Voorpagina > Zeer grote brand verwoest loods
Ambulance Brandweer Hoofd Nieuws Politie Zuid-Oost

Zeer grote brand verwoest loods

Zeer grote brand verwoest loods

OOSTERWOLDE – In de nacht van zaterdag op zondag is een loods van 8.000 vierkante meter tussen de Zoltstede en de Houtwal door brand verwoest.

De eerste melding van de brand kwam even na twee uur bij de meldkamer binnen. Al gauw werd er opgeschaald naar zeer grote brand  en grip 2, waarna veel andere brandweerkorpsen uit de regio werden opgeroepen, zoals een groot watertransport. Onder andere drie hoogwerkers en een autoladder werden ingezet. Uit zowel Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel werden vele brandweer posten ingezet, daardoor zijn er vier veiligheidsregio’s betrokken bij de brand.

Vanwege de grote rookontwikkeling en harde wind, werd er door de hulpdiensten een NL-alert uitgegeven. Ook werden bewoners aan de Molenweg uit voorzorg uit hun woningen gehaald en opgevangen in zorginstelling Stellinghaven. De bewoners aan de Molenweg wonen namelijk op nog geen 50 meter afstand van het getroffen bedrijfspand.

In het pand, een bedrijfsverzamelgebouw, was onder andere een houtverwerkingsbedrijf gevestigd. Volgens de brandweer is het pand volledig door de vlammenzee verwoest en bleef alleen het stalen karkas over. De brandweer wist wel te voorkomen dat een naastgelegen pand in vlammen op zou gaan. Het is niet bekend hoe de brand kon ontstaan. Naar verwachting zal de brandweer nog enkele uren bezig zijn met blussen.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van de grote brand in de loods. Het forensische brandonderzoek kan pas beginnen als de brand volledig geblust is. De politie komt graag in contact met getuigen.

Net voor 12 uur zondagmiddag werd het sein brandmeester gegeven, het nablussen zal echter nog uren gaan duren. Totaal zijn er acht woningen ontruimd, het is nog niet duidelijk wanneer deze bewoners terug kunnen keren naar hun woning,

Foto’s: regioappelscha.nl

 

Over de fotograaf

Jan Droogsma