Zaterdag 7 juli

Politieberichten zaterdag van 7 juli

Meisje aangerand

NES (Ameland) – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige inwoner van Leek aangehouden op verdenking van aanranding. Een 16-jarige inwoonster van Dongeradeel was rond 04.30 uur bij een horecagelegenheid op de Molenweg aangesproken door de Leekster en even met hem meegelopen. De 16-jarige werd plotseling door hem vastgepakt. Hiervan was zij niet gediend en er ontstond een worsteling. De 16-jarige wist weg te komen en riep de hulp in van agenten die op de Molenweg aanwezig waren. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte aangetroffen op de Vleien en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Recalcitrante automobilist

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige inwoner van Jorwert aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en verzet bij zijn aanhouding. Getuigen zagen dat de 34-jarige met zijn auto tegen een bult met zand reed. Dit zand lag bij het Zaailand i.v.m. werkzaamheden aldaar. De 34-jarige was vervolgens weggereden. Agenten zagen de auto rijden in de Schoolstraat. Aangezien het vermoeden bestond dat de verdachte alcohol gebruikt had, werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich hier tegen en wilde niet meewerken om naar het bureau te gaan. Met behulp van pepperspray is de 34-jarige geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 645 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Mishandeling in cafe

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Harlingen aangehouden voor mishandeling. De 24-jarige bezocht een café op het Ruiterskwartier maar was erg vervelend. Toen hij door medewerkers uit het café werd gezet, sloeg hij één van hen in het gezicht. De verdachte, die onderinvloed was van een nog onbekende stof, is overgebracht naar het politiebureau.

Diefstal uit woning

LEEUWARDEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal uit een woning aan de Frans van Mierisstraat. Een 87-jarige inwoonster van Leeuwarden zag vrijdag rond 11.00 uur een onbekende vrouw bij haar tuin staan. De vrouw zwaaide, noemde een naam, en vroeg of die thuis was. De 87-jarige wist van niets maar voordat ze het in de gaten had stond de vrouw in haar woning. Vervolgens zag de vrouw kans om de 87-jarige zover te krijgen dat ze samen naar de eerste verdieping te gaan om te controleren of er iets met haar douche aan de hand was. Hier was natuurlijk niets mee aan de hand en de vrouw was ook vlug weer verdwenen. Even later bemerkte de 87-jarige dat haar portemonnee gestolen was. Vermoedelijk is een 2e persoon de woning ook binnengegaan en terwijl het slachtoffer met de onbekende vrouw boven was.

Diefstal tuinkabouters

TERSCHELLING – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur een 16-jarige en een 17-jarige, beide inwoners van Nistelrode, aangehouden voor diefstal. In Landerum hadden deze beide knapen twee tuinkabouters uit een tuin gestolen. De bewoners van deze woning hadden die gezien en hielden de twee aan. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Helaas is was één tuinkabouters al door de verdachten kapot gegooid. Na verhoor en met een proces-verbaal zijn de verdachten later in de nacht heengezonden.

Bron: [url]www.politie.nl/friesland[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan