Politieberichten van zondag 13 mei

Boerderij brand

FRANEKER – De politie heeft zaterdag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een boerderij aan de Salverdaweg. Rond het middaguur zagen getuigen de brand en werden de hulpdiensten gewaarschuwd. De schuur van de boerderij ging door het vuur verloren maar het lukte de brandweer om het woongedeelte en de loodsen die op het terrein stonden te behouden. Wel liep de woning rook- en waterschade op. Vermoedelijk is de brand ontstaan door werkzaamheden aan het dak. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Aanhouding na aanrijding

De WILGEN – De politie heeft zaterdag rond 20.00 uur een 23-jarige inwoner van De Wilgen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De 23-jarige was op de Biskopswei tegen een boom gereden waarbij zijn auto zwaar beschadigd raakte. De bestuurder was bij een woning naar binnen gegaan maar ging er bij het zien van de politie vandoor. Een agent vond de 23-jarige in een boot die in het water achter de woning lag. Om toch uit handen van de politie te blijven sprong de 23-jarige in het water. Het lukte de agenten om de man te over te halen om mee te werken en uit het water te komen. Uiteindelijk is de 23-jarige naar de kant gezwommen en is hij aangehouden. Op het politiebureau blies de verdachte 615 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de 23-jarige is proces-verbaal op gemaakt.

Brand in bedrijf

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een bedrijfspand aan de Chroomweg. Rond middernacht zag een medewerker van een beveiligingsbedrijf tijdens zijn ronde over het industrieterrein dat er brand was in het pand. In korte tijd werd dit een grote uitslaande brand. De brandweer die met drie brandweer auto’s en een hoogwerker ter plaatse kwam, kon niet voorkomen dat het pand verloren ging. Naastgelegen panden werden ‘nat’ gehouden waardoor het vuur niet over kon slaan. Eén pand liep wel schade op. Door de hitte van het vuur sprongen een aantal ramen kapot. Van een ander naastgelegen bedrijf, een garage, raakten een onbekend aantal auto’s, die buiten op het terrein stonden, beschadigd. Rond 02.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Mishandeling

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.30 uur een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Tijdens een ruzie op het Van der Sandeplein had de 19-jarige een 24-jarige inwoner van Wolvega geschopt en geslagen waardoor deze gewond raakte aan zijn gezicht.

Mishandeling

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden. Op de dansvloer van een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier gooide een man bier in het gezicht van de 21-jarige. Het slachtoffer duwde de dader weg maar deze sloeg haar met zijn vuist vol in het gezicht. De verdachte vluchtte weg uit de horecagelegenheid maar vergat zijn jas met hierin zijn mobiele telefoon mee te nemen. In de telefoon stonden foto’s van de dader en zijn identiteit. De man zal binnenkort aan worden gehouden.

Vernieling politieauto

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.30 uur een 29-jarige inwoner van Harkema aangehouden voor diefstal. Agenten hadden hun dienstauto geparkeerd op de Zuidkade en surveilleerden te voet in het uitgaans gebied. Eén van de agenten zag dat de 29-jarige naar de politieauto liep en een kentekenplaat van de auto trok. De plaat verstopte hij onder zijn kleding en rende weg. In zijn haast botste hij tegen een fietser die daar reed en kwam ten val. De 29-jarige die behoorlijk onder invloed van alcohol was is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbreker aangehouden

SNEEK – De politie heeft zondagmorgen rond 06.00 uur een 32-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor het plegen van een inbraak. De 32-jarige had ingebroken in een woning aan de Frederik Hendrikstraat maar was door de bewoners overlopen. Door de inbraak had de inbreker een wond aan zijn hand opgelopen. Door diverse politie eenheden is er naar de verdachte gezocht. In de JWF-straat werd een bromfietser staande gehouden. Het signalement van de bestuurder kwam overeen met dat van de inbreker en ook had hij een wond aan zijn hand. De 32-jarige is voor nader onderzoek over gebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole

FRYSLÂN – In de nacht van zaterdag op zondag is er door de politie in de provincie Fryslân gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer.
Bolsward, zaterdag 01.00 uur, een 22-jarige inwoner van Blauwhuis (beginnend bestuurder) reed slingerend over de Sudergowei en werd staande gehouden. Op het politiebureau blies hij 675 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Leeuwarden, Groot Schavernek, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden werd voor een controle staande gehouden en blies 830 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan