Zondag 1 april

Politieberichten van zondag 1 april

Zoektocht naar drenkelingen

ELAHUIZEN- De politie heeft zaterdagmiddag op en in de omgeving van het Hegemar en de Fluessen een uitgebreide zoektocht gehouden naar mogelijk vier drenkelingen. Rond 12.30 uur zag een getuige vanuit zijn woning dat een zeilboot was opgeslagen en dat er vier personen in het water dreven. Direct alarmeerde hij via 1-1-2 de alarmdiensten. Ook een traumahelikopter en een politie helikopter werd ingezet. De brandweer, politie en een boot van de KNRM die op dat moment een oefening draaide in Hinderlopen zochten het meer af. Ook de eilanden in het meer en de oevers werden afgezocht. Daarnaast werden ook de boten verhuurbedrijven en zeilscholen in de omgeving afgebeld voor informatie over mogelijke vermiste personen. Tot op het laatst was er onduidelijkheid over vier Duitsers. Deze zouden mogelijk betrokken zijn bij het ongeval. Rond 17.30 uur melden deze zeilers zich bij het verhuurbedrijf in Koudum en bleken droog en gezond te zijn en waren niet betrokken bij het ongeval.

Man aangehouden voor bedreiging

TZUMMARUM- De politie heeft zaterdagavond op de Buorren rond 20.45 uur een 49-jarige inwoner van Tzummarum aangehouden op verdenking van bedreiging. Man bedreigde tijdens een bijeenkomst een 57-jarige plaatsgenoot met de dood in een horecagelegenheid aan de Buorren. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Vrouw ernstig gewond bij eenzijdige aanrijding

FRIESCHEPALEN- De politie onderzoekt de oorzaak van een eenzijdige aanrijding die zaterdagmiddag rond 16.10 uur plaatsvond de De Scheiding. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobiliste (leeftijd en woonplaats onbekend) de macht over het stuur en botste tegen een boom. De vrouw raakte daarbij ernstig gewond en mechanisch bekneld in de haar auto. Zij moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijdt. Zij werd ernstig gewond per ambulance overgebracht naar het UMCG.

Man gewond bij zware mishandeling

KOLLUM- De politie stelt een onderzoek in naar een zware mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag rond 05.00 uur plaatsvond in een horecagelegenheid aan de Eyso de Wendtstraat. In het restaurant kreeg het slachtoffer, een 29-jarige inwoner van Kollum, ruzie met een aantal andere mannen en werd tijdens de ruzie met een stoel geslagen. Daarbij raakte het slachtoffer zodanig gewond dat hij per ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Er werden geen verdachten aangehouden. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor diefstal

HARLINGEN- De politie heeft zaterdagmiddag rond 17.30 uur een 45-jarige man zonder vaste en verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal. Getuigen zagen de man zich verdacht op een boot lopen die aan de Waddenpromenade lag aangemeerd en belden via 1-1-2 de politie en gaven een duidelijk signalement door. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek de man weggelopen te zijn. Na een zoektocht werd de verdachte in het centrum door de agenten aangetroffen en vervolgens aangehouden. Hij bleek van het schip geld en sleutels te hebben gestolen. Een 61-jarige inwoner van Vlieland deed aangifte. De verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren. Hij werd ingesloten en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Onderzoek naar brand

BLESDIJKE- De politie stelt een onderzoek in naar een brand in een leegstaande boerderij aan de Markeweg. Rond 04.00 uur kwam via het alarmnummer 1-1-2 een melding van een uitslaande brand binnen. De brandweer kon niet voorkomen dat de boerderij geheel uitbrandde. Dienst Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie sluit brandstichting niet uit.

Drie gewonden bij eenzijdige aanrijding

DRACHTEN- De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.45 uur op de Zuiderhogeweg een eenzijdige aanrijding afgehandeld. Door nog onbekende oorzaak verloor de automobiliste, een 38-jarige inwoonster van Drachten de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal aan waarna de auto over de kop sloeg. In de auto zaten naast de vrouw nog haar twee kinderen, een 4-jarig meisje en een 6 –jarig jongetje en een hondje. Alle inzittenden raakten (licht) gewond en werden per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Het hondje nam na de aanrijding de benen en wist even later zijn huis terug te vinden.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Wirdumerdijk een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man sprak in de Peperstraat agenten aan en vertelde dat hij problemen had gehad met twee mannen. Hij wees beide mannen aan die inmiddels in de Wirdumerdijk liepen. Vervolgens nam de melder de benen en rende naar de twee mannen toen. Vervolgens sloeg het slachtoffer, een 44-jarige inwoner van Leeuwarden, tegen zijn hoofd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Golfkar gestolen

HEERENVEEN- De politie heeft zaterdagmiddag een aangifte opgenomen van de diefstal van een golfkar. Het voertuig werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen vanaf de golfbaan aan het Heidemeer. De golfkar stond geparkeerd in een afgesloten ruimte die door de dader(s) werd(en) opgebroken. Een 48-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Aangehouden voor verzet en ambtsbelemmering

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarieg inwoonster van Oudehorne, een 26-jarige inwoner van Jubbega, 27-jarige inwoner van Katlijk aangehouden voor verzet en ambtsbelemmering. De vrouw duwde op de Vleesmarkt zonder enige aanleiding een agent weg. Na een paar waarschuwingen, ging de vrouw met haar gedrag door en schreeuwde dat de agenten weg moesten gaan. Vervolgens werd de vrouw aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette zij zich hevig en kreeg hulp van de twee andere verdachten die probeerden de aanhouding te beletten. De verdachten, die alle drie onder invloed van alcohol waren, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten.

18 auto’s vernield

SNEEK- De politie wil graag in contact komen met getuigen in verband met de vernieling van 18 auto’s die geparkeerd stonden in de Paralleweg. De vernielingen vonden plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:50 uur waarbij de spiegels van 18 geparkeerde auto’s werden vernield. De dader(s) zijn vermoedelijk via de Parralelweg in de richting van de Dokter Kuyperlaan en het Sint Anthoniusplein gelopen of gefietst. De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze vernielingen. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Woninginbraak

SNEEK- De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond in de Hugo de Grootstraat. Rond 01.30 kwam de 34-jarige bewoner thuis en ontdekte dat zijn laptop, videocamera en sieraden waren weggenomen. De dader(s) zijn via het forceren van de achterdeur de woning binnengedrongen. Het slachtoffer deed aangifte.

Mannen aangehouden voor joyriding

HEEG- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige inwoner van Heeg en een 16-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van joyriding, het rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en voor de plaats verlaten van een ongeval. Rond 02:50 uur ontving de Meldkamer Noord-Nederland een melding van een eenzijdig ongeval die plaats had gevonden op de Skatting waarbij een auto in de sloot zou zijn beland. De hulpdiensten gingen direct ter plaatse en troffen een auto in een sloot aan. In de of bij de auto waren geen personen aanwezig. Een oplettende agenten zag een nat spoor die hij volgde. Daarbij kwam het spoor uit bij een woning in Heeg. In de achtertuin werden twee kletsnatte 16-jarige mannen aangetroffen. Tijdens het gesprek rook de agent dat de beide manne onder invloed waren van alcohol en vertelden dat zij de auto van de vader van de 16-jarige Heger verdachte hadden “geleend”. Beide mannen werden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zij bliezen 445 ug/l en 305 ug/l en werden vervolgens voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

WOLVEGA- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Oldetrijne aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zat samen met een meisje en met het slachtoffer, een 20-jarige inwoner van Steggerda, op een bankje in de Drafsportlaan. Na een woordenwisseling sloeg de verdachte zijn slachtoffer een paar keer tegen zijn hoofd waarbij hij letsel opliep aan zijn gezicht. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer deed aangifte.

Aangehouden voor belediging

HEERENVEEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:45 uur, op de Vleesmarkt een 19-jarige inwoner van Akkrum aangehouden op verdenking van belediging. Een agent sprak de verdachte aan omdat deze op straat bier stond te drinken. De agent vroeg beleefd aan de man het blikje leeg te gieten. Toen de man hieraan niet voldeed en het blikje in het water gooide, kreeg hij daarvoor proces-verbaal. Vervolgens meende hij de agent te moeten beledigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij kan een boete verwachten van 500 euro verwachten.

Sieraden en zilveren munten gestolen

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Midlumerlaan die zaterdagmiddag tussen 15.30 uur en zaterdagnacht 00:15 uur plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een achterdeur te forceren. Uit de woning werden een kluisje, sieraden en zilveren munten weggenomen. De eigenaar, een 58-jarige inwoonster van Harlingen deed aangifte.

Man aangehouden voor brandstichting woning

NOORDWOLDE- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Kwekerij een 50-jarige inwoner van Noordwolde aangehouden op verdenking van brandstichting. Om 23.30 uur kwam via het alarmnummer 1-1-2 een brandmelding in een wooncentrum aan de Kwekerij binnen. Een buurvrouw had de brand en een naast gelegen woning ontdekt en belde direct de brandweer. De brandweer had de brand snel ondercontrole maar een paar bewoners van de galerij, een 91-jarige en een 73-jarige bewoonster ademden rook binnen. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte zou een matras in brand hebben gestoken en werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Salvage kon de naast gelegen woningen schoonmaken waarna de bewoners weer terug in hun woning konden.

Vrouw mishandeld

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag naar aanleiding van een mishandeling die rond 23.45 uur plaatsvond in de Jelles Hofleane een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij wordt ervan verdachte een 63-jarige inwoonster van Leeuwarden te hebben mishandeld toen deze samen met haar hondje op straat liep. Toen het groepje, waarvan de verdachte deel uit maakte, langs het slachtoffer fietste, stopte hij en pakte haar bij haar keel vast. Na zijn daad fietste de man, die onder invloed van alcohol was weg. Hij kon even later op aanwijzigingen van het slachtoffer worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte.

Aangehouden voor verstoring openbare orde

SNEEK- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige inwoner van Oppenhuizen aangehouden op verdenking van verstoren van de openbare orde. De man had zich die avond vervelend ineen horecagelegenheid aan de Kleine Kerkstraat gedragen. Hij had daarvoor een lokaalverbod gekregen. Toen de man een eetgelegenheid in diezelfde straat bezocht en hij zich daar ook vervelende gedroeg, werd hij aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Inboedel gestolen

BURDAARD- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan It Spyk. Zaterdagmiddag ontdekte de eigenaar, een 44-jarige inwoner van Reitsum dat de vaatwasser, wasmachine, tuintractor, magnetron, de stofzuiger en een antieke houten kast uit de woning was weggenomen. De woning werd niet bewoond. De eigenaar deed aangifte.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan