LEEUWARDEN – De brandweer is paaszondag in de middag ingezet voor een vastgelopen bootje in de Wirdumervaart nabij het nog aan te leggen Kraneblom.

Rond kwart over vier kwam op de Meldkamer Noord Nederland dat er een bootje was vastgelopen. De locatie die werd doorgegeven was de Kraneblom in het nog aan te leggen buurtje Unia West in de Zuidlanden nabij de Wergeasterdyk.

Door de lastige locatie waar het bootje was vast gelopen werd rond 16:50 uur de brandweer van Grou opgeroepen die met de oppervlakkenreddingsteam en een boot ter plaatsen kwamen om het bootje te bevrijden. Na wat moeite heeft de brandweer het bootje kunnen lostrekken en hebben ze het een stukje terug getrokken, waar het bootje zijn weg weer kon vervolgen.

Na het bedanken van de brandweer kwam het bootje vrijwel meteen weer vast te zitten. De brandweer heeft het bootje voor een tweede keer met moeite weer los getrokken. Toen is er met de opvarenden besloten om het bootje bij het voetgangers bruggetje veilig te stellen.  Tijdens het slepen is het bootje meerdere malen met de kiel vast komen te zitten. Met wat wrikken en duwen van de brandweer boot hebben ze het bootje uiteindelijk bij het bruggetje kunnen krijgen waar de brandweer nog even geholpen heeft om de opvarenden van boord te krijgen.

Bauke van der Veen