Zeven aanhoudingen bij industriële hennepkwekerij

HARDEGARIJP – Donderdagmiddag is er aan de Rijksstraatweg een grote industriële hennepkwekerij ontdekt met onder andere tientallen planten.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een melding van een gestolen vrachtwagen afkomstig uit Noord Holland. De vrachtwagen, oplegger of container zou zich bevinden bij de voormalige keukenboerderij en de politie ging op onderzoek uit.

Er werd niets aangetroffen maar men zag wel vijf personen in de voormalige keukenstudio terwijl deze leeg zou staan. In de voormalige keuken boerderij werd vervolgens de grote kwekerij ontdekt. Er werden totaal zeven personen aangehouden, waarvan twee lagen te slapen in de vrachtwagen in Bergum.

Tijdens de ontmanteling werden vijf inwoners van Groningen van 22, 28, 28, 28 en 33 jaar aangehouden. Drie van hen sloegen op de vlucht, maar werden later die middag op de Stateheide in Noardburgum alsnog aangehouden.

In het pand waren verschillende ruimtes ingedeeld, waaronder een droogruimte. Een van de ruimtes stond vol met circa 8 rijen stekjes, te zien op een van de laatste foto’s. Verder waren er diverse ruimtes met volgroeide planten en ook een ruimte waar de ene zijde al geknipt was en de ander zijde klaar was om geknipt te worden.

Volgens de eerste berichten zijn er drie duizend planten en tientallen kilo’s gedroogde hennep aangetroffen. Het zou gaan om een straatwaarde van 600.000 euro. Volgens een woordvoerder van de politie deden de kwekers andere kleding aan op het moment dat zij aan het werk gingen in de kwekerij.

De vrachtwagen met een zeecontainer tractors werd dinsdag gestolen uit Wieringerwerf(NH). De eerder genoemde tip leidde de politie naar Bergum waar de vrachtwagen aangetroffen werd bij een schroothandel. De vrachtwagen evenals een auto die bij het pand in Hardegaryp werden aangetroffen zijn in beslag genomen.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan