Politieberichten van zaterdag 7 mei.

Aanrijding
SNEEK – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Lemmerweg. Tijdens het invoegen op de Lemmerweg raakte een 63-jarige inwoner van Sneek met zijn brom- mobiel de aanhangwagen van een personenauto die bestuurd werd door een 36-jarige inwoner van Drachten. De 63-jarige verloor de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. De 63-jarige en zijn 61-jarige vrouw die ook in het voertuig zaten raakten gewond het hoofd en moesten zich onder dokters behandeling laten stellen.

Kat brengt fietser ten val
PARREGA – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Angterperlaan. Een 68-jarige fietster reed vrijdag rond 14.00 uur samen met haar man over de Angterperlaan. Plotseling moest de man van het slachtoffer uitwijken voor een kat. De 68-jarige merkte deze manoeuvre te laat op, raakte uit balans en kwam ten val. Hierdoor raakte zij gewond en moest met de ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis in Sneek.

Weer brandstichting bos Noordwolde
NOORDWOLDE – De politie heeft geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een bosperceel aan de Nieuweweg. Een lid van de brandweer die vrijdag rond 11.00 uur hier zijn hond uit liet zag er er vuur woedde aan de oostkant van het bos. Door kordaat optreden wist men de brand te blussen en grote schade te voorkomen.
Op woensdag 4 mei en donderdag 5 mei werd er ook al brand gesticht in het boscomplex bij Noordwolde maar toen in de omgeving van de Haenepole.

Aanrijding
LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdag rond 00.30 uur geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Junokade. Een 22 jarige inwoner van Weidum reed vanaf de Junokade de Plutoweg in. Hij schakelde hierbij van de 1e naar de 2e versnelling. Bij het opschakelen had de 22- jarige plotseling de versnellingspook in zijn hand die los was geraakt uit de versnellingsbak. De bestuurder schrok hier zo van dat hij de macht over het stuur verloor en tegen enige boom botste die hier stond. De bestuurder en zijn 21-jarige passagier raakten licht gewond. De BMW van de 22-jarige raakte zwaar beschadigd.

Reclameborden in brand gestoken
OOSTERWOLDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur een tweetal brandjes geblust. Getuigen belden de politie met de mededeling dat er reclame borden die rond lantaarnpalen bevestigd waren in de Brinkstraat, in brand stonden. Agenten konden de brandjes blussen met een brandblusser. Van de daders ontbrak elk spoor.

Inbraak tennisvereniging
WIRDUM – De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een gebouw van de tennisvereniging aan de Swichumerdyk. Rond 02.00 werd een melding ontvangen dat er hier ingebroken zou zijn. Terplaatse gekomen agenten zagen dat er met een steen een raam in was gegooid. Waarschijnlijk is de inbreker gestoord want er was niets meegenomen.

Inbraak winkel
JIRNSUM – De politie stelt een onderzoek in naar de poging tot inbraak in een winkel aan de Kerkebuurt. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.00 uur werd hier ingebroken. Een attente getuige hoorde iets verdachts bij het pand en belde via 1-1-2 met de politie. Agenten die terplaatse kwamen zagen dat er een deur aan de achterzijde van het pand geforceerd was. Het is niet bekend of er iets uit het pand gestolen is.

Belediging
HEERENVEEN – De politie heeft een 35-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor belediging. Agenten zagen vrijdag rond 18.30 uur dat de 35-jarige zijn auto wilde parkeren in een parkeerplaats in de Gedempte Molenwijk waar met grote letters ‘NP’ in stond. Toen de agenten hem hier op aanspraken schold hij de agenten uit en beledigde hen. De Heerenvener is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed
SNEEK – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.00 uur een 24-jarige inwoner van Scharnegoutum aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de bestuurder rijden in het centrum van Sneek en hielden hem voor een controle staande. Aangezien het vermoeden bestond dat de bestuurder alcohol gebruikt had, wilden de agenten hem overbrengen naar het politiebureau. Hier was de verdachte het niet mee eens en is daarom aangehouden. De 24-jarige is overgebracht naar het politiebureau en blies hier 255 ug/l. Aangezien de verdachte militair was is hij overgedragen aan de Koninklijke marechaussee.

112Fryslan