Zevende straatroof in een week tijd

LEEUWARDEN – Een 12-jarige jongen werd zaterdagavond omstreeks kwart over acht van zijn mobiele telefoon beroofd op de Groningerstraatweg in Leeuwarden.

De jongen werd door een man met een ietwat donkere huidskleur gedwongen zijn mobieltje af te staan. De dader fietste weg via het plein van het Stedelijk Gymnasium Piter Jelles aan de Noorderweg.

De beroving is de zevende in nog geen week tijd in Leeuwarden. De meeste berovingen werden bij het centrum gepleegd, soms door één en soms door twee daders. Vermoedelijk gaat het daarbij om dezelfde personen. Op de straatroven draait inmiddels een politie-onderzoek. Daarbij wordt onder meer gekeken of er camera-opnames zijn en wordt extra toezicht gehouden. Dat laatste was ook gisteravond het geval.

De politie is ook op zoek naar getuigen of naar mensen die wellicht op een andere wijze over informatie beschikken. Mogelijk dat er nog meer gedupeerden zijn die nog geen contact met de politie hebben gehad. Er kan worden gebeld via het nummer 0900-8844. Ook kan informatie worden verstrekt via het Meldformulier op Politie.nl.

Tekst: Politie Fryslân

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan