Politieberichten van zaterdag 13 februari 11.00 uur tot zondag 14 februari 11.00 uur.

Berlikum: man aangehouden voor mishandeling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Hemmemaplein een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou in een horecagelegenheid een 24-jarige inwoner van Amsterdam hebben mishandeld. Toen hij door portiers werd aangehouden en werd overgedragen aan de politie stelde de man zich zeer agressief op. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. Tijdens de fouillering troffen de agenten een kleine hoeveelheid cocaïne bij de man aan.

Burgum: man ernstig gewond bij aanrijding
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordersingel een ernstige eenzijdige aanrijding afgehandeld. Daarbij raakte een 20-jarige inwoner van Burgum zwaargewond. Agenten zagen de man in zijn auto op de H. van Kattendijkeweg rijden. Doordat de automobilist opvallend snel reed, besloten de agenten hem te controleren. Toen de agenten hun voertuig keerden, bleek de auto weg te zijn. Door de net gevallen sneeuw, konden zij de sporen van auto volgen. Een paar minuten later troffen zij de auto zwaar beschadigd in een tuin aan. De bestuurder bleek zwaar gewond te zijn en zat bekneld in zijn auto. De brandweer moest er aan te pas om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. Bureau Verkeersongevalsanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist alcohol had gedronken, werd van hem een bloedproef afgenomen. Bewoners die de klap hoorden en direct naar buiten waren gegaan om het slachtoffer te helpen, worden opgevangen door medewerkers van Bureau Slachtofferhulp.

Haulerwijk: man rijdt onder invloed en zonder rijbewijs
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kerkstraat een 22-jarige inwoner van Wijnjewoude aangehouden. De man wordt ervan verdachte onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs op zijn bromscooter te hebben gereden. Agenten zagen de man op zijn bromscooter rijden waarna zij besloten hem te gaan controleren. Toen zij de bromfietser aanspraken bleek hij alcohol te hebben gedronken. De 22-jarige werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 370 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Dokkum: man aangehouden voor rijden onder invloed
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 39-jarige inwoner van Dokkum op de Parklaan aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man zonder gordel in zijn auto rijden waarna zij besloten hem een stopteken te geven. De bestuurder ging er echter met grote snelheid er vandoor. Op de Dieuwert troffen de agenten de auto aan. Direct daarna zagen zij de bestuurder een eindje verder in straat lopen. Na een kleine achtervolging te voet, konden zij de man aanhouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 530 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Sneek: man aangehouden na belediging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Kleine Kerkstraat een 40-jarige inwoner van Hommerts aangehouden op verdenking van belediging, bedreiging en voor openbare dronkenschap. De man maakte ruzie op straat en was behoorlijk onder invloed van alcohol. Toen de agenten hem hierop wilden aanspreken, maakt hij een beledigende opmerking naar hen toe. Nadat deze hem een waarschuwing hadden gegeven, begon hij weer ruzie te maken. Opnieuw spraken zij hem aan waarna hij de agenten beledigde en bedreigde. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Drachten: meisje aangehouden na belediging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 18-jarige inwoonster van Jubbega aangehouden op verdenking van belediging. De vrouw, die in een groepje met andere mensen stond, maakte tijdens het passeren van de agenten een beledigende opmerking naar één van hen. Vervolgens werd de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: GHB dealers aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op de gedempte Molenwijk een 18, 19 en 21-jarige inwoner van Heerenveen en een 24-jarige inwoner van Tjalleberd aangehouden op verdenking van handel in GHB. Getuige zagen de mannen vanuit een auto met GHB dealen en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. Toen de agenten even later de auto zagen rijden, besloten zij deze in de K.R. Poststraat te controleren. In de auto troffen zij een aantal lege en een vol flesje met vermoedelijk GHB aan. De vier mannen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De 24-jarige jarige man uit Tjalleberd mocht na overleg met de officier van justitie na verhoor het politiebureau verlaten. De drie Heerenveners werden ingesloten.

Drachten: politie houdt inbreker aan
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Hooizolder een 29-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van een woninginbraak. Getuigen zagen dat twee mannen inbraken in een woning aan de Hooizolder en belden direct via 1-1-2 de politie. Eenmaal ter plaatse, bleken de dieven net te zijn vertrokken. De dader(s) hadden een ruit van de voordeur vernield om de woning binnen te komen. Daarbij had één van de daders zich in het glas gesneden. Door het bloedspoor en schoenafdrukken in de sneeuw te volgen, kwamen de agenten bij een woning uit. In de woning bevond zich de verdachte die een verse verwonding aan zijn hand had. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De andere verdachte werd niet aangetroffen. Uit de woning werden twee portemonnees gestolen met daarin een geldbedrag en diverse bankpasjes. Een 27-jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Heerenveen: man aangehouden voor misbruik 1-1-2
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 50-jarige inwoner van Heerenveen op de Oude Koemarkt aangehouden op verdenking van het misbruiken van het alarmnummer 1-1-2. De man was uit een horecagelegen gezet omdat hij zich vervelend had gedragen. Omdat hij het hier niet mee eens was, moest de politie hierin bemiddelen. Toen dit volgens de verdachte niet voldoende was, meende hij 13 keer met het alarmnummer 1-1-2 te moeten bellen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoor werd ingesloten.

Leeuwarden: politie onderzoekt koperdiefstal
De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van koper van een flat aan het Europaplein. Een getuige zag aan de achterzijde van de flat dat over een lengte van zes meter de bliksem afleiders was weggenomen. De eigenaar van de flat (leeftijd en woonplaats onbekend) doet aangifte.

Leeuwarden: getuigen gezocht voor zware mishandeling
De politie zoekt getuigen in verband met de zware mishandeling van een 19-jarige inwoner van Leeuwarden. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.45 uur zwaar mishandeld in de Prins Hendrikstraat Het slachtoffer en zijn vriendin liepen in de Prins Hendrikstraat. Hier kwamen ze een groepje van ongeveer zes personen tegen. Door nog onbekende reden ontstond er een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de groep. Nadat het stelletje had besloten om toch door te lopen, kwam een man met uit de groep naar het slachtoffer toe. Hij vroeg aan de 19-jarige of hij mee wilde lopen. Het slachtoffer liep mee en kwam niet veel terug met een snee in zijn hals. Iemand uit de groep stapt vervolgens naar het slachtoffer toe, waarna hij nog in zijn gezicht werd geslagen. Daarna vertrok de groep. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad
Dader:
[bullets]
Noord-Afrikaanse man
Lengte 1.75-1.85 meter
Groot hoofd
Zwarte jas met een rood shirt [/bullets]
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan belt met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Heerenveen: zes aanhoudingen voor en na voetbalwedstrijd
De politie heeft voor en na de voetbalwedstrijd Heerenveen-Ajax die zaterdagavond in het Abe Lenstra werd gespeeld zes aanhoudingen verricht. Een 23-jarige inwoner van Den Helder die zich vervelend gedroeg, werd aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Een 31-jarige inwoner van Almelo werd aangehouden omdat niet voldeed aan bevel of vordering. Een 43-jarige inwoner van Heerenveen werd aangehouden omdat hij een agent beledigde. Een 26-jarige inwoner van Akkrum werd aangehouden voor openlijke geweldpleging. Daarnaast werd nog een Heerenveen supporter (leeftijd en woonplaats onbekend) voor bedreiging. Tenslotte werd een 22-jarige inwoner van Den Helder werd aangehouden voor het plegen van openbare schennis der eerbaarheid. Hij liet zijn broek op de openbare weg zakken te midden van het aanwezige publiek. Tegen alle aangehouden verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Net voor de wedstrijd moest de Mobiele Eenheid op de Oude Koemarkt een charge uitvoeren om beide supportersgroepen uit elkaar te houden. Daarna bleef het rustig.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan