Politieberichten van zondag 12 augustus

Twee vrouwen aangehouden voor mishandeling

SNEEK – De politie heeft zaterdagavond twee vrouwen aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Nadat het zoontje van de 56-jarige aangever met het zoontje van een van de verdachten gevochten had, ging de aangever naar de verdachte om hierover te praten. De 34-jarige vrouw sloeg de aangever direct in zijn gezicht, waarbij hij vier tanden verloor. Zijn vrouw (leeftijd onbekend) die meegekomen was, werd tegen de grond gewerkt en met haar hoofd tegen de grond geslagen. Een 46-jarige vrouw die ook in de woning aanwezig was, droeg bij aan de mishandeling. De twee slachtoffers moesten zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen laten helpen. Onderweg naar de woning van de verdachte, kwamen agenten beide verdachte vrouwen tegen. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Laptop en sieraden weg bij inbraak

HARLINGEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een woning aan de F. Domela Nieuwenhuisstraat. Tussen 4 en 11 augustus werd hier de tuindeur opengebroken, waarna men via een raam de woning binnenkwam. De hele woning werd overhoop gehaald, waarbij een laptop en gouden sieraden werden weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Man en vrouw aangehouden voor heling

BREEZANDDIJK – De politie heeft zaterdagmiddag op de Breezanddijk een 41-jarige man en een 30-jarige vrouw (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal. De twee waren door de douane aangehouden in hun auto met Frans kenteken. Bij de controle werden in de auto vier tassen met cosmeticaproducten gevonden. Bovendien bleek de man een gevangenisstraf van 50 dagen open te hebben staan. Hierop werd de politie gewaarschuwd, die de verdachten aanhielden en overbrachten naar het bureau. Hier werden zij voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 21-jarige man uit Drogeham aangehouden op verdenking van mishandeling. Het 23-jarige slachtoffer gaf aan door de verdachte geslagen te zijn. Door de klap viel hij en brak een stuk van zijn tand af. De verdachte werd door het slachtoffer aangewezen, waarna de agenten hem aanhielden en overbrachten naar het bureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de mishandeling was.

Twee mannen aangehouden voor diefstal

NES (AMELAND) – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een discotheek aan de Molenweg twee 17-jarige mannen uit Jubbega en Groningen overgenomen nadat deze door de portiers aangehouden waren op verdenking van diefstal van mobiele telefoon. De mannen werden afgevoerd naar Holwerd en vandaar naar Leeuwarden overgebracht. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten. Een 16-jarig meisje uit Surhuisterveen deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Noordkade een 18-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Het 17-jarige slachtoffer uit Drachten gaf aan door de verdachte geslagen te zijn. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer moet nog aangifte doen. Het is onduidelijk wat de oorzaak van de mishandeling was.

Vrouw aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid aan het Ruiterskwartier een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het 19-jarige slachtoffer uit Leeuwarden was om nog onduidelijke reden door de verdachte met een glas in haar gezicht verwond. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht om aan haar verwondingen geholpen te worden. De verdachte werd aangehouden met een wond aan haar hand. Voor ze naar het bureau overgebracht kon worden, werd ook zij naar het ziekenhuis gebracht om haar vinger te laten hechten. Hierna werd ze voor nader onderzoek ingesloten. Bij de fouillering werd nog een mes gevonden dat in beslag genomen werd.

Man aangehouden voor vandalisme

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Sweelinckstraat een 17-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vandalisme/baldadigheid. Na een melding dat er personen op het dak van een school aan de Offenbachstraat zaten, gingen agenten ter plaatse. Toen zij aankwamen renden twee mannen weg. Een ervan kon na een achtervolging aangehouden worden. Hij werd overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten. De regenpijpen van de school bleken forse schade te hebben opgelopen.

Man aangehouden voor vernielingen

BUITENPOST – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Kollum ingesloten. Een getuige had gezien dat de man rond 01.15 uur een autoband met een mes en twee autospiegels vernield had en hield hem aan. Hij belde onmiddellijk via 1-1-2 de politie die de verdachte van de getuige overnam en hem overbracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker op heterdaad aangehouden

GROU – De politie heeft dankzij een oplettende burger zondagmorgen rond 9.45 uur in een woning aan de Nijdjipsstrjitte op heterdaad een inbreker aangehouden. Een getuige had gezien dat de 18-jarige verdachte uit Wytgaard met een steen het raam van de voordeur vernield had en naar binnen was gegaan. Hij alarmeerde onmiddellijk de politie. Die was snel ter plaatse en sprak de verdachte aan. De man verklaarde met toestemming van de bewoonster in de woning te zijn. Bij navraag bleek dit niet het geval en de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten. De twee zijn bekenden van elkaar.

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

FRYSLÂN – De politie heeft ook dit weekend weer gecontroleerd op het rijden onder invloed. De volgende bestuurders hadden hierbij zoveel gedronken dat hun rijbewijs ingevorderd werd. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.
*Zaterdag 16.15 uur, Evert Sybesmastrjitte te Tzummarum, 68-jarige automobilist uit Tzummarum, 610 ug/l, rijverbod van zes uur, de man veroorzaakte een aanrijding met twee geparkeerde auto’s;
*Zondag 00.56 uur, Domela Nieuwenhuisweg te Heerenveen, 39-jarige automobilist uit Heerenveen, 845 ug/l, rijverbod tien uur, de man werd slapend in zijn auto aangetroffen. Hij kreeg een rijverbod, maar werd later toch weer rijdend gezien en staande gehouden;
*Zondag 04.40 uur, Bolswardervaart te Harlingen, 21-jarige beginnend bestuurder uit Harlingen, 650 ug/l, rijverbod van negen uur, man viel op omdat hij met hoge snelheid in zijn auto door het centrum reed.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

112Fryslan