Fryslân, 01-02-2009 • Politieberichten zaterdag 31 januari 11.00 uur t/m zondag 1 februari 11.00 uur

Burgum: brand schoolgebouw
De politie stelt een onderzoek in naar een brand in en bij een schoolgebouw aan de Talmasingel. Zaterdag omstreeks 17.00 uur kwam er een melding binnen dat er aan de achterzijde van het gebouw een brand woedde. De brandweer had het vuur snel onder controle, waardoor voorkomen kon worden dat de brand zich verder uitbreidde. Het gebouw liep desondanks aan zowel de binnen- als buitenzijde schade op. De technische recherche zal een onderzoek instellen naar de mogelijke oorzaak van de brand. Aangezien brandstichting niet uitgesloten kan worden, wil de politie graag via 0900 8844 met u in contact komen indien u getuige bent, of mogelijk informatie hebt die van belang kan zijn. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Dokkum: fietsster gewond
De politie onderzoekt de toedracht van een ongeval op de Wilgenlaan, waarbij zaterdagmorgen een 58-jarige fietsster uit Dokkum gewond raakte. De fietsster was door nog onduidelijke oorzaak in botsing gekomen met een personenauto, die bestuurd werd door een 72-jarige plaatsgenote. De fietsster werd met letsel aan een knie per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum overgebracht.

Augustinusga: auto te water
De politie heeft zaterdagavond hulp verleend bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Feartswal. Een 42-jarige automobilist uit Augustinusga was daar door nog onduidelijke oorzaak met zijn auto in het Prinses Margriet Kanaal beland. De bestuurder kon zelf uit zijn auto komen en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd. Zijn auto moet nog geborgen worden

Franeker: man gewond
De politie heeft zaterdagmiddag hulp verleend bij een brand in een woning aan de Burgemeester Jockemastraat. In de keuken van de woning was de vlam in een frituurpan geslagen. De 38-jarige bewoner had de brandende pan naar buiten gegooid en liep daarbij brandwonden aan zijn armen en benen op. Hij werd per ambulance naar het MCL vervoerd. De keuken liep brandschade op.

Noordwolde: woninginbraak
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Mandehof. Tussen vrijdag 19.00 uur en zaterdag 01.45 uur werd van deze woning een raam opengebroken. Vervolgens werden sieraden, een bankpas en een portemonnee met inhoud weggenomen. De 76-jarige bewoner deed aangifte.

Sneek: woningbrand
De politie stelt een onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van een brand in een schuurtje achter een woning aan de Ernst Casimirstraat. Zondag omstreeks 01.30 uur ontdekte de 49-jarige bewoner dat er een brand woedde in het schuurtje dat tegen de achterzijde van de woning is gebouwd. De door hem gewaarschuwde brandweer wist te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde. Het schuurtje en daarin aanwezige inventaris, onder andere twee fietsen, gingen wel verloren. De echtgenote van de bewoner (geen gegevens bekend) werd met waarschijnlijk hartklachten per ambulance naar het ziekenhuis in haar woonplaats vervoerd voor onderzoek.

Drachten: aanhoudingen voor bedreiging
De politie heeft zondagmorgen vroeg twee 17- en twee 18-jarige inwoners van Drachten aangehouden op verdenking van bedreiging. De aanhoudingen vonden plaats na meldingen over een vechtpartij op De Singel. Toen de politie ter plaatse kwam werd een groep jongeren aangetroffen die vertelden dat ze door een groep jongens met messen waren bedreigd. Aan de bedreiging was een opstootje voor een horecagelegenheid voorafgegaan. Op grond van het opgegeven signalement kon de politie korte tijd later de vier verdachten aanhouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten.

Fryslân: rijden onder invloed – rijbewijzen ingevorderd
De volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.

[ul][li]Zondag, 01.30 uur, Hertog van Saxenlaan te Franeker, 43-jarige automobilist uit Koudum, 995 ug/l. bestuurder niet in bezit van rijbewijs, stonden nog twee vonnissen voor rijden zonder rijbewijs tegen hem open, is sinds 1987 al 22 keer aangehouden voor rijden onder invloed.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag, 04.55 uur, N31 te Drachten, 22-jarige beginnend bestuurder uit Oosterwolde, 560 ug/l.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag 06.00 uur, Burgemeester Falkenaweg te Heerenveen, 24-jarige beginnend bestuurder uit Heerenveen, 550 ug/l, reed met twee lekke banden tegen het verkeer in.[/li][/ul]
[ul][li]Zondag 05.30 uur, Prins Bernhardstraat te Burgum, 22-jarige beginnen bestuurder uit Oosterwolde, 560 ug/l.[/li][/ul]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan