Zaterdag 5 november

Politieberichten van zaterdag 5 november

Diefstal uit bestelbusje

TERBAND – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in een bestelbusje. Vrijdag werd tussen 00.00 en 08.00 uur een busje opengebroken die geparkeerd stond op de Aenwirderweg. Uit het busje werd gereedschap weggenomen. Een 34-jarige man uit Terband deed aangifte.

Inbraak in restaurant

WOLVEGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een restaurant aan de Van Harenstraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men hier via de achterzijde binnen, waarna geld uit de kassa en gokkasten weggenomen werd. Een 28-jarige man uit Wolvega deed aangifte.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag op de Leendert Sinnemastraat drie mannen aangehouden op verdenking van (poging) inbraak. Een getuige had gezien dat de mannen een deur van een woning probeerden te forceren en een raam vernield hadden. Gealarmeerde agenten konden de mannen ter plaatse aanhouden. De 52- en 30-jarige man uit Leeuwarden en de 58-jarige man met een onbekende woonplaats werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De mannen hadden drie honden bij zich. De honden werden ondergebracht in een dierenopvang.

Inbraken in personenauto’s

WOLVEGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak in drie personenauto’s op een parkeerterrein aan de Atalanta. Vrijdag tussen 18.30 en 19.30 uur werden bij drie auto’s ruiten ingeslagen, waarna tassen, elektronisch apparatuur en een camera weggenomen werden. Een 65-jarige man uit Emmen, een 34-jarige man uit Assen en een 55-jarige man uit Hollum deden aangifte.

Diefstal oud ijzer

SUWALD – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een oud ijzer container met hierin oud ijzer vanaf een bedrijventerrein op het Noorderend. De diefstal is gepleegd tussen 1 november 16.00 uur en 2 november 15.30 uur. Een 45-jarige man uit Assen deed aangifte.

Diefstal rubberboot

DELFSTRAHUIZEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een grijze Brig rubberboot met een 8 pk Johnson buitenboordmotor. De boot werd tussen vrijdag 28 oktober 15.00 uur en donderdag 3 november 15.00 uur weggenomen vanaf de Kampen. De 38-jarige eigenaar uit Delfstrahuizen deed aangifte.

Man aangehouden na onveilig rijgedrag

DRACHTEN – De politie heeft vrijdagmiddag bij afrit De Haven van de A7 een 31-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van onveilig rijgedrag. De man had eerder die dag in Sneek na een bemiddelend gesprek met zijn ex een waarschuwing gekregen dat hij haar niet volgen mocht. Die middag reed hij toch vanuit Drachten achter haar aan. Hierbij reed hij met hoge snelheid, maakte gebruik van de linker rijstrook en vluchtstrook en reed zonder handen aan het stuur om gebaren te maken. De vrouw belde de politie die de man bij de afrit aanhield. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten op het bureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Viskar in brand gestoken

JOURE – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de vermoedelijke brandstichting van een viskar aan de Sinnebuorren. Getuigen zagen twee jonge mannen om de viskar heen lopen en er vervolgens iets tegenaan gooien waardoor de viskar in brand vloog. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de kar volledig uitbrandde. De 56-jarige eigenaar uit Joure deed aangifte.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

LEEUWARDEN – De politie heeft vrijdagmiddag een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat de man bij een winkel aan De Centrale een usb-stick uit de verpakking haalde en in zijn jas deed en waarschuwde de beveiliging. Deze hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De man werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Twee mannen aangehouden na bedreigingen

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen aangehouden op verdenking van bedreiging. Rond 5.00 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen van een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden die aangaf op het Groot Schavernek met een mes bedreigd te zijn door een -voor haar bekende- 30-jarige man uit Leeuwarden. Hierna kwam een gesprek van diezelfde man binnen. Hij gaf aan met een pistool bedreigd te zijn door een 29-jarige man uit Leeuwarden die bij de vrouw was. De 30-jarige werd op het Ruiterskwartier aangetroffen en aangehouden. De 29-jarige werd later in een woning aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het bureau en voor verhoor ingesloten.

Twee mannen aangehouden na bekrassen auto

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Elzenstraat twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling. Rond 2.00 uur kwam een melding binnen dat twee mannen in de Wilgenstraat een auto bekrast hadden en daarna weggereden waren. De getuige gaf de gegevens van de auto door, waarna deze in de Elzenstraat staande gehouden werd. De twee inzittenden, een 36- en 38-jarige man uit Leeuwarden, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. Een 59-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Rijbewijs ingevorderd

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden. De man probeerde een alcoholcontrole op de Gedempte Keizersgracht te ontwijken, maar werd na een korte achtervolging in zijn auto staande gehouden. Hij blies 565 ug/l, naast de invordering goed voor een rijverbod van 8 uren. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Wildplasser aangehouden

LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Veenwouden aangehouden. Hij werd in de eerste instantie op de Stationsweg aangesproken op wildplassen. Hierna kon hij echter geen identiteitsbewijs tonen, gaf een valse naam op en beledigde en bedreigde de agent. Hij werd hierop aangehouden.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan