Politieberichten van zondag 14 oktober

Inbraak bedrijf

LEMMER – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een bedrijf aan de Kortestreek. Hier werd tussen vrijdag 12 oktober 19.00 uur en zaterdag 13 oktober 08.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te vernielen. Het pand is doorzocht en als buit werd een portemonnee gestolen. De politie wil graag in contact komen met getuigen die informatie hebben over deze inbraak. De afgelopen jaren is er al vijf keer ingebroken in dit bedrijf.

Dronken bestuurders

BUITENPOST – De politie heeft zaterdag rond 14.00 uur een 35-jarige inwoner van Buitenpost aangehouden voor het rijden onder invloed. Getuigen zagen dat de 35-jarige dronken over de Kerstraat reed. Eén getuige zag kans om de contactsleutels uit de auto te halen en de politie te waarschuwen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 1165 ug/l. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

SINT NICOLAASGA – Zaterdagnacht reed een 31-jarige automobilist uit Joure over de Huisterheide, terwijl hij had gedronken. Hij blies 585 bij de ademtest en zijn rijbewijs is daarop ingevorderd.

ROTTEVALLE – Zaterdagnacht zagen agenten een 40-jarige man uit Harkema in zijn auto rijden over de Buorren. Omdat hij met een stevige snelheid reed werd hij gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man had gedronken, 525. En dat levert hem een proces-verbaal op.

KOOTSTERTILLE – Zaterdagnacht controleerde de politie op De Koaten een 25-jarige vrouw uit Drachten. Ze reed in een personenauto en had gedronken. De blaastest kwam uit op 490.

REITSUM – Zaterdagnacht reed een 58-jarige man uit Lichtaard met zijn auto over de Flieterpsterdyk, terwijl hij had gedronken. De ademtest kwam uit op 570; de politie maakt proces-verbaal op.

LEEUWARDEN – Zaterdagnacht werd een 35-jarige automobilist uit Wilhelminaoord gecontroleerd op De Kei. Nadat was vastgesteld dat hij had gedronken moest hij een blaastest afleggen. Het resultaat was 340 inclusief een proces-verbaal.

Verscherpt toezicht in Leeuwarden

Leeuwarden– De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag verscherpt toezicht in de Leeuwarder binnenstad. Er waren veel activiteiten, waaronder enkele muziek optredens en evenementen. Deze trokken extra publiek naar de stad. Daarnaast gingen via de social media geruchten over een mogelijk Project X-feest op het Wilhelminaplein (Zaailand) Op enkele kleine incidenten na bleef het rustig. Drie personen werden aangehouden omdat ze geen ID konden tonen. Om de identiteit vast te stellen zijn ze meegenomen naar het bureau. Een 17-jarige jongen uit Leeuwarden, die ook geen ID kon tonen, had een schaar in zijn zak, Die is in beslag genomen. Een 21-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden op het Ruiterskwartier wegens herhaaldelijk vervelend gedrag. Hij zocht ruzie en daagde voortdurend mensen uit. Uiteindelijk is hij aangehouden en verwijderd uit het centrum. Hij is meegenomen naar het bureau en krijgt een proces-verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Verdachten aangehouden na straatroof

LEEUWARDEN – Zaterdagnacht heeft de politie een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 23-jarige man uit Groningen aangehouden na een straatroof. Zij worden ervan verdacht dat ze op de Voorstreek onder bedreiging met geweld een 19-jarige jongeman uit Leeuwarden hebben beroofd. Deze jongen heeft zijn mobieltje moeten afgeven. Op aanwijzingen van de benadeelde en enkele getuigen kon de politie korte tijd later de twee aanhouden. De telefoon is daarbij niet aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

LEEUWARDEN – Zaterdagnacht heeft de politie een 26-jarige man aangehouden in zijn woning. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld ten opzichte van een van zijn huisgenoten. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

DOKKUM – Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van huiselijk geweld. Naar aanleiding daarvan is een 47-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk ten opzichte van zijn huisgenoten. De man is ingesloten. Ook deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld.

Man aangehouden na mishandeling

MENALDUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongeman uit de gemeente Franekeradeel aangehouden. De jongen wordt ervan verdacht bij een feesttent aan de Slappeterpsterdyk in Menaldum een 41-jarige man uit Winsum (Friesland) te hebben mishandeld. Het slachtoffer is met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van getuigenverklaringen kon de verdachte worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest.

Aanhouding na vernieling en mishandeling

NOORDWOLDE – Een 22-jarige man uit Noordwolde is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. De man was een woning aan de Twijgstraat binnen gedrongen. Vervolgens heeft hij de ruit van een deur vernield en de 21-jarige bewoner in het gezicht geslagen. De aanleiding zou liggen in de relatiesfeer. Vervolgens is de 22-jarige er vandoor gegaan. Hij kon later in een horecagelegenheid worden aangehouden. De verdachte was in het bezit van een mes. Het mes is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan