor verhoor in het bureau ingesloten.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
FRYSLAN – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plaatsen in de provincie op het rijden onder invloed van alcohol gecontroleerd. Daarbij werden drie rijbewijzen ingevorderd. Het gaat om de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip, plaats, bestuurder, aantal ug/l en eventuele bijzonderheden):

[bullets]Zondag 00:45 uur, Hynsterwaed in Stiens, een 17-jarige beginnend bromfietser uit Sint Annaparochie, 350 ug/l.
Zondag 05:30 uur, Lorentzstraat in Sneek, een 23-jarige beginnende bestuurder uit Joure, 530 ug/l. De man was met zijn auto op het fietspad terecht gekomen.
Zondag 05:04 uur, Duimstraat in Echtenerbrug , een 17-jarige beginnend bromfietser uit Rotserhaule, 435 ug/l. De man werd staande gehouden omdat hij geen helm droeg.[/bullets]

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan