Politieberichten van zaterdag 8 oktober

Diefstal geld goede doel

LEEWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van geld wat bestemd was voor de Stichting ‘Doe een wens’. Bij een bedrijf aan de Stationsweg stond een pot waarin het publiek geld kon doen voor dit goede doel. Op dinsdag 20 september is de pot met hierin een onbekend bedrag aan geld van de balie gestolen. Een 31-jarige inwoonster van Leeuwarder deed aangifte.

Inbraak woning:

FRANEKER – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Komeetbaan. Hier werd vrijdag tussen 17.30 uur en 23.00 uur ingebroken. De dader(s) zijn binnengekomen via een raam in de keuken. De woning was doorzocht en als buit waren o.a. computers, een fotocamera en een spelcomputer gestolen.

Invordering rijbewijs

RINSUMAGEEST – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Rinsumageest. Tijdens een controle zagen agenten dat de 22-jarige op de Lauwerseewei 162 kilometer per uur reed waar 100 kilometer toe is gestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auto rijdt in tuin

IDSKENHUIZEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur een 20-jarige inwoner van Idskenhuizen aangehouden voor het doorrijden na een ongeval en het rijden onder invloed. De 20-jarige was met zijn auto in een tuin gereden van een woning aan de Ikkers maar was weggereden. Uit het politie onderzoek werd de identiteit van de 20-jarige bekend en hij is in zijn woning aangehouden. Aangezien het vermoeden bestond dat de verdachte alcohol gebruikt had, is hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 465 ug/l. Het rijbewijs van de 20-jarige is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto over de kop

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.30 uur een 31-jarige inwoonster van Drachten aangehouden voor het rijden onder invloed, mishandeling en belediging. De 31-jarige was met haar auto op de Noorderdwarsvaart over de kop geslagen. Aangezien het vermoeden bestond dat zij onder invloed van alcohol was, is zij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies zij 965 ug/l. Op het politiebureau werd de Drachtster recalcitrant en sloeg- en schopte agenten. Ook beledigde zij een agent. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het politiebureau. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Alcohol controle

FRYSLÂN – De politie heeft vrijdag avond in de gemeenten Tytsjerksteradiel en Boarnsterhim op diverse locaties bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. 900 bestuurders hebben een blaas test ondergaan. Er werden 9 processen verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén bestuurder, een 25-jarige inwoner van Twijzelerheide, negeerde een stopteken en reed door. De 25-jarige werd in Veenwouden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 710 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan