Politieberichten van zaterdag 13 maart 11.00 uur t/m zondag 14 maart 11.00 uur.

Meisje valt in vijf meter diepe kuil
HOLLUM – De politie heeft zaterdagmorgen ter hoogte van de Oranjeweg de brandweer geassisteerd bij het redden van een 8-jarige meisje uit Britsum. Het meisje was in een vijf meter diepe kuil gevallen en werd door haar vader moed ingesproken. De brandweer wist het meisje uit haar benarde positie te bevrijden met gebruikmaking van een touw. Ze kwam met de schrik vrij. De kuil zal door Rijkswaterstaat worden gedicht.

Bromfiets uit schuur weggenomen
TWIJZELERHEIDE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een bromfiets van het merk Puch met het kenteken DG 355 H. De bromfiets werd tussen woensdagavond en zaterdagavond gestolen vanuit een berging aan De Popels. Men is vermoedelijk binnengekomen na het forceren van een raam. De 30-jarige eigenaar uit Twijzelerheide deed aangifte.

Automobiliste gewond na eenzijdige aanrijding
BUITENPOST – De politie heeft zaterdagmiddag op de Lauwersmeerweg een aanrijding afgehandeld waarbij een 28-jarige automobiliste uit Kollum gewond raakte. De bestuurster vloog door nog onbekende oorzaak uit de bocht. Daarna raakte haar auto een boom en sloeg vervolgens over de kop. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Jongen gewond na aanrijding
HEMELUM – De politie heeft zaterdagmiddag op de Hegewei een aanrijding afgehandeld waarbij een 11-jarige jongen uit Hemelum gewond raakte. Een 59-jarige automobilist uit Stavoren reed in de richting van Balk toen de jongen plotseling de weg overstak. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. De 11-jarige werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Snelheidscontroles taxi’s
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag op diverse plekken in de stad snelheidscontroles uitgevoerd met de lasergun. De controle was vooral gericht op taxi’s. Er werd drie keer proces-verbaal opgemaakt voor de snelheid. Deze taxi’s reden 20, 21 en 32 kilometer per uur sneller dan de toegestane 50 kilometer per uur.

Man aangehouden voor belediging
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten werden zonder aanleiding in het voorbij gaan door de man beledigd. Hierop werd de Sneker aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor bezit drugs
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kruizebroederstraat een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Agenten kregen de melding dat de man drugs gebruikte binnen een horecagelegenheid. Bij de fouillering bleek de Sneker in bezit van een wikkel met vermoedelijk harddrugs. Hij werd hierop aangehouden en voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

Man aangehouden voor bedreiging
SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 28-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had zich vervelend gedragen in een horecagelegenheid en werd om die reden verzocht te vertrekken. Toen de ter plaatse gekomen agenten hem verzochten te vertrekken, bedreigde hij de aanwezige portiers. Hierop werd de Sneker aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor niet tonen identiteitskaart
HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Oude Koemarkt een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor het zich niet kunnen legitimeren en verstoren van de openbare orde. De man was uit een horecagelegenheid gezet, omdat hij zich vervelend gedroeg. Hierop gedroeg hij zich dreigend en uitdagend richting de portiers. Toen de ter plaatse gekomen agenten hem vroegen zich te legitimeren, weigerde hij dit. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Oude Doelsteeg een 19-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten kregen de melding dat er een vechtpartij gaande was. Ter plaatse zagen zij dat de Sneker meerdere malen een andere man sloeg. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer bleek uiteindelijk geen aangifte te willen doen. Na verhoor mocht de verdachte het bureau verlaten. Er werd tegen hem proces-verbaal voor baldadigheid opgemaakt.

Man aangehouden voor huisvredebreuk
LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Ruiterskwartier een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man hield zich op in een horecagelegenheid terwijl hij een lokaalverbod had. Hierop werd de Leeuwarder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Zes mannen aangehouden voor vernielen ruit taxibus
AUGUSTINUSGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Geawei zes mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar, afkomstig uit Surhuizum en Harkema, aangehouden op verdenking van het plegen van een vernieling. Agenten kregen de melding dat het zestal tijdens hun rit in de taxibus een ruit hadden vernield. Het taxibedrijf had de mannen voorgesteld om een regeling te treffen voor de schade, maar zij weigerden hieraan mee te werken. Hierop werden de zes aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze werden voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor belediging
DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Zuidkade een 21-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten zagen dat de man aanstalten maakte om te plassen op de openbare weg en spraken hem hierop aan. Toen de man weigerde zich te legitimeren, verzette hij zich tegen een fouillering. Hierop werd de verdachte aangehouden. Tijdens de aanhouding beledigde hij één van de agenten en spuugde richting een andere agent. Bij de fouillering aan het politiebureau bleek de 21-jarige in het bezit te zijn van een mes. Hij werd voor verhoor ingesloten.

Politie controleert op alcohol in het verkeer
FRYSLAN – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag weer op diverse plekken in de provincie bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In twee gevallen was zoveel gedronken dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse, rijverbod en eventuele bijzonderheden):

[bullets]
Zondag 01.33 uur, Dertien Aprilstraat in Oosterwolde, 32-jarige scooterbestuurder uit Oosterwolde, 630 ug/l, 7 uur rijverbod.
Zondag 04.47 uur, Noordkade in Drachten, 25-jarige scooterbestuurder uit Garyp, 590 ug/l, 8 uur rijverbod, beginnend bestuurder.[/bullets]

112Fryslan