FRIESLAND – De brandweer is op verschillende plekken in actie gekomen voor stormschademeldingen. In dit artikel een overzicht met foto’s en tweets.

In Dokkum waaide een boom om die tegen het raam van een woning belandde: Boom omgewaaid tegen raam woning
Op de Potten in Offingawier werd ook een stormschade gemeld, wat daar aan de hand was is bij ons niet bekend.

In Joure is door de harde wind een boom omgewaaid. Deze kwam voor het verkeer ongelukkig ten val. De brandweer werd daarom ingezet om de boom in stukken te zagen en aan de kant te leggen.

De brandweer van Heerenveen werd ook opgeroepen voor een melding van stormschade. Een boom hield het op de Snelleken niet langer stand en werd omver geblazen door de wind. De boom kwam op twee auto’s te liggen.

In Sneek werd vanavond ook de brandweer gealarmeerd. Een grote tak van een boom brak af en hing gevaarlijk boven de weg. De hoogwerker en een tankautospuit werden naar de Offingawiersterleane gestuurd om hem te verwijderen.

In Drachten moest de brandweer ook in actie komen voor een gevaarlijke tak. Een bewoner had snel zijn auto onder de tak weggehaald. De brandweer heeft met een autoladder de tak verwijderd.

In Bolsward werd een stapel platen omver geblazen in de Siboldusstraat. De brandweer werd gealarmeerd om de straat weer op te ruimen.

Op de Afsluitdijk hebben weggebruikers in beide richtingen om en om 1 rijstrook tot hun beschikking ter hoogte van Kornwerderzand (1 rijstrook van de 4 beschikbaar). Verkeer wordt ter plaatse met verkeerslichten begeleid. De verwachting is dat dit rond 20.00 uur van kracht is.

Rond de heftorens bij Kornwerderzand staan steigers opgebouwd voor werkzaamheden. Door de aanhoudende wind is een steiger instabiel geworden. Omdat dit kan leiden tot een onveilige situatie voor het verkeer heeft Rijkswaterstaat, vanuit veiligheidsoverwegingen, besloten een drietal rijstroken af te sluiten. Ook is de Houtribdijk afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer richting Noord-Holland wordt via de A6/A1 omgeleid. Houd rekening met een vertraging.

Het is nog onduidelijk wanneer alle rijstroken weer beschikbaar zijn voor het verkeer of wanneer de Houtribdijk weer open zal zijn.

Foto’s Joure: Brandweer Joure

Foto’s Bolsward: Nathanaël Andringa

Foto’s Sneek: Cheryl ten Brug

Foto Drachten Willem Veenstra

Redactie