Zondag 11 december

Politieberichten van zondag 11 december

Inbraak in woning

OUDEHASKE – De politie onderzoekt een woninginbraak aan de Wiidswal welke vermoedelijk werd gepleegd tussen woensdag 7 december en zaterdag 10 december. Men kwam binnen na het forceren van een raam aan de achterzijde van de woning waarna sierraden werden weggenomen. De 64-jarige eigenaar deed aangifte.

Jagers in de fout

NIJ BEETS – De politie heeft zaterdagochtend omstreeks 09.15 uur op De Ripen een 48-jarige inwoner van Witteveen en een 40-jarige inwoner van Oterleek bekeurd vanwege het overtreden van onder andere de Flora en Fauna wetgeving. Naar aanleiding van klachten over het gebruik van elektronische lokmiddelen tijdens de ganzenjacht onder Nij Beets stelde de politie Fryslân in samenwerking met de provincie Fryslân een onderzoek in. In het bewuste jachtveld bevonden zich vier jagers en was duidelijk hoorbaar dat vanuit de jachthut meerdere malen elektronische lokapparatuur werd gebruikt. Ook werd gezien dat een brandgans werd geschoten die werd binnengebracht door de hond van de jager. De brandgans is een beschermde soort waarop niet mag worden geschoten. Na deze constateringen werden de beide jagers hierop aangesproken. De man uit Witteveen bleek in het bezit van een apparaatje waarmee ganzengeluiden kunnen worden afgespeeld. Deze werd in beslag genomen. De man uit Oterleek bleek de brandgans geschoten te hebben welke daarna ook in beslag werd genomen. Daarnaast bleek dat de andere twee jagers die te gast waren zich bevonden in het gebied van het jachtveld dat door zijn afmetingen niet bejaagbaar is. Voor al deze feiten werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding tegen stilstaande auto

SNEEK – De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 18.00 uur op de Lemmerweg een aanrijding afgehandeld. Een 21-jarige automobilist uit IJlst zag te laat dat op de rijbaan een auto, die bestuurd werd door een 28-jarige vrouw uit Oppenhuizen, stilstond omdat zij linksaf wilde slaan. Dit had een aanrijding tot gevolg. In de stilstaande auto zat een negen maanden oude baby die uit voorzorg door de ambulance naar het ziekenhuis in Sneek werd gebracht.

Dregactie Sneekermeer

SUDWEST FRYSLAN – De politie heeft zaterdag in samenwerking met deNederlandse
Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Provinciale Waterstaat, Provincie Fryslân en Sportvisserij Fryslân een dregactie uitgevoerd op de meren rondom Sneek. Dit om de illegale plaatsing van netten en visserij tegen te gaan. Dit leverde bijna 500 meter net op welke werden aangetroffen op het Sneekermeer en het Heegermeer. In het staandwant werd veel dode vis verwijderd; 43 snoekbaarzen, 4 snoeken en 10 brasems. 3 snoeken en 8 snoekbaarzen konden in vrijheid worden gesteld. Tevens werd een palingbuis aangetroffen. Deze werd, net als de netten vernietigd.

Bromfietsers onder invloed gewond na aanrijding

WOUTERSWOUDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.20 uur op de Dokkumerloane een aanrijding afgehandeld waarbij een 22-jarige bromfietser uit Wouterswoude gewond raakte. Een 73-jarige automobilist uit Dokkum reed achteruit een afrit van een woning af en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en liep hierbij een wond aan zijn been op. Vanwege het vermoeden dat de bromfietser onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 880 ug/l. Daarnaast bleek het kenteken niet overeen te komen met de bromfiets, was de bromfiets niet verzekerd en had een gladde band. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. De bromfiets werd in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgemaakt voor genoemde feiten.

Eenzijdige aanrijding na rijden onder invloed

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur op de Haulerweg het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige automobilist uit Sexbierum. De bestuurder was tegen een lantaarnpaal aangereden en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de beginnend bestuurderj 525 ug/l, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.10 uur op de Nieuwestad een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten zagen dat de Leeuwarder uit een horecazaak werd gezet en namen hierop poolshoogte. Zij zagen dat de 25-jarige een dreigende houding aannam richting de portier. Toen zij hem om zijn identiteitskaart vroegen, bedreigde de man de agenten en riep hij beledigende woorden. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte het bureau weer verlaten. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Duo aangehouden voor belediging en beletten aanhouding

SNEEK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.20 uur op de Kleine Kerkstraat een 18-jarige inwoonster van Sneek en een 23-jarige inwoner van Nijland aangehouden. Het tweetal werd geweigerd bij een horecagelegenheid waarna de man vervelende opmerkingen maakte richting in de richting van één van de surveillerende agenten. Ondanks dat de agenten de 23-jarige hier op aanspraken bleef hij hen beledigen. Hierop werd hij aangehouden. De vrouw probeerde de aanhouding te beletten door één van de agenten aan te vliegen. Daarbij maakte zij trappende bewegingen en in het duw en trekwerk raakte ze met haar hand de agent in het gezicht. Ook zij werd aangehouden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.

Aanhouding voor mishandeling

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.10 uur op de Zuidkade een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten zagen dat op straat een man en een vrouw ruzie aan het maken waren en dat er een vechtpartij ontstond. Het bleek dat een 18-jarige man uit Drachten het ruziënde stel had aangesproken waarna hij door de 19-jarige op zijn hoofd werd geslagen. Hij liep hierdoor een blauw oog op en deed hiervan aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Twee mannen aangehouden voor mishandeling portiers

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.45 uur op de Nieuwestad een 18- en 19-jarige man uit St. Annaparochie aangehouden op verdenking van mishandeling. Agenten kregen de melding dat er ruzie was geweest in een horecazaak. Toen de portiers ingrepen werden zij mishandeld door de beide mannen. Zij werden hierbij geschopt en geslagen. Hierop werden zij aangehouden en overgedragen aan de politie. Het duo werd voor verhoor ingesloten. De portiers deden aangifte.

Aanhouding voor baldadigheid

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.00 uur op de Grote Hoogstraat een 29-jarige inwoner van Berlikum aangehouden op verdenking van baldadigheid, openbare dronkenschap en het niet tonen van een identiteitskaart. Een motoragent stond naast zijn dienstmotor met draaiende motor toen de 29-jarige langsliep en de motor uitzette. De man werd vervolgens staande gehouden door de agent en er werd hem gevraagd zich te legitimeren. De Berlikumer was zichtbaar onder invloed van alcohol en wilde zich niet legitimeren. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor mocht de verdachte het bureau weer verlaten. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden voor vandalisme

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.10 uur op de Burgemeester Falkenaweg een 16-jarige inwoner van Legemeer aangehouden op verdenking van vandalisme. Surveillerende agenten zagen dat de jongen een verkeersbord probeerde te verdraaien en spraken hem hierop aan. De 16-jarige kon zich niet legitimeren en wilde weglopen. Toen de agent hem vastpakte, probeerde hij zich los te trekken waarna hij werd aangehouden. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau weer verlaten. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.15 uur op de Nieuwestad een 20-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en belediging. Surveillerende agenten hoorden dat de Leeuwarder beledigende woorden richting hen riep en spraken hem hierop aan. Daarna ging de man door het lint waarbij hij beledigende en bedreigende woorden uitte en één van de agenten tegen het been trapte. Hierop werd hij aangehouden. Daarbij pleegde de verdachte zeer veel verzet en kostte het moeite om hem in de surveillanceauto te krijgen. Ook tijdens het vervoer naar het politiebureau bleef hij zich verzetten. De 20-jarige werd voor verhoor ingesloten.

Aanhouding voor vernieling

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.40 uur in de Bagijnensteeg een 23-jarige inwoner van Menaldum aangehouden op verdenking van vernieling. Surveillerende agenten zagen in de Nieuwesteeg in een opslagruimte van een horecazaak een man die iets omduwde. Kort daarna hoorden zij glasgerinkel en zagen ze de man wegrennen. Na een korte achtervolging kon de 23-jarige worden aangehouden. Het bleek dat hij een aantal kratten met flessen had omgegooid waarbij een aantal flessen kapot waren gegaan. De verdachte werd voor verhoor ingesloten. Een 20-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan