Fryslân, 13-12-2009 • Politieberichten van zaterdag 12 december 11.00 uur t/m zondag 13 december 11.00 uur.

Dokkum: aanhouding na bedreiging
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige inwoner van Damwoude aangehouden. De man had op De Markt om nog onbekende reden een 27-jarige inwoner van Dokkum met een mes bedreigd. Na zijn aanhouding werd de verdachte naar het politiebureau overgebracht.

Harlingen: woninginbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat. Zaterdagavond werd van de woning een deur geforceerd, waarna ondermeer een laptop werd weggenomen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

Olterterp: aanrijding met gewonden
De politie heeft zaterdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Van Harinxmaweg. Daar waren in totaal vijf personenauto’s met elkaar in botsing gekomen. Een bestuurder, een 52-jarige inwoner van Beetsterzwaag, en zijn echtgenote van gelijke leeftijd, liepen daarbij letsel op. Ze werden met respectievelijk nekklachten en borstletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Leeuwarden: woninginbraak
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Weistraat. In de nacht van zaterdag op zondag werd van de woning een deur geforceerd. Vervolgens werd onder meer een laptop weggenomen. De 25-jarige bewoner deed aangifte.

Grou: inbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Tjallinga. Zaterdag werd tussen 14.30 en 21.45 uur een achterdeur van de woning opengebroken. De 52-jarige aangever en bewoner mist onder andere een aantal bankpassen.

Leeuwarden: woningbrand
De politie heeft zaterdagavond hulp verleend bij een woningbrand aan de Moleplaat. Rond 22.00 uur ontplofte daar door nog onbekende oorzaak de gasfles van een barbecue, die in de tuin achter de woning stond. De brandweer wist het vuur snel te doven, maar de woning liep door de felle brand wel schade op aan de buitenzijde.

Twijzelerheide: auto in beslag genomen
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag de auto van een 44-jarige inwoner van Drachten in beslag genomen. De man was op de Bjirkwei voor de vierde keer in korte tijd rijdend in een auto aangetroffen terwijl hij een rijontzegging heeft tot maart 2010.

Sneek: aanhoudingen na vernielingen
De politie heeft zaterdagavond op het NS-station van Sneek vijf personen aangehouden. Een getuige zag de vijf, allen woonachtig in Sneek en in de leeftijd van 16 tot 18 jaar, op het station tegen fietsen trappen en spullen op het spoor gooien. De door deze getuige gewaarschuwde politieagenten wisten de verdachten op het Normandiëplein aan te houden. Eén van de verdachten beledigde de agenten en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd geboeid naar het politiebureau overgebracht, samen met de vier andere verdachten.

Leeuwarden: aanhouding na mishandeling
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van de gemeente Wunseradiel aangehouden. De man had zich in en voor een horecagelegenheid aan de Poststraat misdragen en een portier in het gezicht geslagen. Hij werd na zijn aanhouding, waarbij door de politie pepperspray moest worden gebruikt, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Fryslân: alcoholcontrole
De politie heeft tussen zaterdag 21.00 uur en zondag 03.00 uur op diverse locaties in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Boarnsterhim een alcoholcontrole gehouden. Met de inzet van 28 politieagenten en 6 medewerkers van Veilig Verkeer Nederland werden in totaal 600 bestuurders gecontroleerd. Daarvan bleken er acht te veel te hebben gedronken. Drie bestuurders hadden zelfs zoveel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd. De hoogst gemeten waarde was 825 ug/l.

Heerenveen: aanhoudingen rond voetbalwedstrijd
De politie heeft zaterdag in Heerenveen in totaal 10 personen aangehouden rond de voetbalwedstrijd Heerenveen – Feyenoord. Vier personen werden aangehouden voor het bezit van (hard)drugs, vier voor het veroorzaken van overlast in het stadion, één voor openbare dronkenschap en één voor belediging en mishandeling.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan