BOLSWARD – Woensdagmiddag heeft een zeer grote brand aan De Ward een bedrijfspand in de as gelegd. Drie personen raakten gewond bij de brand.

Bij de eerste alarmering omstreeks half vier werd al direct melding gemaakt van grote brand. Hiervoor werden de brandweerposten van Bolsward, Harlingen, Parrega en Witmarsum opgeroepen. Toen de eerste wagens aankwamen, was er al sprake van een felle uitslaande brand. Al snel werden ook brandweer Sneek, Wommels en Workum gealarmeerd om te helpen met blussen. Uiteindelijk werd er opgeschaald naar zeer grote brand.

Het werd al snel duidelijk dat het pand niet meer te redden was, er werd daarom voornamelijk ingezet op het behoud van omliggende panden. Het ging om een pand van circa 20 bij 15 meter. In de loods zouden onder andere boten, campers en landbouwvoertuigen hebben gestaan. De rookwolken waren vanaf grote afstanden zichtbaar. Middels een NL-Alert werden bewoners in omliggend gebied gewaarschuwd om rekening te houden met de rook.

Drie personen zijn door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel behandeld en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Voor één persoon werd ook het Mobiel Medisch Team ingezet. Over de verwondingen is niks bekend.

De brandweer heeft inmiddels het sein ‘brand meester’ gegeven. Wel verwachten ze nog enkele uren bezig te zijn met nabluswerkzaamheden.

 

 

redactie nw