BROEKSTERWÂLD – Een 70-jarige vrouw is dinsdagavond tussen 19:00 en 19:30 uur in haar woning aan de Patrimoniumwei  overvallen.

De vrouw had eerst eerst gerommel aan de achterdeur gehoord. Kort daarna werd er bij de voordeur aangebeld. Toen de vrouw de deur open deed, stond daar een man met een bivakmuts op zijn hoofd en een wapen in zijn hand. Hij eiste geld. De vrouw liep daarop de woning in. De man liep achter haar aan. Nadat hij geld kreeg verliet de man de woning weer. De vrouw raakte bij dit misdrijf niet gewond. Ter plaatse hebben agenten een onderzoek gestart, en werd in de wijde omgeving gezocht. De technische recherche heeft rondom en bij de woning onderzoek gedaan.

De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en startte een zoekactie naar de verdachte. Van de bewoners is een verklaring opgenomen, ze zijn niet gewond geraakt. De verdachte is vermoedelijk vertrokken op een fiets. De politie heeft een grote zoekactie opgezet en heeft een buurtonderzoek gehouden. Ook de technische recherche heeft een onderzoek gedaan bij en in de woning.

De verdachte is een man met een smal postuur, tussen de 1.65 en 1.75 meter lang. De man was donker gekleed en droeg een zwarte bivakmuts. Via Burgernet werd een actie gestart, waarin gevraagd werd om uit te kijken naar de man.