Politieberichten van zaterdag 8 mei.

Automobiliste gewond na eenzijdig ongeval
DRACHTEN – De politie onderzoekt een eenzijdig ongeval op de A7 nabij Drachten, waarbij vrijmiddag een 45-jarige automobiliste uit Groningen gewond raakte. De vrouw verklaarde tegenover de agenten dat ze een stuurcorrectie moest maken nadat een auto haar had ingehaald. De auto kwam te dichtbij en om een eventuele aanrijding te voorkomen maakte de vrouw een stuurcorrectie. Hierdoor verloor ze de controle over haar auto. Het voertuig sloeg vervolgens over de kop en belandde in de berm. Meerdere omstanders verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Winkeldief aangehouden
LEEUWARDEN. De politie heeft vrijdagmiddag een 67-jarige inwoner van Leeuwarden in zijn woning aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het personeel van een winkel aan het Cambuurplein had de politie via 1-1-2 gewaarschuwd. Ze hadden namelijk een man in de winkel gehad die een aantal goederen niet had afgerekend. Bij het verlaten van de winkel was het alarm afgegaan. Het personeel zag nog net dat de man in zijn auto stapte en er vandoor ging. Gezien het goede signalement van de winkeldief en zijn auto werd besloten om een Burgernetactie te starten. Samen met 551 deelnemers van Burgernet keken de agenten uit naar de winkeldief. Omdat het kenteken van de auto bekend was, gingen de agenten naar het woonadres van de man. Hij bleek thuis en werd vervolgens aangehouden. De verdachten werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drie verdachten aangehouden voor openlijk geweld
LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagavond op Achter de Hoven twee mannen van 21 en 22 jaar uit Leeuwarden en een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Surveillerende agenten kregen een melding dat er op de Wybrand de Geeststraat een man was geslagen met een ijzeren staaf. Eenmaal ter plaatse werden de agenten aangesproken door een 43-jarige inwoner van Leeuwarden. De man was gewond en hij vertelde dat hij was geslagen met een groot voorwerp. Een getuige bevestigde dit verhaal. De twee konden een goede beschrijving geven van de daders. Ook het kenteken van de auto waar ze mee er vandoor waren gegaan, werd aan de agenten doorgegeven. De 43-jarige man werd vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De agenten gingen ondertussen zoeken naar de auto. Op een parkeerplaats op Achter de Hoven werd de auto met daarin de drie verdachten aangetroffen. Het trio werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Inbraak in winkel
BOLSWARD – De politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Marktstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd geprobeerd om de ruiten van de etalage in te slaan. Bij één ruit lukte dat en er werden dan ook een aantal sieraden weggenomen. Getuigen hoorden lawaai en zagen vier jongens wegrennen. De politie werd gewaarschuwd. Ondanks een zoektocht van de agenten werden de daders niet meer aangetroffen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 61-jarige inwoner van Bolsward aangifte.

Alcohol in het verkeer
FRYSLAN – De politie heeft vrijdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag in de gehele provincie op het gebruik van alcohol in het verkeer gecontroleerd. In vijf gevallen was zoveel gedronken dat naast een proces-verbaal en een rijverbod ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betrof het volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, verdachte, uitslag ademanalyse, rijverbod en eventuele bijzonderheden):

[bullets]Vrijdag, 10.30 uur, Buren in Makkum, een 53-jarige automobiliste uit Makkum, 865 ug/l. De vrouw was met haar auto tegen een geparkeerde auto gereden.
Zaterdag, 01.55 uur, Woudweg in Dokkum, een 24-jarige automobilist uit Driesum, 670 ug/l.
Zaterdag, 02.55 uur, Statenbocht in Sneek, een 35-jarige automobilist uit Sneek, 615 ug/l. De man was met zijn auto een sloot terecht gekomen. De 35-jarige was naar huis gegaan en daar werd hij aangetroffen door de agenten.
Zaterdag, 03.45 uur, Stationsweg in Gorredijk, een 21-jarrige beginnende bestuurder uit Gorredijk, 670 ug/l.
Zaterdag, 05.20 uur, Herenwal in Heerenveen, een 22-jarige beginnende bestuurder uit Tjalleberd, 590 ug/l.[/bullets]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan