LAUWERSOOG – Woensdagmorgen is er bij een vishandel op de Haven van Lauwersoog een grote brand uitgebroken.

Rond 10:00 werd de brandweer van Zoutkamp gealarmeerd. Al snel werd de brand opgeschaald naar “middelbrand” en later ook naar “grote brand”, waarna de brandweer van Anjum en Wehe-den Hoorn ook werden gealarmeerd. Ook werd de hoogwerker van Dokkum en het gootwatertransport van Zuidhorn gealarmeerd.

Ter plaatse bleek een loods van de vishandel compleet in de brand te staan. Direct werd de brand met groot materieel bestreden. Rond 11:00 uur had de brandweer grip op de brand, maar al gauw begon de brand zich weer uit te breiden waardoor er in de middag zelfs werd opgeschaald naar “zeer grote brand”. Een extra tankautospuit uit Grijpskerk en een tweede hoogwerker uit Groningen-stad kwamen daarna ook ter plaatse.

De brandweer riep door middel van NL-alert mensen op om ramen en deuren te sluiten. De loods van de vishandel is door de brand compleet verwoest, ook liep het restaurant naast de loods forse rook en waterschade op. De brandweer is in totaal zes uren bezig geweest om te brand te bestrijden. Het nablussen heeft nog geruime tijd in beslag genomen.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KA5BMLDBMlo&feature=youtu.be[/youtube]

112Fryslan