LEEUWARDEN – Woensdagavond heeft er een zeer grote brand gewoed in een appartementencomplex in de Grote Kerkstraat te Leeuwarden.

De brand brak rond 22.20 uit op de bovenste verdieping van het voormalige klooster en was bij aankomst van de brandweer al uitslaand. Omdat het een oud gebouw en midden in de binnenstad zit, werd er een aantal minuten later het sein grote brand gegeven, hierop komt ook de TS (tankautospuit) van Marssum ter plaatse. Ook waren er verschillende ambulances ter plaatse gekomen en is er een vrouw zwaargewond geraakt door zware brandwonden en is met spoed overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen. De vrouw was waarschijnlijk de eigenaresse van het pand waar het vuur begonnen is.

Omstreeks 23.18 werd ook het sein zeer grote brand gegeven en kwamen de TS1 van Leeuwarden ter plaatse en de haakarm van Grou + dompelpomp. Toen Grou ter plaatse was konden die ook snel weer terug keren, omdat de brand toen onder controle was.

Bij de brand zijn meerdere woningen beschadigd door het vuur en voornamelijk ook door rook en waterschade zijn de woningen niet meer te betreden vandaag. Voor de bewoners is onderdak gezorgd. De brandweer is nog wel enkele nachturen bezig met het nablussen van het pand.

Foto’s Robert Jan Boonstra, Edwin Tjallings, Wouter Titsing, A. Zwart, Edwin Brandsma, Michel StienstraKlik hier voor meer foto’s / leeuwarden.nl voor meer informatie.

112Fryslan