Politieberichten van zondag 11 september

Zakkenrollers actief.

DRACHTEN/HEERENVEEN- De politie stelt een onderzoek in naar diverse diefstallen(zakkenrollerij) van portemonnees die zaterdag plaatsvonden in Heerenveen en Drachten. Daarnaast waarschuwt de politie alert te zijn op zakkenrollers en uw portemonnee of andere eigendommen zoals tassen goed in de gaten te houden. Tussen 11.30 uur en 12.30 uur werd in een winkel op de Zuidbuurt de portemonnee uit de tas van een 21-jarige inwoner van Drachten gestolen. In de portemonnee zat geld, Spaanse reisdocumenten, een identiteitbewijs, bankpassen en geld. Om 15.00 uur werd de portemonnee van een 25 -jarige inwoner van Grootegast gestolen in een bibliotheek aan de Museumstraat in Drachten. In Heerenveen op de Dracht werd tussen 12.00 en 13.00 uur de portemonnee gestolen van een 34-jarige inwoonster van Nijelamer. Alle benadeelden deden aangifte.

Vrouw gewond bij een aanrijding

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmiddag op de Lieuwenburg een aanrijding met letsel afgehandeld. Daarbij werd een 52-jarige inwoonster van Leeuwarden aangereden door een auto die bestuurd werd door een 82-jarige inwoonster van Leeuwarden. De automobiliste zag het slachtoffer tijdens het inparkeren over het hoofd en reed haar omver. De vrouw raakte aan haar onderbeen gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Tegen de automobiliste werd proces-verbaal opgemaakt.

Man beroofd van geld

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal met geweld die zaterdagmiddag rond 16.00 uur plaatsvond bij een betaalautomaat bij het NS Station. Daar werd een man (leeftijd en woonplaats onbekend) door een andere man en vrouw van zijn geld beroofd nadat hij dit had gepind. De blanke vrouw sloeg het slachtoffer waarna de man met een Afrikaans uiterlijk na hun daad er met het geld van het slachtoffer ervandoor gingen in de richting het centrum van Leeuwarden. De man en de vrouw hadden een fiets bij zich. De politie is op zoek naar getuigen. Tegenover de betaalautomaat zijn restaurants en andere horecagelegenheden gevestigd waar tijdens de overval veel klanten op de terrassen zaten. De politie wil graag in contact komen met getuigen of anderszins informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Het slachtoffer deed aangifte.

IJscoman beroofd van telefoon

SNEEK- De politie onderzoekt de diefstal van een portemonnee van ijsverkoper die zaterdagmiddag plaatsvond in de Kruizebroederstraat. Rond 15.30 uur werd de mobiele telefoon van de ijsverkoper waarschijnlijk door een afleidingsmanoeuvre door onbekende “personen” tijdens zijn werk weggenomen. De 32-jarige inwoner van Sneek deed aangifte.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagmorgen een 32 -jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man mishandelde in een woning in Leeuwarden zijn 27-jarige vriendin. Hij stak haar met een mes en bedreigde de vrouw. Daarnaast vernielde hij het huisraad in de woning. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Raam vernield van winkel

WOLVEGA- De politie onderzoekt de vernieling van een groot raam van een winkel aan de Sportlaan. De vernieling heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsgevonden doordat vandalen er bierflessen tegen aan hadden gegooid. De eigenaar, een 41-jarige inwoonster van Heerenveen deed aangifte.

Motorrijder gewond bij eenzijdige aanrijding

TZUM- De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.00 uur een eenzijdige aanrijding afgehandeld op de Wommelserweg. Daarbij raakte een motorrijder (woonplaats en leeftijd onbekend) in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn motor ten val. De man raakte daarbij gewond. Hij werd met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Radar snelheidscontroles

WESTSTELLINGWERF- De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in de gemeente Weststellingwerf radar snelheidscontroles uitgevoerd. Op de N 351 ter hoogte van Spanga werden tussen 10.30 en 12.30 uur de snelheid van weggebruikers gecontroleerd. Hier passeerden 401 voertuigen de radarbundel en werden 70 overtredingen geconstateerd. De snelste automobilist reed hier 114 kilometer per uur. Van 12:45 uur tot 16:00 uur werd ter hoogte van Nijetrijne een controle uitgevoerd. Hier passeerden 970 voertuigen de radarbundel. 64 automobilisten reden hier te snel. Een automobilist reed hier 108 kilometer per uur. Van 16:15 uur tot 20:00 uur passeerden ter hoogte van Oldetrijne 1328 voertuigen de radarbundel en werden 170 overtredingen geconstateerd. De snelste bestuurder reed 126 kilometer per uur. Op de N351 geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

Politie zoekt eigenaren van fietsen.

SNEEK – De politie is op zoek naar eigenaren van de twee fietsen van het merk Sparta, type Stilio, kleur blauw/grijsen van de herenfiets van het merk Gazelle, type Bahia en met de kleur blauw/grijs. Beide fietsen hadden een sticker met daarop de tekst “Looper fietsen” De fietsen waren in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken bij een vernieling en werden door twee vandalen in de gracht gegooid. De politie haalde na de aanhouding van de twee verdachten de fietsen uit de gracht van het Schaapmarktplein/Leeuwenburg. De fietsen, die smerig en nat waren zijn even later vermoedelijk door de eigenaren opgehaald. De politie wil graag in contact komen met de eigenaren van de natte en smerige bovengenoemde fietsen. Dit in verband met het doen van aangifte en schadeafhandeling. Zij kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Die aanhoudingen voor belediging

FRYSLAN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op drie plaatsen in Fryslan drie personen aangehouden voor belediging. In Grou op de Doorbraak, meende een 27-jarige inwoner van Warten zijn frustraties op de aanwezig agenten te moeten af te reageren door hen te beledigen. Een 27-jarige inwoner van Lemmer meende in de Wiepke Hofstraat de agenten te moeten beledigen toen deze een vrouw hielpen die lastig werd gevallen door de verdachte. Op het Schaapsmarktplein in Sneek was een 21-jarige inwoner van Utrecht het niet met de agenten eens toen hij een bekeuring kreeg terwijl tegen een etalageruit stond te urineren. De agenten moesten het verbaal ontgelden. Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en kregen proces-verbaal. Zij moeten een boete betalen van 500 euro.

Man aangehouden voor bedreiging en belediging

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige in Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging en belediging. De man, die een relatie met de vrouw had gehad, bedreigde de bewoonster van een woning in de Doniastraat die via 1-1-2 de politie belde. Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen was deze nog in buurt en werd de verdachte aangehouden. Tijdens het transport naar het politiebureau meende de man de agenten te moeten beledigen. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond

BURGUM- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een aanrijding tussen twee fietsers op de Tuorrebout afgehandeld. Daarbij raakten twee fietser met elkaar in botsing. Een 16-jarige inwoner Van Burgum raakte daarbij gewond. De andere fietsster(leeftijd en woonplaats onbekend) is naar huis gefietst om daar via 1-1-2 de ambulance en politie te waarschuwen. Het slachtoffer is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Man ernstig gewond bij aanrijding

TYTSJERK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Lytsegeast een eenzijdige aanrijding afgehandeld. Daarbij raakte 24-jarige inwoner van Damwald ernstig gewond. De man die in zijn auto reed, raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt waarna hij tegen een boom botste. Het slachtoffer werd met been en hoofdletsel per ambulance overgebracht gebracht naar het UMCG. Daar werd nog een bloedproef van het slachtoffer afgenomen omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed van alcohol de auto heeft bestuurd.

Man aangehouden voor diefstal fiets

SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 29–jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De fiets werd zaterdagavond gestolen in de Albardastraat wat door een getuige werd gezien die direct via 1-1-2 de politie belde. De man werd in de Jan Kannekenstraat aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De fiets werd teruggebracht naar de rechtmatige eigenaar.

Man aangehouden voor vervelend gedrag

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige inwoner van Menaldum proces-verbaal gegeven omdat de man zich vervelend gedroeg. Op het Ruiterskwartier stelde de man zich agressief op tegen het uitgaanspubliek en wilde vechten. De man negeerde vervolgens diverse waarschuwingen van de agenten waarna hij alsnog werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opmaakt.

Man aangehouden voor diefstal portemonnee

LEEUWARDEN- De politie heeft 48-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden in een horecagelegenheid aan de Nieuwestad op verdenking van diefstal. Een medewerker van het bedrijf ontdekte dat de verdachte bezig was jassen en tassen te doorzoeken in een kleedruimte voor her het personeel. De medewerker hield de verdachte aan en waarschuwde direct via 1-1-2 de politie. De verdachte werd overgedragen aan de politie. In de kleding van de verdachte trof deze twee portemonnees aan die eigendom zijn van de medewerkers. De man werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De benadeelden deden aangifte.

Bij een ontdekking op heterdaad mag een IEDER de verdachte aanhouden en overdragen aan de politie.

Man aangehouden voor diefstal met geweld

LEEUWARDEN- De politie heeft zaterdagavond op de Wirdumerdijk een 37-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van diefstal met geweld en mishandeling. Toen het slachtoffer, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden over de Wirdumerdijk liep, werd hij ingehaald door de verdachte. Deze probeerde bij het passeren de tas van het slachtoffer van de schouder te trekken. Toen dat niet lukte, trok hij aan een ketting met daaraan een sleutel die aan de broeksriem van het slachtoffer zat bevestigd. Toen deze door de het geweld los knapte nam de verdachte met de buit de benen. Het 32-jarige Leeuwarder aarzelde geen moment en ging achter de verdachte aan en wist hem te overmeesteren. Tijdens de aanhouding werd het slachtoffer door de man enkele keren met een stok gestoken. Daarbij raakte het slachtoffer licht gewond aan zijn hand. Een getuige belde via 1-1-2 de politie die de verdachte aanhield en meenam naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Beveiliger mishandeld

TWIJZELERHEIDE- De politie stelt een onderzoek naar de mishandeling van een beveiliger. De 32-jarige man werd geslagen toen hij zijn werkzaamheden in de nacht van zaterdag op zondag verrichte bij festiviteiten aan de Elzen. De beveiliger deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

GROU- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Hoofdstraat een 24-jarige inwoner van Garyp aangehouden op verdenking van mishandeling/openlijke geweldpleging. Toen het slachtoffer, een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden en haar vriend bij en betaalautomaat aan de Hoofdweg stonden, ontstond een woordenwisseling tussen hen en een groep van ongeveer 15 personen bestaande uit vrouwen en mannen. De groep liep vervolgens naar het stel toen waarna er een vechtpartij ontstond waarbij het slachtoffer werd geslagen en omver werd geduwd. Tijdens de vechtpartij werd de gouden halsketting van het slachtoffer door een van de geweldplegers van haar hals gerukt. Na hun daad vertrok de groep en het slachtoffer en getuige waarschuwde de politie. Een van de verdachten kon in een horecagelegenheid worden aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer raakte tijdens de vechtpartij licht gewond en haar kleding raakte beschadigd. Zij deed aangifte.

Man aangehouden voor heling

DRSACHTEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige inwoner van Opeinde aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een jas. Een 48-jarige taxichauffeur had verdachte en nog drie vrienden naar Drachten had gebracht en bij een horecgelegenheid afgezet. Nadat de mannen netjes hun rit hadden betaald, kwam de chauffeur erachter dat zijn jas die in de kofferbal lag weg was genomen. Hij stelde een onderzoek in en zag in een horecagelegenheid de verdachte met zijn jas aan lopen. De 48-jarige taxichauffeur belde daarop via 1-1-2 de politie waarna de verdachte werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De taxichauffeur deed aangifte.

Brand in garage

OOSTHEM- De politie heeft zondagmorgen op de Pytsjebuorren de brandweer geassisteerd bij een garagebrand. Door nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de garage waarna de garage in brand vloog. In de garage lagen banden en benzine. De brandweer had de brand redelijk snel onder controle. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan