LEEUWARDEN – Een fietser is zondagmiddag rond kwart over twee zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op het Oostergoplein.

Meerdere politie-eenheden en twee ambulances gingen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen aan het slachtoffer. Omstanders die het ongeval zagen gebeuren hebben eerste hulp verleend tot de hulpdiensten ter plaatse waren. De fietser stak het Oostergoplein/Julianalaan over ter hoogte van de Verlengde Schrans en werd daarbij aangereden door een automobiliste met haar auto.

De verwondingen van het slachtoffer waren zodanig ernstig, dat de komst van een traumaheli niet werd afgewacht. Het slachtoffer werd al snel met spoed per ambulance naar het nabijgelegen MCL gebracht. De brandweer die toevallig passeerde is gestopt om eventueel hun collega hulpverleners te assisteren, maar hun hulp bleek echter niet nodig.

Vanwege het ongeval en het onderzoek, werd de Julianalaan vanaf het Oostergoplein afgesloten. Motoragenten regelden het verkeer en hadden regelmatig de handen vol aan automobilisten die de afzettingen en aanwijzingen van de agenten negeerden. De Forensische Opsporing Verkeer heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval, daarvoor werd de fietsoversteek tijdelijk afgesloten. Een berger heeft de auto opgehaald, de automobiliste is door de politie meegenomen.