HEMELUM – Vrijdagavond rond half acht kwam er een melding binnen van een ‘voertuig te water’ op de N359 ter hoogte van het kruispunt Flinkeboskje.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Zowel de politie, ambulance als de brandweer van Koudum komen ter plaatse. Ook de duikploegen van Harlingen en Sneek worden opgeroepen maar worden weer geannuleerd.

Aangezien eerst onduidelijk is waar het voertuig in het water ligt wordt een zoektocht gestart. De N359, een parallelweg en de afslag Hemelum worden grondig afgezocht. Na enkele minuten wordt het voertuig gevonden op zo’n 300 meter van het kruispunt (op de N359 tussen Rijs en Hemelum). Een grijze Volkswagen ligt op de zijkant in de sloot, vanaf de weg is de Volkswagen moeilijk zichtbaar.

Precies op het moment dat de hulpdiensten het voertuig traceren, weten de 2 passagiers het voertuig te verlaten. Hierop keert de brandweer van Koudum terug naar de kazerne. Wonder boven wonder is niet één van de 2 passagiers gewond, waarop ook de ambulance huiswaarts kan keren.

Garagebedrijf Speerstra uit Workum kwam ter plaatse om het voertuig af te slepen. Ten tijde van het afslepen was één rijstrook beschikbaar. De politie heeft het verkeer in goede banen geleid. Wat de oorzaak van dit ongeval was is bij ons niet bekend.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan