LEEUWARDEN – Zaterdagavond rond zes uur vond er in een woning aan het Zuidvliet een beroving plaats, twee verdachten zijn later aangehouden.

De politie kreeg een melding dat er een beroving had plaatsgevonden in een woning aan het Zuidvliet te Leeuwarden. Het slachtoffer was op uitnodiging de woning in gegaan en kort hierna ontstond er een woordenwisseling tussen de aanwezigen. De woordenwisseling ging over in een mishandeling van het slachtoffer waarbij hij op zijn gehele lichaam werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer werd vervolgens bedreigd met steekwapens om zijn goederen af te geven waaraan hij voldeed. Het slachtoffer heeft de woning verlaten en heeft op straat een passant gevraagd om hulp.

Er is een burgernet melding opgestart en door diverse tips werden de verdachten gespot. Door handhaver van de gemeente werden twee personen staande gehouden op de Anjelierstraat. Agenten  hebben beide personen aangehouden ter zake diefstal met geweld. Bij de verdachten werden goederen aangetroffen van het slachtoffer en een mes waarmee was gedreigd. De verdachten, een 13 en 14 jarige inwoners van de gemeente Leeuwarden zijn ingesloten en onderzoek is gaande

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en startte een zoektocht naar vier verdachten. Ook werd er een Burgernet actie gestart, waarin verzocht werd om uit te kijken naar vier verdachten, waarvan drie met een nektasje. Eén van de vier verdachten was een donkere jongen met een rood trainingspak.

De politie meldt dat het slachtoffer van de beroving lichtgewond is geraakt, een ambulance kwam op het Noordvliet ter plaatse voor het slachtoffer.

De verdachten van de beroving zijn er met onbekende buit vandoor gegaan. De politie heeft in de omgeving gezocht en op enkele plekken staan posten. Via Burgernet wordt gemeld dat er, mede dankzij Burgernet, twee verdachten zijn aangehouden.
Foto 1 & 2: Kappers Media en Foto 3: Hulpdienstenleeuwarden.nl

Redactie

})