SURHUISTERVEEN – Bij een automaterialen bedrijf aan de Zoom woedde zaterdagavond een zeer grote uitslaande brand.

De eerste melding kwam rond half elf in de avond binnen en werd al vrijwel direct opgeschaald naar grote brand en niet veel later zeer grote brand. Brandweer korpsen uit Friesland en Groningen zijn bezig om de felle brand te bestrijden. Vier tankautospuiten, een hoogwerker en een groot water transport zijn ter plaatse. Daarnaast zijn er diverse waterwagens uit Groningen ter plaatse. Brandweer Surhuisterveen, Drogeham, Drachten, Buitenpost, Burgum, Grootegast, Zuidhorn en Grijpskerk bestrijden de brand.

Het gaat om een pand waarin onder andere een automaterialen bedrijf en autogarage gevestigd zijn. Bij aankomst van de brandweer stond het pand al volledig in brand en was er geen redden meer aan. De brandweer heeft daarom ingezet op behoud van omliggende panden. Een aantal auto’s rondom het pand zijn ook ten prooi gevallen aan het vuur.

Update: Het pand is volledig verloren, door de felle brand is het inmiddels ingestort. De provinciale weg de Skieding die op de provinciegrens met Groningen ligt, is door de politie afgesloten voor alle verkeer. Brandweer Burgum is naast het groot water transport ook onderweg met olieschermen.

(Foto 4 screenshot Google Streetview)