JOURE – Op de A7 bij Joure is even na vier uur een groot en zeer ernstig ongeval gebeurd. Een nog onbekend aantal voertuigen, waaronder een vrachtwagen zijn op elkaar gebotst. De vrachtwagen is daarbij in brand gevlogen.

Een personenauto remde voor een file, een achterop komende vrachtwagen zag dat waarschijnlijk te laat en botste achter op de personenauto. De personenauto kwam daardoor onder de vrachtwagen terecht. De betreffende vrachtwagen is in brand gevlogen. Daaromheen botsten diverse auto’s en een andere vrachtwagen kantelde. In totaal gaat het om acht voertuigen.

Het is momenteel nog onduidelijk hoeveel mensen in personenauto onder vrachtauto zitten. De inzittenden van deze auto hebben het ongeval niet overleefd. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Van de overige betrokkenen is één vrouw gewond naar het ziekenhuis gebracht de rest is gecontroleerd door ambulancepersoneel maar niet gewond geraakt. De Verkeersongevallenanalyse doet nader onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. De A7 blijft waarschijnlijk tot 19.30 afgesloten voor al het verkeer.

In de personenauto die onder de vrachtwagen terecht kwam zat 1 inzittende. Er is dus 1 dodelijk slachtoffer te betreuren. De identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog onbekend en wordt naar verwachting vandaag ook niet meer bekend.

 

Pronews