HEERENVEEN – Zondagavond heeft er een grote brand gewoed aan de Tinweg in Heerenveen. Hierbij is grote schade ontstaan aan diverse loodsen.

Bij Portena logistiek aan de Tinweg in Heerenveen is zondagavond rond 21.40 uur een grote brand uitgebroken. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand, grote brand en uiteindelijk GRIP 1. Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Korpsen uit Heerenveen, Nieuwehorne, Jubbega, Drachten en Joure kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

De brand ontstond in het midden van het uit 3 loodsen bestaande gebouw en breidde zich al snel uit. In dit deel bevond zich een wasstraat c.q. garage. De oorzaak is nog niet bekend en de technische recherche van de politie doet hier onderzoek naar. Meetploegen van de brandweer zijn ingezet om te kijken of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Er zouden niet meer gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen dan bij een normale brand.

Volgens de politie is er geen direct gevaar voor de volksgezondheid om dat de wind gunstig staat. Wel is er olie in het riool terechtgekomen. De pompinstallatie wordt uitgezet om verspreiding te voorkomen. Het industrieterrein is ontruimd en slapende vrachtwagenchauffeurs zijn gevraagd ergens anders te gaan staan.

Klik hier voor een film

112Fryslan