HOORN – Zaterdagmorgen rond elf uur raakten zes toeristen gewond bij een ongeval met paard en wagen aan de Badweg.

Het paard sloeg op hol waarna de wagen losraakte, een boom ramde en omsloeg. Twee opzittenden raakten door de klap ernstig gewond. Beide ambulances van het eiland en het SIGMA team werden ingezet voor behandeling van de gewonden.

De traumaheli’s van Groningen en Amsterdam evenals de SAR heli en een marinehelikopter van vliegkamp de Kooij uit Den Helder kwamen ter plaatse om de gewonden te vervoeren naar ziekenhuizen in Amsterdam, Sneek, Groningen, Drachten en Leeuwarden. De brandweer van Sneek stond stand-by bij de landingsplaats naast het Antonius ziekenhuis.

Reddingboot Wiecher Visser Politiek van Harlingen werd ook ingezet voor het vervoer van een patient. Negen betrokkenen met licht letsel zijn rond drie uur voor onderzoek per helikopter naar de airstrip in Drachten gebracht.

Van daaraf zijn ze per ambulance en taxibus naar ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht. De brandweerkorpsen van Midsland en Drachten assisteerden bij de landing van de Bristow S-61 reddingshelikopter op de landingsplaats op het eiland en aan de Knobben.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qBGjNn4fbUU[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=X2UVUH8PWLs[/youtube]

112Fryslan