LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag een man aangehouden die als gevaarlijk werd aangemerkt na een incident in de relationele sfeer.

De politie is vrijdagochtend op zoek geweest naar een man, die vanwege zijn onberekenbare toestand gevaarlijk kan zijn. Hij is later aangehouden.

De persoon waar de politie naar opzoek was, gebruikte geweld en dreigde vermoedelijk met een vuurwapen. Vrijdagmorgen begon het met een incident in de relationele sfeer in een woning in Leeuwarden. De man is in een “bepaalde” gemoedstoestand gevlucht en zou een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving vormen.

De verdachte droeg een blauw vest, spijkerbroek en witte gympen. Volgens woordvoerder Zinsmeyer weet de politie wie het is, echter kon de woordvoerder niet zeggen of het om een bekende van de politie gaat.

De politie zocht vanochtend met onder andere een helikopter naar de man.De politie benadrukte dat de man beter niet benaderd kon worden en dat mensen 112 moesten bellen bij aantreffen van de man.

Aanhouding
Vrijdagmiddag is in een woning in Sint Nicolaasga de man aangehouden waar naar werd gezocht na een incident in Leeuwarden vrijdagmorgen vroeg. De verdachte, een 23-jarige man uit Joure, is voor verhoor naar Leeuwarden gebracht.