Zaterdag 7 januari

Politieberichten van zaterdag 7 januari

Man aangehouden voor inbraak

OUDEHASKE – De politie heeft vrijdagmorgen een 30-jarige man uit Joure aangehouden. Een 33-jarige inwoner van Oudehaske belde de politie nadat hij de man in zijn keet aan de Jousterweg aantrof, waar de 33-jarige tijdelijk in verblijft. De man was naar binnen geslopen, schrok toen hij de bewoner zag en verliet de keet weer. De bewoner gaf het signalement aan de politie door, die de verdachte niet veel later op de Jousterweg aanhield. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Uit de keet werd niets vermist. De bewoner deed aangifte.

Fietser gewond bij aanrijding

HEERENVEEN – De politie heeft vrijdagmiddag rond 17.30 uur een ongeval afgehandeld waarbij een 23-jarige fietser uit Heerenveen gewond raakte. De man fietste vanaf de Zwanedrift de kruising met de Kattebos op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de 22-jarige automobiliste uit Sintjohannesga die van rechts kwam. Een aanrijding was het gevolg. De man werd met letsel aan zijn rug overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in beslag genomen

SURHUISTERVEEN – De politie heeft vrijdag de auto van een 38-jarige man uit Harkema in beslag genomen. Een agent zag de man rond 17.00 uur op de Nije Jirden rijden en wist dat het rijbewijs van de man ingevorderd was. Hij hield de man staande, waarna de man een bekeuring kreeg. Ook werd hem mede gedeeld dat hij niet meer rijden mocht en dat bij een volgende overtreding de auto in beslag genomen zou worden. Rond 17.15 uur zag de agent de man weer rijden op de Dellen. Wederom kreeg hij een stopteken en een bekeuring. Nu werd ook zijn auto in beslag genomen.

Inbraak in bedrijfspand

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een bedrijfspand aan de Alexander Cohenwei. Hier werd vrijdag tussen 22.55 en 23.20 een ruit ingegooid, waarna een kluis met papieren weggenomen werd. Een 58-jarige man uit Dokkum deed aangifte.

Inbraak in clubgebouw

OLDEHOLTPADE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een clubgebouw van een sportpark aan de Hamersweg tussen donderdag 5 en vrijdag 6 januari. Men kwam binnen door twee ruiten in te gooien. Het is nog niet duidelijk wat weggenomen werd. Een 43-jarige man uit Wolvega deed aangifte.

Man aangehouden voor mishandeling

LEEUWARDEN – De politie heeft zaterdagmorgen een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 23-jarige man uit Leeuwarden was rond 4.00 uur zonder enige aanleiding in het toilet van een café aan het Ruiterskwartier door een, voor hem onbekende, man geslagen. Hij liep hierbij verwondingen aan zijn lip op. Hij ging naar het ziekenhuis om zich hieraan te laten behandelen en terwijl hij daar was, zag hij de dader voorbij lopen. Hij belde de politie, die de man om 6.55 uur in het ziekenhuis aanhield. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor heling

DRACHTEN – De politie heeft zaterdagmorgen op de Hooizolder een 25-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van heling. Surveillerende agenten zagen rond 6.00 uur de man tussen geparkeerde auto’s staan en spraken hem aan. Op de grond lag een autoradio waarvan de man aangaf deze net voor tien euro gekocht te hebben. Hierop werd hij aangehouden en voor onderzoek overgebracht en ingesloten in het bureau. Bij fouillering bleek de man ook nog een navigatiesysteem bij zich te hebben. Hij gaf aan dat deze van hem was, maar uit onderzoek bleek een 56-jarige eigenaresse uit Drachten de eigenaar. Haar navigatiesysteem bleek inderdaad uit haar auto verdwenen te zijn en zij deed aangifte.

Wildplasser aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige man uit Leeuwarden aangehouden omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Surveillerende agenten hadden de man op het Ruiterskwartier een bekeuring gegeven voor wildplassen. Toen hij zich niet identificeren kon werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. Na verhoor mocht hij het bureau met proces-verbaal weer verlaten.

Man aangehouden na steekpartij

HALLUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige man uit Hallum aangehouden op verdenking van poging doodslag/moord. Rond 3.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op de Langebuorren een steekpartij had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten het 30-jarige slachtoffer uit Hallum op de grond aan met een steekwond in zijn buik. De verdachte was ook nog aanwezig. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten in het bureau. Het mes werd in beslag genomen. De twee hadden in het café ruzie gekregen, waarna de steekpartij later buiten op straat plaatsvond. De reden van de ruzie is nog onduidelijk.

Drie aanhoudingen voor belediging

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen en een vrouw op het Ruiterskwartier aangehouden op verdenking van belediging. Rond 01.00 uur werd een 26-jarige man uit Lille (België) aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en kon zich niet identificeren. Toen hij hiervoor naar het bureau overgebracht werd, schold hij een van de agenten meerdere keren uit. Rond 01.15 uur werd een 20-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden en rond 01.20 uur een 21-jarige man uit Leeuwarden. Beiden bemoeiden zich met situaties waarbij de politie betrokken was en beledigde hierbij agenten. Alle drie mochten na verhoor het bureau weer verlaten met proces-verbaal.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan