LEEUWARDEN – In het WTC Hotel aan de Heliconweg heeft zaterdagmiddag een zeer grote brand gewoed.

De brand woedde op de vierde etage in een sauna. Op dit moment is de brand onder controle, maar door de aparte kamers in het hotel is de rook lastig te verdrijven. Vandaag zouden er 126 mensen verblijven in het hotel, deze waren ten tijde van de brand niet allemaal aanwezig. Er zijn 30 tot 40 personen uit het hotel geëvacueerd en opgevangen in het casino, daarvan zijn er drie personen door de ambulance gecontroleerd op verwondingen. Er is niemand gewond geraakt.

Door de brandweer werd groot opgeschaald, er is ‘zeer grote brand’ en GRIP-1 afgekondigd. Er zijn elf brandweerkorpsen uit Friesland ingezet bij de brand met circa negen tankautospuiten, een hoogwerker en een groot watertransport. Ook diverse ondersteunende wagens zijn ter plaatse gekomen, waaronder de Mobiele Commando Unit. Het sein brand meester is gegeven, maar de rook uit het hotel verdrijven, zal nog veel tijd in beslag nemen. De hotelgasten willen terug naar hun kamer om spullen te halen, maar dat kan helaas nog niet. De brandweer wil zeker weten dat er geen rook en koolmonoxide meer in de kamers zit.

Update: Inmiddels is duidelijk geworden dat er aankomende nacht geen gasten in het hotel kunnen verblijven. Voor hen wordt een onderkomen elders gezocht.

Redactie