LEEUWARDEN – Een uitslaande brand heeft donderdagmorgen veel schade aangericht aan een woning in de van Heemstrastraat.

De aanwezigheid van een hennepkwekerij had brand op de zolder veroorzaakt. De brandweer ontving de melding om 04:35 en rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. De vrijwilligers van post noord werden ook gealarmeerd maar konden al snel terugkeren omdat hun inzet niet nodig was. Een ambulance kwam eveneens ter plaatse maar kon onverrichterzake terugkeren naar de post.

Met een straal blussschuim was het vuur snel onder controle. Brandweerlieden moesten vervolgens met behulp van een ladder het dak op en dakpannen verwijderen om zo de laatste vuurhaarden te kunnen blussen. De politie heeft de 46-jarige bewoner aangehouden.

Politie bericht

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdagmorgen een 46-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vervaardigen softdrugs. Rond 4.35 uur kwam een melding binnen dat er een zolderbrand in een woning aan de Van Heemstrastraat was. Een buurtbewoner rook brandlucht, ging de straat in en zag een paar huizen verderop brand in een woning. Hij alarmeerde de hulpdiensten en belde bij de woning aan. De 46-jarige man deed open. Nadat de brand geblust was, ontdekte de brandweer op de zolder een kleine hennepkwekerij. Hierop werd de verdachte aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het bureau. Bij het doorzoeken van de woning werd ook nog een wapen gevonden. Deze werd in beslag genomen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan