Politieberichten van zaterdag 5 mei

Vier buitenboordmotoren gestolen

SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van vier buitenboordmotoren. Tussen 26 april 8.00 uur en 28 april 9.00 uur werden van vier boten die in een jachthaven aan de Top lagen de buitenboordmotoren weggenomen. Een 43-jarige man uit Sneek deed aangifte.

Verzet bij aanhouding

DRACHTEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur een 49-jarige inwoner van Surhuisterveen aangehouden voor het rijden onder invloed en verzet bij zijn aanhouding. Agenten zagen de 49-jarige rijden over de Raai en hielden hem voor een controle staande. Aangezien het vermoeden bestond dat de verdachte alcohol gedronken had, werd hij aangehouden. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. De 49-jarige is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Op het politiebureau blies de verdachte 645 ug/l. Politieonderzoek wees uit dat de verdachte geen geldig rijbewijs had. Tegen de 49-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Rioolleiding losgemaakt

DRACHTEN – De politie stelt een onderzoek in naar een vernieling die plaats vond op een bouwplaats aan de Fabriciuslaan. Vrijdag rond 23.30 uur zag een getuige dat twee mannen en een vrouw op de bouwplaats naar een aantal bovengrondse leidingen liepen. Even later spoot het rioolwater uit de leidingen. Politieonderzoek wees uit dat er koppelingen los waren gemaakt waardoor het rioolwater weg kon spuiten. Door de grote hoeveelheid water die uit de leiding spoot kwam de bouwplaats gedeeltelijk onder water te staan. Door het vele water begonnen wanden van de bouwput af te brokkelen. Hierdoor is er grote schade ontstaan. Met behulp van een pomp is men begonnen om het water weg te halen.

Aanhoudingen na straatroof

WOLVEGA – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige inwoner van Ommen, een 31-jarige en een 34-jarige, beide inwoners van Steenwijk, aangehouden voor diefstal met geweld. De verdachten hadden rond 05.00 uur een 23-jarige inwoner van Wolvega op de Van Harenstraat aangevallen en mishandeld. Nadat zij het slachtoffer hadden beroofd van zijn mobile telefoon, bankpas en paspoort gingen zij er vandoor.

Herkenning

Aan de hand van het opgegeven signalement werden de verdachten herkend door agenten. Eerder die nacht waren de Steenwijkers door de politie gecontroleerd omdat zij een verkeersovertreding hadden begaan in Wolvega. De drie mannen vertelden tegen de agenten die hen controleerden dat ze uit Steenwijk kwamen en gingen stappen in Wolvega.

Aanhouding

Met diverse politie eenheden uit Fryslân en Overijssel is er gezocht naar de auto van de verdachten. Rond 06.30 uur werd deze auto aangetroffen op de Meppelerweg in Steenwijk. De drie mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Scooterrijder gevallen

FRANEKER – De politie heeft vrijdag rond middernacht geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Rijksstraatweg. Een 19-jarige inwoner van Dronrijp was hier onderuit gegaan met zijn scooter. Een passerende buschauffeur zag de 19-jarige bewusteloos op straat liggen en waarschuwde de hulpdiensten. Het slachtoffer bleek in diepe slaap te zijn en rook sterk naar alcohol. Met een ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van het ongeval.

Alcoholcontroles

Ook dit weekend heeft de politie door de gehele provincie controles gehouden op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Sneek, zaterdag rond 04.00 uur, een 35-jarige inwoner van Sneek reed met een ‘pittige’ snelheid over de Oppenhuizerweg en werd staande gehouden. De verdachte blies 695 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd

LEEUWARDEN, zaterdag rond 01.00 uur, Romkeslaan, een 43-jarige inwoner van Leeuwarden blies 570 ug/l. Politieonderzoek wees uit dat de verdachte geen geldig rijbewijs had en dat hij de afgelopen 3 jaar al vijf keer aangehouden was voor het rijden onder invloed.

LEEUWARDEN,zaterdag rond 04.00 uur, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden ging er bij het zien van de politie op zijn bromfiets vandoor maar kon even later aan worden gehouden. Op het politiebureau blies hij 240 ug/l. De verdachte had geen geldig rijbewijs. Tijdens zijn fouillering kwamen twee messen te voorschijn. De messen zijn in beslag genomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: [url]www.politie.nl/Friesland[/url]

112Fryslan