LEEUWARDEN – Bij een ongeval dinsdagavond zijn zes auto’s beschadigd op de Groeneweg.

Door een uitwijkmanoeuvre is een bestuurder van een Seat Ibiza tegen enkele auto’s gebotst. Volgens omstanders was de man, komende vanaf de Noorderweg, uitgeweken en daarbij op twee auto’s geknald die in tegengestelde richting reden. Hij raakte van de Toyota aan de linkerzijde, waardoor de zijairbags van de auto afgingen. De auto die daarachter reed werd frontaal geraakt.

De Toyota kwam door de aanrijding tegen een stilstaande Peugeot op een parkeerplaats. De andere auto raakte licht tegen een andere geparkeerde auto, waardoor die auto ook schade opliep. Tevens stond er nog een Ford stil met een kapotte voorlamp, deze was mogelijk uitgeweken voor één van de voertuigen.

De politie kwam snel ter plaatse met twee auto’s en omdat het onduidelijk was hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, kwam de VOA ter plaatse. De ongevallenanalyse onderzocht het ongeval en maakte een rapport op.

Berger Theo Faber was ook snel ter plaatse met meerdere voertuigen en heeft vijf van de zes voertuigen geborgen, een BMW, die licht geraakt was door een van de auto’s kon blijven staan.

[zideo]zideo=6c4965526e413d3d&playzideo=6d6f4f5a6f6c6f3d[/zideo]

112Fryslan