Zondag 11 maart

Politieberichten van zondag 11 maart

Vandalisme

DRACHTEN – De politie heeft zondagmorgen rond 05.00 uur een 22-jarige inwoner van Opende aangehouden voor vandalisme. Agenten zagen dat de 22-jarige op de Zuidkade een lantaarnpaal heen- en weer trok waardoor de verlichting kapot ging. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij met een proces-verbaal het bureau weer verlaten.

Fiets in brand

JOURE – De politie heeft zondagmorgen rond 05.30 uur een fiets die in brand was gestoken geblust. Agenten zagen dat er op de Pastorielaan iets in brand stond. Dit bleek fiets te zijn die vlak bij een brandbare erf afscheiding (conifeer) stond. Onderzoek naar mogelijke daders had geen resultaat.

Getuigen gezocht

LEEUWARDEN – De politie wil graag in contact komen met mensen die zaterdag rond 18.00 uur getuige zijn geweest van een mishandeling. Een 25-jarige inwoner van Leeuwarden reed met zijn auto over de Aldlânsdyk komende uit de richting van het MCL en rijdende in de richting van het Drachtsterplein. Bij het oprijden van het Drachtsterplein werd de 25-jarige bijna aangereden door de bestuurder van een zwarte Honda Civic. De Leeuwarder claxonneerde naar de bestuurder van de Honda. Deze bracht zijn auto tot stilstand en liep naar de 25-jarige die achter de Honda stil stond. Terwijl deze nog in de auto zat sloeg de bestuurder van de Honda hem in het gezicht en schopte tegen zijn auto. Vervolgens reed de bestuurder weg. Het kenteken van de Honda is bij de politie bekend maar de politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het incident. De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000.

Oog in oog met inbreker

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die plaats vond bij een bedrijf aan de Hermes. Een 22-jarige inwoner van Groningen bevond zich zaterdag rond 19.00 uur in het bedrijf en zag een aantal auto’s over het industrieterrein rijden. Even later hoorde hij een krakend geluid en ging een kijkje nemen. Toen hij de deur van zijn kantoor opende stond hij oog in oog met een inbreker die een breekijzer bij zich had. Bij het zien van de 22-jarige vluchtte de inbreker naar buiten en reed weg een witte bestel auto. Eén van zijn handlangers die daar in een auto stond te wachten probeerde weg te rijden via een groenstrook maar zijn auto zakte weg in de modder en bleef steken. De man liet zijn auto achter en stapte in de witte bestelauto. Ook een derde bestelauto die vlak bij het pand stond reed hard weg. Door de politie is nog gezocht naar de twee auto’s maar zij werden niet meer aangetroffen. De achtergebleven bestelauto is in beslaggenomen. Onderzoek wees uit dat een roldeur van het bedrijf open gebroken was.

Brandstichting

HEERENVEEN – De politie stelt een onderzoek in naar een brandstichting die in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur plaats vond bij een woning aan het Zetveld. Hier werden drie vuilnis containers in brand gestoken. Een getuige werd wakker en zag dat de containers, die vlak bij een woning geplaatst waren, in brand stonden. Buren hebben nog geprobeerd het vuur te blussen maar toen dit niet lukte hebben zij de bewoners en hulpdiensten gewaarschuwd. Dankzij deze attente buren is erger voorkomen want het vuur was bijna overgeslagen naar de woning. Wel is er veel schade ontstaan aan het pand.

Bedreiging

SNEEK – De politie heeft zaterdag rond 20.30 uur een 27-jarige inwoner van Emmeloord aangehouden voor bedreiging en belediging. De 27-jarige bedreigde in/bij een horecagelegenheid aan de Gedempte Pol een 22-jarige inwoonster van Sneek. Surveilleerde agenten waren hier getuige van en hielden de 27-jarige aan. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding en schopte naar de agenten. De 27-jarige werd geboeid maar spuwde toen naar één van de agenten. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Bewusteloze vrouw

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag geassisteerd bij een vermoedelijke mishandeling waarbij een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden bewusteloos was geraakt. Een getuige zag de vrouw op het fietspad van het Potmargepad liggen en belde met de hulpdiensten. De 22-jarige was niet aanspreekbaar en is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis werd duidelijk dat de vrouw door een onbekende man geslagen was. De politie stelt een nader onderzoek in.

Invordering rijbewijs

GOUTUM – De politie heeft zaterdag rond 21.00 uur het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige inwoner van Leeuwarden. Tijdens een controle op de N31 zagen agenten dat de 23-jarige 131 kilometer reed waar 80 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Brand in woning

TZUM – De politie heeft zaterdag rond 23.00 uur een 33-jarige inwoner van Tzum aangehouden voor brandstichting. Bij de politie werd een melding ontvangen dat er brand was in een woning aan de Fabrieksweg. Bij aankomst van de politie was het vuur geblust. De woonkamer had in brand gestaan. Uit onderzoek bleek dat de bewoner vermoedelijk zelf de brand veroorzaakt had. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Graffiti

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond 24.00 uur een 17-jarige inwoner van Kortehemmen en 18-jarige inwoonster van Drachtstercompagnie aangehouden voor vernieling. Een getuige zag dat de twee in de omgeving van het busstation aan het van Knobeldorffplein een muur bekladden. Gewaarschuwde agenten troffen de twee verdachten aan op het busstation en hielden hen aan. Onderzoek wees uit dat de twee met een stift een aantal muren hadden beklad met graffiti.

Rijden zonder rijbewijs

DRACHTEN – De politie heeft zaterdag rond 24.00 uur een 17-jarige inwoner bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen op de Langewyk een auto rijden waarvan er erg veel rook uit de uitlaat kwam. Uit een controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. De gehele auto laag bezaaid met lege bierblikken- en bierflessen. De 17-jarige is voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 145 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging met mes

DRACHTEN – de politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur een 25-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor bedreiging. Een 17-jarige inwoner van Oosterwolde werd op de Noordkade bedreigd met een mes. Getuigen zagen de dader even later als passagier in een auto zitten en waarschuwden de politie. Agenten hebben de 25-jarige aangehouden. In de auto werd op de vloer bij de stoel van de passagier een mes aangetroffen. Het mes is in beslaggenomen.

Twee gewonden door slaan met bier glas

DOKKUM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02.30 uur een 21-jarige inwoner van Broeksterwoude aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten zagen een 18-jarige inwoner van Dokkum uit een horecagelegenheid aan de Markt komen. De 18-jarige had een bebloed voorhoofd en het bloed liep hieruit. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd duidelijk dat hij geslagen/gestoken was met een bierglas. Terwijl de agenten in het ziekenhuis waren kwam er nog een 18-jarige inwoner van Dokkum de wachtkamer binnen. Ook hij was geslagen met een kapot glas en had een diepe wond opgelopen. Onderzoek wees uit dat de beide slachtoffers mishandeld waren door de 21-jarige. De oorzaak van de mishandeling was een ruzie die enkele maanden geleden met de 21-jarige plaats had gevonden. De 21-jarige had de horeca gelegenheid al verlaten maar kon thuis aan worden gehouden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Mishandeling met fles

DOKKUM – De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag plaats 02.00 uur vond in de Keppelstraat. Een 25-jarige inwoner van Engwierum pinde geld bij een geldautomaat en maakte een opmerking tegen een jongen die achter hem stond. Na het pinnen fietste de 25-jarige weg maar werd achtervolgd door de jongen die achter hem bij de pinautomaat had gestaan. Deze sloeg hem met een fles tegen het hoofd waardoor hij gewond raakte. De mishandeling vond plaats vlak bij een horecagelegenheid. Een aantal klanten uit de horecagelegenheid die het incident zagen gebeuren begonnen zich mee te bemoeien en de 25-jarige werd door hen geschopt en geslagen. Het slachtoffer wist weg te komen en heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen.

Inbraak woning

DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die tussen zaterdag 20.30 uur en zondag 00.30 uur plaats vond in een woning aan De Wijk. De inbreker(s) zijn aan de achterzijde van het pand binnengekomen door een deur te forceren. De woning is doorzocht en als buit zijn sieraden en geld gestolen.

Vernieling ruit

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur een 20-jarige inwoner van Drachten aangehouden voor vernieling. Agenten zagen dat een drietal personen tegen een deur schopten van een pand aan de Zuidkade. Agenten spraken hen hierop aan. De reactie van de 20-jarige was dat hij bekende dat hij tegen de deur had geschopt en dat hij ook al een ruit wat naast de deur zat, kapot had gemaakt. De agenten zagen dat er een ruit kapot was en de verdachte is aangehouden. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau beledigde hij de agenten en schold hen uit. De Drachtster is voor nader onderzoek ingesloten.

Inbreker op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag rond 22.00 uur een 27-jarige man zonder vaste woon-en of verblijf plaats aangehouden voor diefstal. Na een inbraak melding ging de eigenaar van een bedrijf aan de Snekertrekweg polshoogte nemen. In het kantoor van het bedrijf trof hij de 27-jarige aan. De verdachte is overgedragen aan de ter plaatse gekomen politie en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. In de politieauto bekende de 27-jarige aan de agenten dat hij vrijdag ingebroken had in een auto die geparkeerd stond in de omgeving van het Vliet. De buit uit de auto had hij verstopt maar wist niet precies waar. De politie stelt een nader onderzoek in.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan