LEKKUM – De hulpdiensten hebben zaterdagochtend in een sloot gezocht naar de bestuurder van een te water geraakte scooter aan het Kealledykje.

Voorbijgangers zagen rond half negen in ochtend een scooter in een sloot liggen, waarna zij via 112 de hulpdiensten alarmeerden. Naast de scooter lagen ook nog een helm en een muts in de sloot. Politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse om naar de scooterbestuurder te zoeken die mogelijk in het water lag. Duikers en een brandweerman in waadpak hebben de ondiepe sloot doorzocht maar troffen niets aan.

De politie is vervolgens een onderzoek gestart om te achterhalen wie de scooterbestuurder was, deze liep hierbij vermoedelijk een nat pak op. Doordat hij zich niet bij de meldkamer heeft gemeld, moesten de hulpdiensten groot uitrukken. Het verlaten van een plaats ongeval is strafbaar.

Update
Uit onderzoek bleek dat een 28-jarige inwoner van Leeuwarden afgelopen nacht, rond 01.30 uur te water is geraakt met zijn scooter op het Kealledykje.

De scooter was niet verzekerd, de bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en er zat tevens nog een WOK (wachten op keuring) op de bromfiets in verband met een snelheidsoverschrijding op de rollenbank onlangs.
De Leeuwarder is inmiddels gehoord door de collega’s.