LEMMER – Dinsdagmiddag rond 16.15 werd de brandweer van Lemmer gealarmeerd voor een bedrijfsbrand aan de Industrieweg.

Enkele minuten na de eerste melding werd er opgeschaald naar middelbrand en mocht brandweer Echten Lemmer assistentie verlenen. Niet veel later werd er al GRIP-1 afgekondigd en waren er al verscheidende korpsen met spoed onderweg naar Lemmer om het vuur te bestreiden. Boven Lemmer waren al dikke donkere rookwolken waargenomen en vastgelegd door onze fotografen.

De brand woedde in het gedeelte waar de GVK (Glasvezel Versterkt Kunststof) werd geproduceerd. Polem maakt hiervan tanks en silo’s voor alledaags gebruik. Bij de brandhaard stonden twee tanks met vloeistof, de brandweer wist deze te behouden.

De meetploegen van Bolsward, Joure en Echten hebben metingen verricht en volgens de resultaten waren er geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen vrij gekomen.

Korpsen uit Lemmer, Echten, St. Nicolaasga, Rutten, Joure, Heerenveen, Drachten en Sneek bestreden de brand. Medewerkers konden het pand tijdig verlaten en de brandweer waarschuwen. De ME heeft assistentie verleend met wegafzettingen, deze waren in de buurt aan het oefenen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Foto’s keimpe http:///www.kazernesnederland.nl/

[zideo]zideo=6c345353&playzideo=6b346d596f6c6c6f[/zideo]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan